Новини: Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Градинското езерце / Re: Езерцето на dimitariv_iv
« Последна публикация от dimitariv_iv - Днес в 00:27 »
Колеги, чак не ми се ходи на езерото.  От старите риби ми остана само една. Рибите никога не са се приближавали до мен гледаха ме от разстояние. След като извадих мъртвите риби започнах да проверявам помпи . Бях потопил ръка си в водата, тогава единствената оцеляла голяма риба, която съм отглеждал  4 години се стрелба и ми застана в шепата. Постоя  малко и избяга.  Сякаш ме е чакала да се появя. Сигурно и другите, като са се задушавали  са се надявали на помощ.  Истината е , че като си вземаме рибки сме отговорни за техния живот. Те не могат да викат , Бог не им е дал глас , могат само да  те гледат в очите и  да се надяват, че ще се погрижиш  за тях.  Колеги , нека всеки да направи това нещо по езерото си, което отлага а знае, че е нужно  за да не предаде мълчаливото доверие на своите рибки.
2
Лабиринтови / Re: Стартиране на аквариум за бета
« Последна публикация от discusfen - Вчера в 22:54 »
Бетата ти е дъмбо еар а модела на опашката е делта тайл
3
Лабиринтови / Re: Стартиране на аквариум за бета
« Последна публикация от baygry - Вчера в 22:23 »
Ако е само бетата в този аквариум,нищо не пречи да си я спираш през ноща.
4
Предлагам / Re: Продавам воални анциструси албино, р
« Последна публикация от yasen_vn - Вчера в 21:10 »
Към закупените рибки  - подарявам от рачетата.
5
Лабиринтови / Re: Стартиране на аквариум за бета
« Последна публикация от hip9 - Вчера в 17:02 »
Здравей, продължавай да храниш според съвета на Jorobetta нищо няма да и стане на рибката. А помпата можеш да и удължиш шлауха за да е по-далеч от теб докато спиш, както и да я сложиш в някое чекмедже, и да е поставена върху нещо което убира вибрациите- примерно дунапрен.
6
Аквариумни рибки / Re: Съвместимост на различните видове рибки
« Последна публикация от metcheto - Вчера в 15:24 »
И сомчетата са риби и разбира се, че ще ги включиш в броя на обитателите в аквариума.
7
Страхотен аквариум! Колко са големи скалариите?
8
Аквариумни рибки / Re: Съвместимост на различните видове рибки
« Последна публикация от HristoNN - Вчера в 13:42 »
Здравейте.
Искам да попитам нещо което сигурно ще Ви се стори много глупаво, но все пак ще попитам. Надявам се не съм объркал темата.
Имам 300 литров аквариум. Аквариума е с живородки имам 4 анцитруса, 2 отолоцинкулус и около 12 коридораси, другите ми рибки са живородки. Знам как да определя колко рибки трябва да имам в дадения аквариум просто се чудех трябвали да включвам в тази бройка и сомчетата? В момента се съобразявам с тях за общия брой рибки.
Благодаря предварително за отговора.
9
Лабиринтови / Re: Стартиране на аквариум за бета
« Последна публикация от delta14betta - Вчера в 12:36 »
За да не отварям нова тема да питам тука. Тая значи на 21 юли си взех мъжка бета (delta tail) и имам два въпроса: 1вият е колко храна да и давам на ден? Jorobetta ми каза сутрин 4-5 гранули и вечер пак толкова. И така и му давам но ме е страх да не му стане нещо. Храната е на тетра бета гранули.  Той е млад мъжки. А другият е че въздушната помпа ми е на 60-70 см от главата и много вибрира. Та може ли вечер като си лягам да я спирам и на другия ден сутринта да я пускам? (Кабела и много къс и нямам и разклонител) И ето да му се порадвате на малкия.
10
Градинското езерце / Re: Езерцето на dimitariv_iv
« Последна публикация от bojo82 - Вчера в 11:37 »
vmax , преди да налееш дъждовна вода в езерцето и направи замервания и малко сметки за да знаеш с колко и с какви темпове(време) ще смъкнеш PH'то. Едно е да наливаш контролирано вода с ниско PH , друго е да се изсипе накуп за кратко време. Резултата може да е много по агресивен според зависи от дъжда.  Погледни 5-та страница на моята тема от миналата година снимката с тестовите лентички , няма какво да ми срине PH-то освен дъждове. И това са показатели няколко дена след измирането. По това време всеки ден имаше кратки но обилни валежи , а съм на 60км. От Мариците (тецовете). Ама тогава не знаех доста неща ... както и сега. 
     Затова подхвърлих като вариант на колегата (ако е имало дъждове), да замери параметрите на водата. Да не се окаже че бащата е невинен :)  Предполагам че PH-то е ниско , ама те нещата са навързани. Като цяло по твърда вода е по-добре
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И