Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Аз, по принцип, държа доста на критика, ама да влезнеш ей така на колегата , да му кажеш "много е зле" ...прав е да ти отговори така.
Бизнеса по принцип е хубаво да е по-толерантен към ентусиастите в хобито, че ако не са/сме точно те, не знам какво ще правите.....

Въпросите не са нападки, просто искам или исках да видя какво мислите. - Ние да не сме на некъв изпит, бе , братле?!  :'( :-D


Като казваш "теми в небитието" и то свързани с нано аквариуми и си толкова много загрижен за хобито-тази твоята в небитието ли е?
http://aquariumbg.com/forum/solenovodno-oborudvane/test-na-nano-akvarium-predlojenie-kam-chovek-ot-foruma/
2
Поръчвайте си от ADA ,бе колеги,там всичко е перфектно,няма лилавеене пембенеене,всичко е топ.
3
Вярно много лилавее. :-D Да не би нещо в настройките да е проблема, ако има такива. По принцип е 8к и не би трябвало да е така. Нищо няма да ти поеме водата...
4
Добре Тонино , да го кажем така ти какъв съвет би ми дал?Какво бих могъл да направя или не направя за да се подобрят нещата, защото в досегашните ти постове съзирам единственно и само нападки и нито един съвет.
Извинявай, ама ако наистина виждаш само това няма смисъл да продължавам.
Взех отношение, защото искам тази акваристика да се развива - не само с аквариуми за хиляди левове :). Виждам, че имаш доста грешки през тези месеци. Не исках тази тема, подобно на доста други с подобни аквариуми да остане след време в небитието без отговори.
Защото следващия, който ще я чете, ще прави същото... а ти на база две-три или повече години стаж в соленото ще кажеш - споко и аз така почнах, няма проблем. Виж сега какъв аквариум 500 литра имам :)
Какъв съвет искаш да ти дам, като ти нямаш ясна представа за пътя, който искаш да минеш?
Дори и пътя, който си извървял, не ти е много ясен.
Винаги търсите под вола теле - конфронтация, нападки и какво ли още не.
На мен аквариумът не ми изглежда като'много зле", а като аквариум в някаква напреднала кафява фаза.
И кога един аквариум става "много зле"? (или и ти ще се обидиш)
Ако не е ясно и за други - 2 клоуна в 30 литра предизвикващи подобни цикли съпроводени с високи фосфати от неясен произход и още един куп съпътстващи неподозирани/неизвестни фактори могат да доведат до състояние "много зле".
Подобно състояние в 300 литра ще се оправи само, но тук няма никакъв шанс. Защо?
Защото каквото и да направиш в тези 30 литра при това положение е кардинална промяна. Най-малкото двата клоуна го играят "божията ръка". С фосфатния адсорбент и изчакване ще свалиш фосфатите до 0 (евентуално - по някой тест) и после какво? Мислите ли, че ще потръгнат към по-добро нещата? И после какво, ще има ли адсорбент или ще го сложим пак, като се вдигнат?
Въпросите не са нападки, просто искам или исках да видя какво мислите.
Най-лесно е да ти дадат точен съвет, както в случая, че искаш да намалиш фосфатите - ето ползвай фосфатен адсорбент и ще ги занулиш. 

 
5
Иво от начало си подходи както трябва и с изключително много търпение, но на по-късен етап си добави така да се каже цапащите животни -двата клоуна, наред с промяната в осветлението и т.н. допускам , че аквариума си цикли . Вдигнали са се нитратите, надявам се в даден момент да се балансират нещата, ще включиш нопокса и така.
На мен аквариумът не ми изглежда като'много зле", а като аквариум в някаква напреднала кафява фаза.

