Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Щом имаш медия реактор слагай го вътре (освен ако в инструкциите на ремувъра не пише, че не става за реактори, но се съмнявам), с тези високи нива на фосфати в торбичка ще отнеме години за да ги премахне. Не увеличавай осветлението преди да свалиш фосфатите и нитратите до прилични нива иначе ще пламне с алги и циано.
Активния въглен трябва да е максимум 0.5 -1мл на 1 л вода и то за зеовит системи, 500 грама е около 1 литър сигурно. Всъщност не знам откъде е дошла тази мода напоследък да се слага навсякъде активен въглен и то в солидни количества, гледам че почти всички дори и в съвсем нови аквариуми имат някакви много големи количества?
ето тука една тема която сме разисквали преди повече от 6 години за активния въглен, може би трябва да я вдигна малко че да се вижда http://aquariumbg.com/forum/solenovodna-himiya/shto-e-to-aktiven-vaglen/
2
Фосфат ремулвъра го сложих в торбичка,така ме посъветваха.Имам медиен реактор,но така ми казаха.Осветлението е намален на 10%бял и 30%син,светя 5ч.30мин..на всеки 5 дни вдигам по 30мин. докато достигна 10ч.,след това мисля да започна да вдигам и процентите светлина.Активния въглен ако не се лъжа е в грамове,а ремулвърът в мл.

Публикациите са слети: Днес в 15:26
Не знам каква марка е тои ми е от стария аквариум,на повече от 10г.Всичко се е изтрило,но ми върши чудесна работа.
3
Оборудване / Re: Впечатления от моделите филтри
« Последна публикация от nicco - Днес в 15:02 »
Гаранцията си е гаранция няма какво да се мисли.Той не  ли 500л/ч канистъра,което не е много.
4
Търся / Купувам Аквариум 30/25/30 д/ш/в
« Последна публикация от mistar_ti - Днес в 14:45 »
Предмет на обявата: Търся нов аквариум с размери 30/25/30 д/ш/в със стъклен капак и кантирано стъкло поне 4 мм.

Цена:

Информация:

Начин на връзка: лично съобщение

Местоположение: Цялата страна - Куриер.

Снимки:

5
Оборудване / Re: Впечатления от моделите филтри
« Последна публикация от Kai - Днес в 14:38 »
Здравейте,
Дайте съвет за кой от двата филтъра: EHEIM 2224 двете кошници са пълни с керамики или EHEIM Expirience 150 с вата и керамика. И двата са втора ръка първият е работил 2 години вторият уж 3 месеца и още е в гаранция. Цената е сходна аквариума за които ми е нужен е около 70-75л воден обем и вторият ме притеснява да не е много силен....
6
Цитат
Защо си сменял помпата, старта е заминала?

Да замина, и докато разбера, че е от помпата....Имаше един месец, токът спираше доста често и след всяко спиране разглабях скимера, чистих го и подпомагах на помпата да заработи, докато накрая въобще не искаше да тръгне. Взех една нова Jebao 2000 и сложих вентурито от оригиналната, пасна си перфектно и веднага видях разликата... :-|
7
Нагревателя каква марка е ? от съобръжения за сугурност винаги е по-добре да се предпочете 2х150 пред 1х300W ;)
8
Честно казано не знам какво да те посъветвам :-(, може би да опиташ с фосфат ремувъра и да видиш как ще действа, мисля че по-добре от нопокса, защото при тези високи нива на нитрати и фосфати нопокса може да предизвика масово развитие на бактерии и водата да побелее и помътнее.
Фосфат ремувъра в какво си го сложил - в реактор или в торбичка?
Ще го слагаш докато има фосфати, което може да продължи месеци. И според мен тряба да намалиш светлината много в началото - да оставиш само слаба синя светлина, защото с тези нитрати и фосфати изведнъж може да стане един голям бум от алги и циано, с който няма оправяне после.
Активният въглен 500 гр или 500 мл?
9
ЦИХЛИДИ / Green Terror
« Последна публикация от Росен Славов - Днес в 12:39 »
Здравейте колеги,
Аквата му е 600л имам два оскара 8-10см и два грейн терора 7-8см,който вчера хвърлиха хайвер неочаквано.Въпроса ми е ако ги остава заедно с оскарите в общия аквариум,ще има ли проблем за малките?
Благодаря предварително!
10
Камъните не съм ги обработвал с нищо,което го отчитам като гршка,но ако се сещаш как да сваля фосфатите казваи.След като ги измерих и видях,че са високи звъннах на Камен и тои ме посъветва да си взема нопокс.Ходих в близкия магазин,но там нямаха нопокс и ми дадоха фосфат ремулвър,казаха че ще ми свърши работа.4дни след поставянето му мерих нивата нямах разлика,ще изчакам още няколко дни и пак ще меря.Лошото е,че не знам колко време да ги слагам,а и на опаковката не пише,пише само по-колко да се дозира.С тава въпрос за''microbe-lift-phos-out4''
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И