• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
03.04.2020 00:12

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd
  • Ексима

Два нови продукта от Professional серията на SERA

Започната от SERA, 12.01.2016 11:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA


Представяме ви два нови и уникални за пазара продукти на SERA.

Те решават два от най-често срещаните проблеми в акварисиката - органичното замърсяване на аквариума и неприятните водорасли - дори в малки аквариуми.

sera siporax algovec Professional - съдържа бактерии и среда за тяхното размножаване, които усвояват хранителните вещества на нежеланите водорасли (като фосфатите) и така се броят с тях по биологичен път, чрез хранителна конкуренция. sera siporax algovec Professional е напълно безвреден за аквариумните обитатели и щади природата, за разлика от алгицидите, съдържащи мед или монолинурон.

sera siporax bio active Professional - съдържа бактерии и среда за тяхното размножаване, които усвояват отпадъците на рибките (амоний и нитрити) и така по биологичен път премахват замърсителите, които може да увредят рибките.

Дозировката е само по две или три  ,,таблетки" на литър вода (за по-големи аквариуми определен грамаж за 50 л), които може да се сложат във всеки малък вътрешен филтър. Също може да се сложат във външен филтър или да се използват като основа под грунда в аквариума.

Активността на бактериите намалява след един месец. sera siporax bio active Professional може да подхраните и с добавянето на sera Nitrivec. След един месец продукта не се изхвърля, тъй като това е високоефективния филтърен материал sera siporax,  чийто живот е практически неограничен и той може да остане във филтъра, като биологичен филтърен материал.

В аквариума няма да има нежелани водорасли, усилията по подръжка на аквариума ще са по-малки!

Очаквайте скоро и новия продукт на sera - sera Algovec UV.


Ratsata

Здравейте, има ли ги вече налични в магазините в България.

SERA

Продуките са представени на търговците във вторник (12.01) и са налични в онлайн зоомагазините, а стационарните магазини тепърва започват да ги зареждат. Моля, попитай в най-близкия зоомагазин който предлага продуктите на SERA.