Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от bojo82 - Вчера в 23:41 »
Тази вечер останах по-свободен и замерих и с PH метъра и с лентички резултата е почти сходен.  Учудващ бе и резултата от водата от хидрофора почти кове 6.5. Миналата година я мерих многократно и беше с много по високи нива над  8. Разликата е че тази пролет прочистих яко сондажа с еърлифт и излезе страшна гняс със доста остатъци от насекоми и черупки от охлюви. За съжаление обаче нитратите си остават адски високи още от сондажа , явно комшиите яко торят.

От хиацинта се отказвам , след като преоткрих водната мента(расте като луда , охае вълшебно и има много коренища) не ми е нужен , а и не се рабрахме нещо.

Сега започвам да кроя планове за зимата ... ще ми се да оставя слаба аерация , че са много рибите. В същото време мисля да направя заслон поне малко да забавя топлозагубите и да не стане леда пак 20-30см. че руши и бетона и камъните а може и някъде по ръба да скъса мембраната. А и нещо ми подсказва че тая зима няма да е пролетна като предната , в момента навън е 8° а не си спомням да съм ползвал отопление през септември други години ...
Знам че заслонът ... найлон-вата-найлон върху конструкция тип оранжерия ... няма да има особен ефект но поне ще пази завет и няма да трупа сняг който допълнително одебелява леда.  Как мислите дали ще има ефект ? Целта ми е да върви слаба аерация или циркулация на водата и да не хваща дебел лед , до сега за 4г. не съм си го и помислял но рибите растът и мисля тази зима да е малко като тренировка за вбъдеще.

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk

2
Проблеми при рибите / Мъжка бета
« Последна публикация от radiwwww - Вчера в 23:12 »
Добър вечер, колеги.

Имам проблем с моята бета. Гледам я от 2м и малко и забелязвам, че слабее и перките и сякаш са опадали.
Аквариума е 40л в него има 3 женски и 2гупи оцелели от предишния. Това са снимки на Бетата, едната от днес другата от 14.07.

Аквариума е стартиран преди 4м,40л,една мъжка бета, 3 женски и 2 гупи(оцелели от миналия). Оборудване, филтър-300л.ч.,нагревател- постоянна температура 26градуса- работят постоянно. Аератор и лампа 11w по 8ч.на ден. Грунд- смесен,дебелина около 4см.няколко разстения. Препарати- течна тор. Нищо ново в последните 20дни,само 4 охлюва, хелена. Сменям вода веднъж на седмица по 30%,наливам от система за пречистване на вода(не е кана аквафор и подобни). Храня с някакви люспи и специална храна за бети.


3
Градинското езерце / Re: Езерцето на Алекс
« Последна публикация от bojo82 - Вчера в 22:56 »
Охооо много са пораснали , диетата добре им се е отразила вече не са толкова закръглени :) Общо взето моите са адски наивни и почвам да се притеснявам дали няма да "клъвнат" и на котешка лапа ! Май само кучето ги спасява.

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk

4
Направи си сам за езерото / Re: Отопление
« Последна публикация от bustama - Вчера в 22:27 »
Не разбирам... как очакваш с 50вата нагревател да отопляваш вода, която е в огромно количество и 15°, пък било то и на дъното на езерото?! Водата има свойство да отдава най-бавно топлината, ок, но колко време ще се огрява водата от слънцето и колко на дълбоко, ще достига неговата топлина? Все пак 1-1,5м не е голяма дълбочина, но и слънцето зиме е много далеч, по правилно земята е много по-далеч от него и зимата само свети над нея по нашите географски ширини. И добре изолиран съд да потопиш на дъното с този 50ватов нагревател е абсурд според мен, но е добре да чуеш мнения и на хора с опит с езерата, като и кажеш какво ще отглеждаш.
5
Направи си сам за езерото / Re: Отопление
« Последна публикация от vmax - Вчера в 20:33 »
Какъв живот ще се гледа в това езеро, че целта е 15 градуса?
6
Градинското езерце / Re: Езерцето на Алекс
« Последна публикация от vmax - Вчера в 20:19 »
<a href="https://www.youtube.com/v/E1dj8_Q0HTU?vq=hd1080" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/E1dj8_Q0HTU?vq=hd1080</a>
На смокини и лимон също кълват  :-D
7
Градинското езерце / Re: Езерцето на Божо
« Последна публикация от vmax - Вчера в 20:14 »
Щракнах една снимка,на която не знам до колко ще се види нещо :) Понеже мъха е доста малко като количество, но за сега се държи, въпреки нишковидните. Прави ми впечатление, че не е захванат за нищо, а очаквах да расте от някой камък.
Снимка на мъха
Тази година ще правиш ли опит отново да съхраняваш хиацинт и писция? Че аз мисля да правя втори опит, но все още се чудя как :)
8
Оборудване / Re: Търся съвет за нагревател.
« Последна публикация от Legal76 - Вчера в 16:57 »
Да, но от къде? Ако можеш с линк, най добре.

Изпратено от моят Samsung Galaxy S8 с помощта на Tapatalk

9
Градинското езерце / Re: Езерце на PVV
« Последна публикация от PVV - Вчера в 16:43 »
След доста голямо отсъствие и оставяне грижите за езерото  на баща ми джунглата е пълна. Обаче водата е бистра и рибите са  добре. Филтъра е целия затлачен с тиня , но към езерото отива след помпата бистра вода. Това ме навежда на мисълта , че съм уцелил плътността и видовете филтърни пълнежи. Всичката гняс остава във филтъра и съм спокоен дори месец и нещо да не го почиствам. Рибетата от горната снимка вече поотраснаха и ги върнах да си живеят на воля в езерото. Оставих си само само няколко в аквариума дет се вика за цвят. Сега съм казал на бащата да храни малко повечко докато е топло и чакаме късната есен да зазимяваме.

10
Оборудване / Re: Търся съвет за нагревател.
« Последна публикация от Tracker - Вчера в 14:13 »
Почти всички нагреватели имат вграден терморегулатор, препоръчвам ти да вземеш марков защото обикновенно тока и водата не се харесват,
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И