• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2024 02:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Мултифункционална помпа - Syncra Silent от SICCE, Италия

Започната от SERA, 03.03.2012 12:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA


Мултифункционална помпа за аквариуми, фонтани, протеин скимери и др.

Гаранция 3 + 2 години след онлайн регистрация


•   ПЪЛНА гама от ПОМПИ с ШИРОКО приложение от 600 до 5 000 л/ч. Налични са модели от 2150 л/ч, 2400 л/ч и 2700 л/ч. с възможност за поръчка на всички останали модели. За повече информация виж техническите данни най-долу.
•   НОВА ТИХА ТЕХНОЛОГИЯ
•   ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
•   НЕ НАГРЯВА
•   НЕНАДМИНАТА МОЩНОСТ
•   Може да работи във или извън вода WET & DRY
•   Технология със здрав еднокомпонентен ротор
•   Лесен достъп до ротора

Разработени, произведени и тествани на 100% в Италия!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi41.tinypic.com%2F9sz8ya.jpg&hash=195b8cd09d4f82aad93258ec0f8013b34f96dc35

Нова гама помпи, които осигуряват нисък разход на енергия, тишина, мощност и са с ергономичен дизайн.   Със своята иновативна технология Syncra Silent може да намери изключително широко приложение. Те са идеални за сладководни и соленоводни аквариум, протеин скимери, външни и вътрешни фонтани, водно охлаждане и всички приложения на помпите във и извън вода, които изискват голяма мощност и пълна тишина.

Благодарение на 37 годишния опит на SICCE, помпите SYNCRA Silent са оборудвани със синхронен мотор и подобрен ротор, което ги прави 100% тихи.

Нашите продукти са разработени, за да гарантират професионални качества, които всеки може да използва. Иновации и качество на изпълнение готови да посрещнат изискванията за лесна употреба, както за начинаещи, така и за професионалисти.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ


Използваме най-ефективните енергоспестяващи технологии: обединявайки високата производителност с ниска консумация на енергия, ние уважаваме природата и портфейла си. Нашите клиенти заслужават най-добри продукти на цена която може да си позволят. За да отговори на тези критерии, продукта трябва да се проектира така, че да пести средства от електрическа енергия и да щади природата. Нашите помпи са не само енергоспестяващи, но те имат и фактор на мощността* (Power Factor) близък до 1. Това означава, че с времето помпите се изплащат по-добре в сравнение с други на пазара.

* КАКВО Е ФАКТОР НА МОЩНОСТА?

Фактора на мощността е мярка за това доколко ефективно се консумира електрическата енергия.
Ефективността не трябва да се бърка с производителността: система която губи по-голямата част от своята входна мощност, но произвежда това за което е предназначена е производителна, но не е ефективна.
Оборудване, като водните помпи би било идеално при фактор на мощността 1. За съжаление през повечето време фактора на мощността се намалява, от силно индуктивно натоварване до 0.56 или по-малко.

КАКВО ПРАВИ ТОВА СЪС СМЕТКАТА ВИ ЗА ТОК?

Вече на много места по света (като Италия или Калифорния), начисляват лошия фактор на мощността върху сметката ви. Истината е, че всеки плаща за това, защото електрическите компании търпят загуби от лошия фактор на мощността и това се отразява на цената за киловат енергия.

КЪДЕ СА ПОМПИТЕ SICCE СРАВНЕНИ С ДРУГИ ПОМПИ ПРЕТЕНДИРАЩИ НА КУТИЯТА СИ, ЧЕ КОНСУМИРАТ ПОДОБНИ ВАТОВЕ ЕНЕРГИЯ?                                           

Компютърни тестове показват, че други помпи с производителност съща като на нашите (като литри за час) са с фактор на мощността едва 0.56, а нашите са с  фактор на мощността  0.92. По-големите ни модели помпи могат да достигнат фактор на мощността близък до 1. Това спестява на потребителите стотици евро на година и им предлага ЗЕЛЕНА ПОМПА във всяка категория.

