Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
 Ооо,благодаря за предложенията!
Това с килими и пр. ми допадна, но имам доста дом.любимци и всякакви такива неща
не се задържат,та не мога да се възползвам *NO*
 А за Търновската фабрика-  *YAHOO*къде бил скрит заека- не знаех,че се правят тук такива неща!
Ще проверя още утре!
Ще направя и темичка със снимки, но малко време трябва- да науча кое как се прави тук!
2
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от Daniella - Вчера в 22:26 »
За растенията желязото трябва да е хелатно- зеления камък трудно  и бавно се усвоява!
Възможно е и липса на магнезий- и от това пожълтяват....
Не знам тук какви торове се предлагат за водна растителност.И рибките комплицират положението =-O
3
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от vmax - Вчера в 21:48 »
Нямам тест за желязо, но според мен причината му няма да е липсата, а по-скоро формата в която се намира.
Цитат
Although most of the iron on the earth crust is in the form of Fe3+, the Fe2+ form is physiologically more significant for plants. This form is relatively soluble, but is readily oxidized to Fe3+, which then precipitates.
Fe3+ is insoluble in neutral and high pH, making iron unavailable to plants in alkaline and in calcareous soils. Furthermore, in these types of soil, iron readily combines with phosphates, carbonates, calcium, magnesium and hydroxide ions.
Когато PH-то на средата е високо, желязото не може да се усвоява от растенията. Допълнително и твърдата вода пречи още повече за това.
Как да нямам нитрати? :) Цели 10мг/л ги докарах  :-D И аз си мислех, че те ща са причината да не се развиват растенията и затова преместих зюмбюлите в богата почва, но и там не успях да ги спася. Оставам с впечатление, че е май по-добре да не сменям вода в езерото и да оставя хем да се натрупат хранителни вещества, хем торфа да омекоти и подкисели малко водата. Въпреки, че нитратите в чешмяната са повече от тези в езерото, но и твърдостта и е по-голяма в момента.
4
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от bojo82 - Вчера в 20:56 »
Жълтеенето на листата може да е липса на желязо , мерил ли си ? Аз подхраних зюмбюла (нашенския) със зелен камък и сега да не му е уроки върви. Спасих и две нектарини които си бяха пътници ... то от там разбрах за липсата на желязото и жълтите листа. Ма ти пък нямаш и нитрати във водата та не се учудвай :)
5
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от vmax - Вчера в 19:52 »
Абе трябват си растения като хиацинта и писцията ама като не можем да ги избутаме зимата ...
Каква ти зима, аз и лятото не мога да ги окътам  :'( Понтедерията при мен си загина :( Не ми върви със всякакви водни зюмбюли. Даже като видях, че заминава, я извадих и насях в саксия с хранителна почва и потопена във вода, но пак не си оцеля. Не знам какво не и харесва, твърдата вода ли, PH-то ли, ама то растенията се оказа, че по трудно се гледат от рибите :)
Каните наистина много бързо растат и при мен те май на-добре се развиват, въпреки, че едната взе и тя да жълтее :( Проблема с тях при мен е, че не са насети на голяма група да се крепят взаимно, явно пускат и плитки корени и понеже речната фракция не е плътна като пръста, като духне по-силен вятър и ги накланя :( И като полегнат върху някое по крехко растение, направо му виждат сметката.
6
Може да пробваш от тук: https://www.arbanassi.com/index.php/bg/ Предполагам цената ще е добра, понеже е директно от производител, а и е от Търново :) От каква плътност реално ще имаш нужда не мога да кажа. Зависи колко голяма надеждност търсиш, но при положение, че ще има и слой пясък, предполагам няма да има нужда от повече от 200 гр./кв.м. Иначе и аз очаквам нова тема със снимки, да вкара малко разнообразие, че скоро нищо ново не се е появявало :) А както е казал bojo82 може и с подръчни средства, но цената на геотекстила така или иначе не е много висока.
7
Препоръки / Re: Аквариум за подарък на дете
« Последна публикация от Mizu - Вчера в 19:22 »
Според мен един 30-40 литров аквариум с 2-3 малки кръгли златни рибки е добре. Защо златни рибки - живеят сравните по-дълго от живородките, движението им в акариума е атрактивно, издържливи са, не са агресивни колкото хелерите, които изобщо не стават за дългосрочно гледане в малък аквариум с други видове. Това, разбира, се е най-компромисният вариант. Може да се добавят 2 анциструса.
8
Up

Изпратено от моят F3211 с помощта на Tapatalk

9
      Здравей и добре дошла. За подложка можеш да сложиш и стари килими , мокети ,  черги , винил за билбордове (виж olx) или балатум. Провери хубаво(на ръка) дъното за корени , камъни , пирони и стъкла преди да насипеш пясък и да покриеш.
     Направи тема за твоето езерце , сложи снимки и напиши повече инфорнация. Сигурно ще имаш доста въпроси , отговорите на повечето ги има в темите от този раздел.
10
Предлагам / Re: Продавам Цихлиди Малави
« Последна публикация от z.dinev - Вчера в 15:51 »
 :-)
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И