Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Свърши филма, колега  :-D
Карал съм с лед ленда, ама китайче. Пълен майтап, изгоряха за нула време, а уж IP68, ала бала ...
Ако намериш читава може да ти свърши работа. Аз си направих осветлението с един обикновен алуминиев радиатор и лед модули. Топла светлинка ... медец  :-D

А не е свършил филма. И тя е голяма мераклийка за аквариума. Тя го хареса този :) Все си мисля, че една лента V-TAC поставена в профила не би трябвало да изгори толкова бързо.
2
Проблеми с аквариума / Re: Зелени точки по стъклото
« Последна публикация от Lightning_boy - Днес в 16:54 »
Ами замисли се колега. През деня имаш доста повече светлина в читав слънчев ден.
Можеш да намалиш, светлоденя, дневната светлина, времето на светене, торенето ... доста са нещата.
3
Макар, че...съпругата вече окупира шкафа с посуда :D

Свърши филма, колега  :-D
Карал съм с лед ленда, ама китайче. Пълен майтап, изгоряха за нула време, а уж IP68, ала бала ...
Ако намериш читава може да ти свърши работа. Аз си направих осветлението с един обикновен алуминиев радиатор и лед модули. Топла светлинка ... медец  :-D
4
Корена и аз четох, че може да оцвети малко водата и като съм виждал такива аквариуми ми харесват, искам го този ефект.
Шкафа го правих точно за аквариум, това с лавичките от задната страна беше идея на съпругата ми и стана супер така - като се изпънеш на дивана, можеш да си сложиш чашката там или други дреболии :) От долу наистина e мислен за канистър, само отворите не съм пробил, но нямам финансова възможност за момента. Предпочетох по-голям аквариум, канистър след няколко месеца :) Макар, че...съпругата вече окупира шкафа с посуда :D
Този аквариум е оборудван с едно лед тяло, което според сайта на aquael e 1650 лумена, а като го погледнах отделно е към 100кинта и го дават 1100 лумена - AquaEL Leddy Tube LED RETROFIT. В капака имам места за 4 такива да сложа, но цената дори извън БГ е доста висока. Върти ми се в главата една идея да подсиля осветлението 'направи си сам', гледах темите за LED, но нещо не видях много актуални неща и нещо близко до идеята ми. Тя си мисля - имам алумиеви профили с пластмасов капак. Лед лента с 600-800-1000 лумена на метър в профилите, добре затапени със силикон или друг уплътнител в драва края. Как ви се струва идеята? И каква цветова температура е добре да са диодите? Гледам, че оригиналното тяло го водят daylight и реално си е една лента, залепена върху алуминиев охладител и затворена с една колба :)
5
Препоръки и насоки / Re: Растежа на рибите
« Последна публикация от kstoilov - Днес в 15:47 »
Хелер не видях човека да има. 50 см риба е шега, разбира се.
А точно хелерите израстват доста, поне при мен беше така, като гледах.
6
Проблеми с аквариума / Re: Зелени точки по стъклото
« Последна публикация от ivanpz6 - Днес в 15:10 »
Значи осветлението е около 12-14 диода който са студено бяло, топло бяло, синьо и червено! Имам стръкове ротала около 20, който се развиват добре също така и някакво растение, което си мислех, че е полянково но сега израства.. Рибите са 4 рамирези 2 от които са по-едри.. 6 огнени серпи 2-3 см и 2 анциструса 3-4 см.. Торя по 10 мл тетра планта мин на всяка смяна на водата. Единствената разлика е, че осветлението е светело през деня по 8 часа, а не вечерта! 

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk

7
Проблеми с аквариума / Re: Зелени точки по стъклото
« Последна публикация от Lightning_boy - Днес в 14:43 »
Toй не се ли появява само върху растенията? И ако е ксенококус как да се оттърва от него? Осветлението ми е 18W led което мисля , че не е малко  *dontknow*

Ами част от отговора на въпроса ти се крие в самия въпрос. Осветлението ти е добре да е достатъчно, но не и силно, ако нямаш растения, които да усвояват елементите във водата, защото тогава започват да ги усвояват водораслите (ксенококус и др.). Мощността вече не е фактор в осветлението, а светлинния поток. Цветната температура също е сериозен фактор.
Преди бях с едни корави диоди 6000К, и за нула време се напълних с ксенококус. Сега ги смених с топли такива 2700К, нещата са значително по-добре.
Лъча светлина също ще спомага за растежа на водораслите. Дори и да не е пряка светлината, самото светло помещение ще спомогне много за развитието на алги.
Да, с дебитна или кредитна карта се чисти добре (пробвал съм).
Стържи и споделяй мнение да видим какво се случва ;)
Храниш ли често? Какви китки и риби има в този аквариум? 
8
Проблеми с аквариума / Re: Проблеми с аквариум
« Последна публикация от Lightning_boy - Днес в 14:37 »
Стана ми интересно с тая сол какво клетъчно налягане създава.
Пента, може ли да обясниш по-подробно?
Благодаря!
9
Много добре изглежда всичко, за водата колегата е написал мнение. Въпреки, че като виждам как си разкроил и сметнал шкафа си мисля, че си взел под внимание това, че ще е добре да има канистър тоя аквариум.
Или имаш друга идея?  *privet*
10
Колега корена е възможно да ти оцвети водата т. к. изпуска танин. В това няма нищо притеснително даже е полезно за рибите. Относно стартиращите бактерий за мен са глупост. Бактерийте от самата вода и малко(съвсем малко) храна за рибки са достатъчно. Имай в предвид че докато мине Амонячния пик не е добре да се пускат риби - т.н. Азотен цилъл.

Щом аквариума ще се гледа и от двете страни може да го разделиш по дължина на две(погледнато отгоре) и там да ти е най високата точка, от там плавно надолу към двата края. Сега дали ще е чрез растения, корени, грунд, камъни е въпрос на вкус.

Може да погледнеш моят аквариум(над твоята тема) последните снимки че първите са от старата аква. Идеята е че понякога дори "лесни" растения стават трудни. При мен въпреки хранителната подложка Криптокорините тръгнаха бавно. Успех и дано полазваш как се развива аквата.
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И