• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 13:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

sera Flora - пълноценна храна за дребни и едри риби

Започната от SERA, 08.03.2013 18:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA



Всяка фирма в България има своите топ продукти.    sera също.   sera Flora не е един от тях.

Причината за това е може би, че не се продава във всеки магазин или не се предлага в малка разфасовка (пакетче) или защото храна с много растителни съставки не се връзва с представата за здравословен растеж.

Въпреки това искам да споделя своите добри впечатления от sera Flora.

Тя покрива изискванията на почти всички групи аквариумни рибки от непретенциозните, дребни живородки до доста по-едрите цихлиди от Източно Африакнските езера.

И макар да не е подходяща за студеноводни риби или едри хищници, си остава една от най-добре приеманите храни от повечето декоративни рибки. Дори претенциозните Трофеуси я приемат с охота.
Достатъчно показателно за нейните качества е това, че голяма част от развъдниците и вносителите на рибки с които работим (предлагат се професионални разфасовки от 10 000 мл.) я предпочитат пред по-евтини храни, като например sera Vipan.

sera Flora вече съдържа Бета глюкани. Тези имуностимулатори подсилват формулата на тази според мен пренебрегвана от акваристите храна от sera.

Ще съм благодарен за отзиви от акваристи използвали sera Flora.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.tinypic.com%2F2iuzthc.jpg&hash=4aef5e9684dd66a7ab019533cf9714e657a1d2fc



ПМП

Аз лично я използвам от 4-5м.Храня с нея(като редувам и други храни)малави-цихлиди и по-точно М,буна.Ядат я с голяма охота и малки и големи.Като съотношение цена-качество съм повече от доволен. :-)

Eliz

Купих си тази храна преди седмица и в момента давам от нея на малки подрастващи скаларийки за разнообразяване на менюто-много им се услажда. :-)

Tenlive

Храната е чудесна,храня с нея малавийци и я използвам като основна.

Caxapa

Нека да не пресилваме нещата и рекламата. Една риба яде това на което сме я научили. Имам предвид тези  риби които сме отгледали инкубаторно в аквариумни условия. Бавно и славно се жприучава една Цихлида да приема  различна  по вид храна. Редуването както е дал мнение колега от по-горен пост е водещо и успешно. След като  сме опитали с определен вид храна и видим, че не се приема с охота захранваме с това което рибките ядат  /герне/ лакомо. Отново и отново на всяко ново хранене подаваме от новата храна. И накрая..БУМ..ден глад и подаваме пак новата храна която пробват и плюят рибките.  Виждаме как бавно и методично поглъщат необходимите калории за да оцелеярт в този така напрегнат свят.

SERA

Аз лично не съм имал цихлиди, които отказват и плюят sera flora. Всички развъдчици с които работим също са доволни въпреки, че имат дивоуловени или F1 риби.
Виж друг е случаят с кили рибите. Има видове които не приемат суха храна, независимо с какво я редувам. Стоят с дни гладни и приемат само жива и замръзена храна.
При тех е много важно с какво са били захранени като малки. Ако са били на артемия и след това на жива или замръзена храна, категорично отказват суха храна. Визирам главно Африкански и Южноамерикански ануални видове кили. Знам за случаи на риби от същите видове хранени от малки със суха храна, които по-късно нямат проблеми с приема на сухи храни.