• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Още съвети при употреба на sera Nitrivec

Започната от SERA, 10.09.2010 14:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA

Здравейте,
Колега от форума ми пусна лично съобщение с въпроси за sera Nitrivec. Отговорих му, но публикувам отговора си и тук в случай, че и други хора имат затруднения при използването на препарата.

Цитат
Здравей,
Искам помощ  *HELP*
Пускам нов аквариум и за първи път ползвам продукти на Sera.Какво количество Nitrivec слагам в продължение на 10 дни.Питам защото на различните разфасовки пише различно - 5/25,10/25, ти казваш на едно място тук 10/100.
Опитвам се да пусна 63 л. на 3 ден съм , а водата е една мътилка -кафяво-жълта.
Благодаря ти :-)

Здравей,
Вероятно в по-стари постове е дадено количеството и дозировката на старата формула на sera Nitrivec. Новата формула е много по-ефективна и бактериите съдържащи се в нея може да работят и във водата благодарение на финните частици вулканични скали ( бактериите на някой от етапите на азотния цикъл се нуждаят от субстрат - пясък или биологичен филтърен материал ). Тези частици са субстрата в който бактериите работят и във водата.

Вулканичните частици се виждат като бяла мътност, която изчезва няколко часа след добавянето на sera Nitrivec Kликни ТУК и виж снимки в различните часове след добавяне на препарата.. Може би жълтата мътилка идва от недостатъчно добре измит пясък и силна струя на филтъра.

Дозировката на sera Nitriweс е: 10 мл на всеки 25 литра аквариумна вода. Това се слага 30 мин след като си добавил препарат за унищожаване на вредните за бактериите хлор и тежки метали (напр. sera Aquatan).

Внимание: Върху всяка опаковка sera Nitrivec има описание за употреба и дозировка. Спазвайте го, защото добавянето на повече или по малко бактерии може да повлияе зле на все още нестабилното биологично развновесие в новия аквариум. Винаги интензивно разклащайте шишето със sera Nitrivec преди употреба!

Повече информация за sera Nitrivec може да прочетете от ТУК.

Може да намериш още съвети за създаване на аквариум в справоника "Как да създадем аквариум" Виж справочника, като кликнеш ТУК.

Поздрави
Сера

Amev

Искам да попитам , вече изразходих едно малко шишенце Нитривек и скоро си взех по голяма разфасовка , в магазина ми казаха след първото отваряне да го държа в Хладилника ?!? Предното не съм го държал там. Има ли такова нещо ?!? При мен седи в шкаф под аквариум на тъмно и на стайна температура!

SERA

Цитат на: Amev - 12.08.2015 16:18
Искам да попитам , вече изразходих едно малко шишенце Нитривек и скоро си взех по голяма разфасовка , в магазина ми казаха след първото отваряне да го държа в Хладилника ?!? Предното не съм го държал там. Има ли такова нещо ?!? При мен седи в шкаф под аквариум на тъмно и на стайна температура!

Здравей,
Извинявай за забавянето на отговора.

След отваряне на шишенцето бактериите започват да се активират. По-ниската температура температура забавя процеса. Ако опаковката е по-голяма и ще се изразходва за месеци е по добре да стои в хладилника. Не в камерата, а при температури над 5 *С. На тъмно и при стайна температура също е ОК, но сега през лятото в повечето стаи става доста по топло от 20*С. Разбира се sera nitrivec няма да се развали за няколко седмици, но продължителното му излагане на температури над 25*С е нежелателно.

Поздрави
Тодор Христов

Яна кепа

След употребата на сера био нитривек в аквариум 120 литра бялата мътилка остана над 24 часа. Към този момент са минали 26-29 часа. Направих тестове. На водата и няма нищо, но все пак махнах рибките. СПЕШНО Е! МОЛЯ ВИ ЗА НЕЗАБАВЕН ОТГОВОР! ПОМОЩ ОТ СЕРА ИЛИ ОТ КОЛЕГИ АКВАРИСТИ! :duvar: *dontknow* *HELP* *HELP* *HELP* ПППОООМММОООЩЩЩ!!!

SERA

Здравейте,
Ако бялата мътилка се е появила веднага след употребата на sera Nitrivec и дозировката е спазена няма повод за притеснение. Това е нормално и в зависимост от замърсяването в аквариума, постепенно ще изчезне. Няма нужда да махате рибите или сменяте водата. Ако сега стратирате аквариума е добре да сложите като за начало няколко риби и постепенно да увеличите броя им. Ако аквариума е действащ, може да върнете всички риби в него.

Поздрави
Тодор Христов