Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Соленоводно оборудване / Re: Обратна осмоза
« Последна публикация от VDO - Днес в 10:08 »
Днес получих спомената система за обратна осмоза от Павирани. Инсталира я (като предварително промих филтъра с активен въглен) и с задоволство загледах тънката струйка пречистена вода. Леко се притесних обаче след първата 10 литрова туба, струйката се засили. Мембраната е 75 GPD в превод от Павирани 280литра/ден. Системата е инсталирана в мазата на къщата ми, живея в непосредствена близост до ВиК и излиза че мембраната работи с дебит изчислен при идеални условия - 10 л. за около 55 мин.
Нямам TDS метър, използвам лентички 7в1 на JBL , теста се оцветява в минималните възможни стойности на KH,GH и pH. Не знам дали да се притеснявам от големия дебит :)
Колеги, имам и аз едно въпросче относно въпросната система -при мен като я пуснах ,промих хубаво филтрите преди да сложа мембраната,обаче тдс се закотви на 32 и не мърда от това вече втора седмица,а дебита е около 4-5 литра на час,приблизително половината от дадения в упътването ,не ми се вижда нормало изобщо това.Тдс на чешмяната вода е 410 ,може ли заради това нещо да се получава така при мен или нещо друго не е както трябва?
2
Лафче / Re: Добро утро - 2017
« Последна публикация от NO CARRIER - Днес в 08:08 »
Добро утро!

3
Проблеми / Re: Сифониране без смяна на водата
« Последна публикация от tetra - Днес в 08:08 »
Каквато и вода да вземем, без разлика от къде е тя, не е годна за директна подмяна на аквариуманата ни вода.
Защо !?????
Ще го бесня за последен път и повече няма да дискутирам.
Вземете вода от кладенец, вода от капчука, или чешмена, или от някой кайнак. Налейте я в едно шише. След няколко дни ще забележите, че по стените му се образуват множество малки мехурчета, който се изпаряват за няколко дни, преминават във въздуха. Тази вода налята в аквариума предизвиква микро разкъсвания във вътрешните органи и кожата на рибите след отделяне на въздушните мехурчета.
Аерирането и, допълнителното насищане на водата с разтворен въздух . Провеждането на химически анализи няма да установят този феномен.
Като вземем в предвид и факта, че от време навреме в чешмената вода се поставят различни дезинфекциращи вещества, и вярваме, че те отстраняват с аериране, теорията за директна смяна от чешмата е в полза единствено на продаващи рибите.
4
Стока 1: Neocaridina heteropoda var. Topaz Blue.
Скаридите са мое поколение, в отлично състояние. Това е друга цветова мутация на черитата - също като тях виреят при всякакви условия. Най-добре се чувстват и се оцветяват най-ярко в сравнително твърда вода - 8-15 dGH. Както се вижда от снимката, синьото варира от по-светло до почти черно.
3.00 лв/бр.

Цена: 3.00 лв.
--------------------------------------------------------

Стока 2: Neocaridina heteropoda var. Black Sakura
Скаридите са мое поколение, в отлично състояние. Това е друга цветова мутация на черитата - също като тях виреят при всякакви условия. Най-добре се чувстват и черният цвят е най-плътен в сравнително твърда вода - 8-15 dGH.
2.00 лв/бр.

Цена: 2.00 лв.
--------------------------------------------------------

Стока 3: Neocaridina heteropoda var. Yellow fire Neon
Скаридите са мое поколение, в отлично състояние. Това е друга цветова мутация на черитата - също като тях виреят при всякакви условия. Най-добре се чувстват и се оцветяват най-ярко в сравнително твърда вода - 8-15 dGH.
2 лв/бр.

Цена: 2.00 лв.
--------------------------------------------------------

Стока 4: Cambarellus patzcuarensis var. Orange
Чаровни рачета-джуджета, макс. 5 см. Мое поколение, в отлично състояние. Необходими са повече укрития в аквариума. Не е желателно да се гледат с едри риби, защото рибите ги тормозят.
6 лв/бр.

Цена: 6.00 лв.
--------------------------------------------------------

Стока 5: Caridina dennerli (скариди Кардинал)
Скаридите са мое поколение, в отлично състояние. Отглеждани се в осмозна вода, обогатена със Sulawesi Mineral 8.5 (има ги и в България на много добра цена) или Dennerle Sulawesi Salt - и двата вида минерали са много добри.
С готовност ще помагам със съвети според личния си опит...
По-сложен е въпросът с транспорта - топлолюбив вид са и не понасят температури под 25 градуса, така че изпращане по Еконт е изключено, ще трябва да се използва възможността, когато някой познат пътува...
Предлагам цена 8 лв/бр или 100 лв за 15 броя (един добър стартов пакет).
https://www.youtube.com/watch?v=Bgap8cFhOlc

Цена: 8.00 лв.
--------------------------------------------------------

Информация:

Начин на връзка: 0887980527 или ЛС

Местоположение: Варна.

Снимки:

https://postimg.org/image/9st38horv/

https://postimg.org/image/5bostgi6j/

https://postimg.org/image/uxcojwmq3/

https://postimg.org/image/zeyq7nw23/

https://postimg.org/image/ygmyj483v/
5
Heinsberg/Германия – Разбира се, sera е подготвила нов календар за 2018 г. – както всяка година. Този път обаче за първи път фенове снимат за календара на феновете. Всичко започна с фотоконкурс във Facebook:

Всички потребители бяха помолени да изпратят най-добрите си аквариумни, терариумни и езерни снимки. Участието сред феновете по целия свят беше засилено и накрая бяха получени 274 снимки. Изборът от снимки бе предложен за гласуване във Facebook, а 12-те с най-високата оценка спечелиха. 8 от 12-те снимки отговаряха на нуждите за качество на новия календар.
Обликът на календара остана както в предишните издания: Всяка снимка ще има описание, за да отговори на въпросите “Кои животински и растителни видове са на снимката?” Или “Къде е местообитанието на животното/растението?” Или “Как може животното/растението да се отглежда у дома”? Продуктите sera, подходящи за отглеждане на животните/растенията на снимката, са до основната снимка. Новият sera календар 2018 вече е наличен.

Повече информация: www.sera.de


6
Предлагам / Re: Продавам Аквариум, шкаф и оборудване
« Последна публикация от tova_onova - Вчера в 09:17 »
up
7
Лафче / Re: Добро утро - 2017
« Последна публикация от NO CARRIER - Вчера в 08:15 »
Добро утро!

8
Предлагам / Re: Продавам растения
« Последна публикация от djibarov - 16.10.2017г 17:05ч »
 :-) :-)
9
Предлагам / Re: Продавам мъхове (mosses)
« Последна публикация от martata - 16.10.2017г 16:04ч »
 8-)
10
Лафче / Re: Добро утро - 2017
« Последна публикация от NO CARRIER - 16.10.2017г 09:09ч »
Добро утро и хубава седмица!

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И