Българска Аквариумна Енциклопедия

Рекламодатели => Sera in Bulgaria => Темата е започната от: SERA - 20.03.2009 11:33

Заглавие: Нова концепция на sera за чиста вода II / sera bio nitrivec
Публикувано от: SERA - 20.03.2009 11:33

Нова концепция на sera за чиста вода II

sera bio nitrivec с нова подобрена формула за премахване на замърсяванията
В добавка на милиардите пречистващи бактерии, новият sera bio nitrivec съдържа комбинация от финни вулканични скали, които са специално обработени за нуждите на акваристиката и  осигуряват здравословна, чиста вода по натурален начин. 

Как действа?
Вътре във вулканичните скали има огромен брой малки дупчици запълнени с йони, които имат положително въздействие върху качеството на водата, например калциеви, калиеви и магензиеви. Ако във водата има замърсявания, например амоний - за няколко секунди  калия, калция или магнезия излизат във водата и опасния амоний е фиксиран в дупчиците на вулканичните скали, където се унищожава от пречистващите бактерии. Благодарение на голямата повърхност на вулканичните скали и гореспоменатото им свойство, огромно количество органични и неорганични отпадъци биват фиксирани и бактериите може да започнат разграждането им директно на място.

Какво още трябва да знаем използвайки този продукт?
Разклатете добре преди употреба, за да може вулканичните скали да се разпределят равномерно в целия продукт. След добавянето на препарата водата ще помътнее за кратко. Помътняването ще изчезне за 4 - 24 часа в зависимост от температурата. През това време замърсяванията ще бъдат фиксирани във вулканичните скали.
След това водата ще бъде чиста както никога преди това.

sera bio nitrivec е наличeн в разфасовки от 100, 250, 500 и 5 000 мл.

(https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FPq290p20.jpg&hash=9f2003e5b18dc50dc353e2ae5459076ff8f95278) (http://www.postimage.org/)
Заглавие: Re: Нова концепция на sera за чиста вода II / sera bio nitrivec
Публикувано от: ChroNIckaL - 12.11.2009 23:49
4ОВЕК НАБЛЪСКАХ СИ АКВАРИУМА С ТОВА И НЕ МИ МУРДА ВОДАТТА КЪМ ПО БИСТРА СТОИ СИ МЪТНИЧКА
Заглавие: Re: Нова концепция на sera за чиста вода II / sera bio nitrivec
Публикувано от: mejdupraznika - 13.11.2009 01:06
Пич ще отговоря вместо Сера, прочетох темата ти за аквариума, еми какво да ти кажа освен това че азотният цикъл не се е завъртил още, когато всичко се нормализира тя ще се избистри, просто този продукт е предназначен за друго избистряне от замърсяване. А не от дисбаланс на аквариума.
Заглавие: Re: Нова концепция на sera за чиста вода II / sera bio nitrivec
Публикувано от: vasso - 13.11.2009 02:38
В началото преди 2 години и аз правех тази грешка с тези препарати. Те съединяват по едрите частици замърсяване , които после лесно се филтрират. При смяна на водата слагам малко, за да се избистри. Има ефект. Обикновено има леко замътнение дори 8 часа след смяната. Така ,че не ги купувайте за избистряне при стартиране на аквариум,няма смисъл пък и е добре азотния цикъл да тръгне нормално! :-)
Заглавие: Re: Нова концепция на sera за чиста вода II / sera bio nitrivec
Публикувано от: SERA - 13.11.2009 22:00
Здравей,
Както е написано на опаковката " Появява се за кратко млечно бяла мътност, замъгляване. В зависимост от замърсяването на водата мътността ще изчезне след 4 до 24 часа". Съвсем друга е сутуацията, ако си предозирал с продукта. Това предизвиква бурно разититие на бактерии и допълнително замътняване на водата. Обиновенно за няколко дни изчезва, но все пак, ако имаш тестове следи продуктите от азотния цикъл и ако имаш много нитрити или амоний смени част от водата в акварима. При добавяне в нов аквариум е силно препоръчителна употребата на sera aquatan  ( 1 час преди одбавянето на sera nitrivec ) и пускане на рибките след 24 часа.

Успех
Сера

Заглавие: Re: Нова концепция на sera за чиста вода II / sera bio nitrivec
Публикувано от: ChroNIckaL - 13.11.2009 22:05
i quatan slojix ama go slojix usporedno sys nitriveca lo6o li e? mi utre stava 1 sedmica vodata si e gadna mislq da smenqm po 20% vseki den da vidim do kakvo sthes dovede tova


Тук употребяваме родната си азбука КИРИЛИЦА!!!
Заглавие: Re: Нова концепция на sera за чиста вода II / sera bio nitrivec
Публикувано от: SERA - 20.11.2009 22:10
Здравей,
Моля, пиши на на кирилица.
Не мога да отговарям на въпросите ти във вида в който ги виждам сега.

Поздрави
Сера