Новини: Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Препоръки / Re: Смяна на вода и филтрация
« Последна публикация от BatV - Днес в 17:05 »
Включвай, от повече филтрация - глава не боли.
На 75л съм със Ехейм 700л./ч. *DRINK*
Смените - седмично поне 50%, и повече да смениш - няма страшно.
2
Препоръки / Re: Смяна на вода и филтрация
« Последна публикация от NewLifeForm - Днес в 15:27 »
Вътрешен филтър имам, питането ми беше дали има нужда да включа и него
3
Препоръки / Re: Смяна на вода и филтрация
« Последна публикация от k_panayotov - Днес в 14:28 »
30-40 % седмично и един вътрешен филтър, ще ти препоръчам един Aquaball 180 Eheim  или подобен и с тези двата филтъра ще имаш една много добра филтрация за този обем и риби. Поздрави !
4
Проблеми / Re: Кафеви петна по целия аквариум
« Последна публикация от wire - Днес в 14:04 »
 Трябва да има течение в аквариума, затова ползвай това, което прави хубаво течение, но не и центрофуга. С толкова риби е хубаво да вкарваш и въздух или да ги намалиш, или и двете. Може да отрежеш гъбата наполовина и да сложиш някаква качествена керамика. Осветлението, както е казал колегата, вероятно е недостатъчно. За съжаление, "готовите" аквариуми са много базови.
5
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от vmax - Днес в 13:28 »
То и аз не съм привърженик на скъпите храни, именно затова се ослушвам за някакви алтернативи, че моите макар и малобройни си пораснаха и си хапват здраво. Пък и е хубаво да им се разнообразява малко менюто. И при мен ириса е висок около 1,60 и даже ще бера реколта от него. Хем е сят от китайски семена преди 2 години :) Гледам и твоят е направил шушулки. Накрая ще насея само ириси, че те май сравнително добре се развиват при мен. Кресона някакви гадинки го гризат и е заприличал на нищо, блатният ми аир вече втора година никакво развитие при него, но поне все още не е загинал, както се случи с понтедерията. Бях насял и блатняк но и той нещо не върви. Лилиите също възпряха буйният си растеж, но може и да е нормално. Нямам идея. Лошото е че рибите като се по оплетат в тях и им късат листата и не знам защо но и пъпките загниват след като пораснат 5-10 сантиметра и така и тази година не съм видял цвят. Отново както и миналата година някои от рибите стоят неактивни на повърхността през деня, като проблема не е липсата на кислород, понеже няма учестено дишане и не знам вече на какво може да се дължат тези симптоми. Иначе са си активни и си хапват, но това заседяване с часове неподвижно на повърхността си е притеснително.
6
Лабиринтови / Re: Бети - общи въпроси
« Последна публикация от meshov - Днес в 13:01 »
И двете изглежда да са женски, но като си вземеш мъжка няма да стане по-добре.
най-вероятно мъжкия ще ги убие след като една от двете хвърли хайвер.освен ако аквариума не е доста голям за да се скрият, но хайвера може би няма да се излюпи. Иска се специален аквариум за това, температура, светлина и да се люпи артемия.
Може би е добре да си вземете други рибки. Има доста красиви гупи и може да са чиста линия.

Поздрави
7
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от bojo82 - Днес в 11:14 »
Храната е основно млечна царевица и чернодробна в момента. Малкия им дава кроасани , диня и им хваща постоянно червеи като бонус :)) Не съм привърженик на скъпите храни , чернодробната я купих от един рибовъд преди няколко месеца - за огояване на пъстърва , мисля че белгийска беше. Освен това в самото езерце има достатъчно флора и фауна , редовно пасът наредени на водопада като "добитък" :))
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=9TtWTqP0sJ8

Блатния ирис стана висок около 1.8м. а май го дават 70см.(странна работа). Дивата мента плъзна из райграса  и сега като кося става ароматизиране на целия двор :))
Водния зюмбюл не върви тая година нещо , корените му са яко огризани от коитата а не ми се занимава да му правя защитни мрежички.
При теб как вървят нещата ?
8
Лафче / Re: Добро утро - 2018
« Последна публикация от NO CARRIER - Днес в 10:42 »
Добро утро!

9
Чудя се, ако не е преяла/болна, дали не е женска, сменила пола си на мъжки за да е толкова дебела?
10
Препоръки / Смяна на вода и филтрация
« Последна публикация от NewLifeForm - Днес в 10:30 »
Здравейте. Имам аквариум 288 литра, в който съжителстват 14 подрастващи скаларии, 3 боции и 6 анциструса. Планът е да се заформят 3 двойки от скалариите, а останалите да ги подаря. Въпросите ми са относно филтрацията и смяната на вода. В момента съм с външен филтър sun sun 304b 2000l/h и си чудя дали да не добавя и един вътрешен. Другата ми дилема е водата. Дали да продължа със смените, които в момента са 20% на 4 дена. Или да мина към 30% седмично. Кой е по удачния вариант според вас...
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И