• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 10:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Поддръжка на соленоводния аквариум

Започната от SERA, 09.03.2008 22:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA

Поддръжка на соленоводния аквариум

Отглеждането на корали изисква оптимално снабдяване на соленоводния аквариум с минерали и микроелементи. Сега sera се грижи за пълноценно обогатяване на водата с необикновен асортимент препарати, sera marin. Седем висококачествени продукта, съдържащи всички важни добавки, са идеално съчетани помежду си за оптимално снабдяване, лесно и удобно.
В аквариума е нужно премерено и добре съчетано добавяне на хранителни вещества. По този начин качеството на водата се подобрява и здравословният растеж на коралите е подсигурен.

sera marin предлага на притежателите на морски аквариуми един пълен асортимент, при който общо седем съчетани помежду си продукта, гарантират оптимално снабдяване на коралите.
sera marin COMPONENT 1 Ca, съдържа важен калций за изграждането на скелета на корали и други нисши животни. В комбинация със sera marin COMPONENT 2 pH-Буфер се постига оптимална стойност на pH на морската вода и се стабилизира естественият буфер в рифовия аквариум.

Минералите Стронций и Магнезий също са важни за обитателите на моретата и океаните. За да се стимулира техния растеж продължително, sera предлага добавките sera marin 5 strontium и sera marin 6 magnesium.

Освен минерали, важните микроелементи също трябва да бъдат добавяни в аквариума: sera marin 3 trace elements Anionics и sera marin 4 trace elements Kationics подсигуряват бързо и лесно дневната доза от всички важни микроелементи.

Йодът е един особен микроелемент, който като съставна част от хормона на щитовидната жлеза, помага да се контролира изразходването на кислород и енергия. sera marin 7 iodine е специално разработен за константните нива на йод във водата. По този начин приемът на йод може да се запази стабилен и признаците на липси да бъдат предотвратени.

Допълнителна информация:
sera marin Component 7 – съдържа ценния микроелемент йод. Йода не остава стабилен за дълго време в аквариума. Той бързо се превръща в йодид, ставайки неефективен за много растения и животни. Необходимото ниво на йод се постига чрез ежедневно добавяне на sera marin 7, удобно и лесно. Така се избягват вариращи концентрации или недостиг на йод в аквариума.

Стронция, магнезия и калция винаги трябва да са в правилно съотношение. За това винаги спазвайте инструкциите за употреба.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FaV2Ixjr.jpg&hash=55f15b6da3274359708ce4a1a2827ff3c7f21354

N.Nobs

Възниква въпроса-налични ли са тези продукти?Защото във Петшоп ги няма, а да разпитвам по магазините е кауза пердута.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

kamos

Интересувам се най вече от sera marin Component 7. Къде мога да си купя от бургаска област?
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

manastar

В София ги има в магазина до площат "Славеиков" мисля ,че беше цялата серия.

schmatka


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fbanners.wunderground.com%2Fweathersticker%2Fgizmotimetempbig_metric%2Flanguage%2Fbulgarian%2Fglobal%2Fstations%2F15552.gif&hash=df443b72d56f39bff389ee619c750bb413ec9100

kamos

Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

SERA

Цитат на: kamos - 08.06.2008 19:06
Интересувам се най вече от sera marin Component 7. Къде мога да си купя от бургаска област?

За съжаление няма магазин в Бургас, който да си е поръчал продуктите за морски аквариум.
Добре заредени с продукти на сера са магазините до първо районо и този до киното ( май беше кино Септември ). Ако искаш може да ги питаш за препарата който те интересува и те ще го включат в поръчката си.

Весело

Pukanka

sera marin COMPONENT 2 pH-Буфер  вдига PH ако е ниско или просто го задържа ?

SERA

Цитат на: Pukanka - 19.01.2015 08:44
sera marin COMPONENT 2 pH-Буфер  вдига PH ако е ниско или просто го задържа ?

Този препарат поддържа новото на рН.