1. Помпите не прегряват - СТУДЕНА РАБОТА.                                                         
2. По този начин топлината не преминава в аквариума.                           
3. Ниска консумация на енергия = спестени пари                                                                         
4. Ниска консумация на енергия = по-малко СО2

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi41.tinypic.com%2Fild25v.jpg&hash=1356cdebda04c21cdfa4cc48c0af6c72790e2dba

камен чочев

Здравейте, интересува ме помпа с дебит около 1000л/ч за морски аквариум ( с титанова или керамична ос). Благодаря

abaro

Ами не се внася.
Ако си поръчаш 2 кашона и те харесат на снимка , ще ти внесат.
А дано, че и на мен ми трябва.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

камен чочев


abaro

Само да вметна, че Syncra само от модел 2.0 нагоре е с керамична ос. Помпите с малък дебит са със стоманена ос от стандартна неръждавейка.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

SERA

Цитат на: камен чочев - 19.04.2012 19:10
Здравейте, интересува ме помпа с дебит около 1000л/ч за морски аквариум ( с титанова или керамична ос). Благодаря

Здравей,

За наше съжаление не можем да ти предложим такава помпа.

Благодаря за интереса към продуктите на Sicce.

Хубав ден


Цитат на: abaro - 19.04.2012 22:35Ако си поръчаш 2 кашона и те харесат на снимка , ще ти внесат.

Няма нужда от снимка и минимален брой за поръчка, а повече хора запалени по морската акваристика. Пазара у нас е малък и всеки търговец в бранша знае, че закупуването на такива продукти и техния сервиз означава затваряне на немалко средства за години напред . Въпреки това Миазоо непрекъснато разширява гамата от предлаганите продукти на Sicce и от месец май ще предлагаме още два модела от помпите Syncra.

Ще имаме в предвид вашето запитване при бъдещи поръчки към Sicce.

Цитат на: abaro - 19.04.2012 22:45
Само да вметна, че Syncra само от модел 2.0 нагоре е с керамична ос. Помпите с малък дебит са със стоманена ос от стандартна неръждавейка.

Да, така е. В момента Миазоо предлага модели на Syncra само с керамична ос: Syncra 2.0 – 2 150 л/ч; Syncra 2.5 – 2 400 л/ч; Syncra 3.0 –2 700 л/ч.
От 10.05 ще са налични и Syncra 3.5 – 2 500 л/ч и Syncra 4.0 – 3 500 л/ч, които също са с керамична ос.

Поздрави
Тодор Христов

abaro

Тъй като реагирах малко емоционално по темата онзи ден, искам да уточня нещо. Нямам никакви забележки към вас, дори напротив. Уважавам вашата фирма, затова че вече доста години потдържа една марка доста професионално.
В същото време, като тръгнах да оборудвам едно елементарно соленоводно аквариумче, се оказва че нивото на предлагане на акваристични продукти се е върнало поне 5-6 години назад. Ясно е че пазара е много свит, ама смятам че поне няколкостотин акваристи в България, постоянно правят същото което вероятно е направил колегата Камен Чочев - влизат в Ибей и си поръчват въпросната стока от някой търговец из Европа или Китай. Лично аз не виждам какво печелят вносителите от подобно развитие на нещата.
Поздрави!
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

SERA


Цитат на: abaro - 21.04.2012 23:19В същото време, като тръгнах да оборудвам едно елементарно соленоводно аквариумче, се оказва че нивото на предлагане на акваристични продукти се е върнало поне 5-6 години назад. Ясно е че пазара е много свит, ама смятам че поне няколкостотин акваристи в България, постоянно правят същото което вероятно е направил колегата Камен Чочев - влизат в Ибей и си поръчват въпросната стока от някой търговец из Европа или Китай. Лично аз не виждам какво печелят вносителите от подобно развитие на нещата.
Поздрави!

Да, съгласен съм с теб. По мое мнение морската акваристика в момента е на нивото на сладководната от преди 7-8 години (като предлагане и търсене). Вярвам, че и в този сектор нещата ще се развиват в положителна насока.

Приятен ден!

SERA

Вече са налични мултифункционални помпи Syncra Silent модели 3.5, 4.0 И 5.0 с технически данни:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi46.tinypic.com%2F5vpws2.jpg&hash=212e556201a5f34c5aa93b469d96bd83958a0c4a

banderas738

Здравейте искам да попитам моделите SICCE Syncra 1.0  и SICCE Syncra 1.5  могат ли да се използват извън вода?

SERA


Да, всички модели имат възможност за монтаж във и извън вода.

Поздрави
Тодор Христов

banderas738

Имам външен филтър със счупен ротор и ми дойде идеята да сложа на изхода на маркуча една от тези помпи надявам се че ще се получи благодаря ви за информацията поздрави.