АКо искаш виж тази тема:
https://www.nano-reef.com/forums/topic/353546-teenyreefs-10g-fusion-february-fts/

За мен това е едно от най-добрите неща, правени с такова нано (горе-долу) и също с вложена прилична техника, както теб. (виж и другите аквариуми на колегата). С малки отклонения (при все че той има огромен опит) подхода е един и същ, както ще видиш във темата и там не са били малко сътресенията , дори точно с фосфатите.
6
не е задължително да е дино...аз имах такова от старта (аз съм със 100% сухи камъни) отначало само по пясъка , после и по камъните . Не му обръщах особено внимание понеже смягам че е по-скоро естетичен проблем , но изчетох доста теми . В крайна сметка рискувах с chemiclean -изчисти се всичко,после се появи леко по пясъка и след седмица се изчисти напълно .Това което съм чел е, че дино се появява при ниски нитрати и фосфати така че едва ли е това (дано )
7
Добре Тонино , да го кажем така ти какъв съвет би ми дал?Какво бих могъл да направя или не направя за да се подобрят нещата, защото в досегашните ти постове съзирам единственно и само нападки и нито един съвет.
8
Предлагам / Продавам Нова техника
« Последна публикация от assensi - Днес в 19:48 »
Стока 1: Вътрешен филтър Serafil 60
Филтърът е нов- неупотребяван.

Цена: 30 лв.
--------------------------------------------------------

Стока 2: Нагревател Tetratec HT100.
Нагревателят е нов- неупотребяван.

Цена: 20 лв.
--------------------------------------------------------

Стока 3:

Цена:
--------------------------------------------------------

Стока 4:

Цена:
--------------------------------------------------------

Стока 5:

Цена:
--------------------------------------------------------

Информация: Продуктите са чисто нови с кутии.

Начин на връзка: 0886 193 422 или л.с.

Местоположение: гр. София.

Снимки:

9
Далеч съм от мисълта че ще стане аквариум като от списание, но пък и не мисля че трябва да правя пълен рестарт.Наистина може би малко пообълках нещата със промените които направих но мисля че нещата с времето ще се подобрятлФосфатите са високи от самото начало в момента са по малко нитрати нямаше въобще в момента има.Мисля че може и бавно да се получи и ще се получил По отношение на малкия обем има хиляди примери за аквариуми със сходен размер които са относително стабилни и не мисля че това е причинаталВсе пак не всички имаме възможност за 300-400 литра рифов аквариум при все че този ми е шестия аквариум към момента.Посто останалите са сладководни!
Понеже trex даде примера със зъболекара, аз ще ти дам друг. Един лаф - на един мой много близък първо клиент, сега много добър приятел..
"Аквариста е като пианист -или постепенно се учи и започва да свири, или цял живот дрънка по клавишите" :)
Та твоят аквариум е пианото - дали е роял, електронно, обикновено или каквито там има...няма значение!
Клавишите предават твоите действия, към голямата черна (обикновено) кутия :)
Може да натискаш, който искаш от тях, и то ще издава съответния звук. Такъв какъвто ще издаде и натиснато от още Н-брой хора. Но за да създадеш музика не трябва просто да кълвеш безразборно по тях. Трябва да знаеш кое, как, кога и т.н. да натиснеш... Първоначално може да ти държат ръцете и мелодията няма да е достатъчно добра, но поне ще следваш нотите...
Разбира се и при най-големия виртуоз, понякога се налага пианото да се до настрои, но това е само малка стъпка към по-съвършено изпълнение :)
Така и с твоя аквариум. Не казвам, че 30 литра не може да съществува, като стабилна система. Просто твоята в момента е такава и нещата ще се задълбочават. До кога? До момент, в който ще направиш драстична промяна - подобна на смяната на осветлението. Това рестарт ли е?
След подобна драстична промяна, нещата най-вероятно ще се влошат още повече.
Да, има хиляди аквариуми с подобен обем, които са приятни за окото - това имах предвид под аквариум от списание :). Исках да чуя ти как виждаш твоя, защото има много повече, като твоя в момента.

10
Пясъка е bora bora reef sand на preiz aquaristic и си е рифов пясък и пише че не съдържа гадости.За съжарление мисля че това което е като алги в момента е
Home Dinoflagellates или поне на такова мязалЧашката на скимера я чистя всеки ден кажи речи, камъчето е на 1 седмица
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И