Новини: Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Възраст: старт 5.02.2018

Размери и обем: дисплеи470л.+240л съмп.Реално количество вода500л

Осветление: лед 2x165в.не знам каква марка е купих го от човек които ги прави в Испания.

Температура на водата: 25градуса,поддържам ги с 300в. нагревател

Показатели на водата: Нитрити-0.2;нитрат-50;фосфати-1мг/л;пх-8.5

Поддържане на Са, кН, Mg:

Активен въглен: да 500гр.пасивно  в торбичка

Сол и смени на водата: използвам сол на ''aquarium systems-instant ocean'',поддържам соленост 1,024,поне така показва соленомера на сера.Вода до сега не съм сменял,имам обратна осмоза и доливам автоматично изпарената вода.

Механична филтрация: вата

Пясък и камъни: Пясък 35кг.ако не се лъжа беше някакъв коралов+64кг.беис рок+6кг.живи камъни

Хранене и оцветяване на корали: Корали още е рано,по късно.

Хранене на рибите: Храня със замразен мисис и артемиа,само вечер.

Контрол на нитрати и фосфати: Добавям живи бактерии  ''спешъл бленд''и от 4 дни фосфат ремулвър''microbe-lift-phos-out4'',добавям го пасивно в торбичка.

Циркулация на водата: Възвратна помпа''джебао'' 8000 или9000 не съм сигурен,в дисплея 2 тунзета 9000л +13000л.и контролер.

Стерилизация на водата: Не

Скимер: ''Ati power conne 250 is''

Съмп: С четири отделения,едното е за доливната система

Обитатели: 2клоуна

Снимки:

2
Странно, щом имаш фосфати, че да ги отчита салиферт нещо хич не са наред нещата.
Пусни моля една тема, в която да опишеш аквариума, за да бъдем по-полезни и да не губим време в задаване на въпроси: Ето тук е бланката http://aquariumbg.com/forum/form/?n=16
3
@beonedge промени в параметрите няма ,само на нитратите,и фосфати  отчита теста(леко синее-салиферт).
Ок.Ще спра нопокса,за бактериите да направя ли нов цикъл като за новостартиран или да добавям по предписание?
4
Хм, щом досега в аквариума е нямало риби, е твърде вероятно това, което е увредило коралите да е амоняка, тъй като  азотния цикъл едва сега се завърта, тестовете за нитрати при наличие на амоняк не работят правилно и показват фалшиво високи нива на нитрати. Моят съвет е да спреш нопокса и да си добавяш бактериите по предписание.
5
Сигурен ли си че нитратите са причинили избелването ? Питам понеже скок на алкалност или соленост е много по-вероятна причина .
6
*privet*
Причината е пускането на първите риби в аквата(два клоуна и малък дамсел).Сега бавно ги боря с нопокс  :-)започнах с 1 мл на 2,3 дни увеличавам с 1
Безопасно ли е да добавям и бактерии с нопокса?
7
Соленоводни аквариуми / Re: Морския аквариум на BeOnEdge
« Последна публикация от Стоян Михов - Днес в 10:04 »
Така правят всички, които ядат айптазии. Моят челмон за две седмици напълно унищожи всички айптазии, но една или две години по-късно, като поотрасна и той откри трахифилата и почти я беше убил, но тя оцеля в друг аквариум. Обаче определено предпочитам да нямам трахифила, отколкото да имам айптазии.
8
Добре дошъл в морската част станислав  *bg*.
Да, рязката промяна винаги е проблем в морския аквариум, същото може да се случи и при рязко спадане на нитрати от 25 до 0 например. Как са се повишили нитратите? Дозирал ли си ги?
9
Отношението ни към акваристиката зависи от поставените ни цели. От тук идват различията и споделеният опит. Ако искам често да подменявам облика и обитателите му, ще полагам съвсем различни грижи от маняците стремящи се да размножават проблематични риби или подбор и облагородяване. На такива хора, който са мнозинство и гласът и се чува най много,и не могат да разберат, че престана неотгазена вода не е подходяща дори за живот на най елементарните водни обитатели заселили се първи преди милиони години, няма как да е благоприятна за еко системата в аквариума. Големите търговски фирми с рекламите, както и търговците на риби са категорични, че смяната на аквариумната вода е най добре да става направо от чешмата. С нарушаването на този основен принцип на акваристиката , няма да ни помогнат никакви химични елементи и теоретични манипулации. Природата е по съвършена от нас и опита ни да я конкурираме е несериозно.
10
Препоръки / Re: Стартиране на нов аквариум 126 литра
« Последна публикация от tetra - Днес в 09:24 »
Водораслите са най древните водни обитатели, възникнали в неблагоприятна среда за водните обитатели. И с дейността си създават благоприятни уловя за всички растения и животни във водата. Няма по добър помощник от тях, за стабилизиране на еко системата. При възстановяване на стабилна еко система те изчезват от сами, защото тааи среда е неблагоприятна за тях. Те са индикатор и помощник, който ни предупреждава, че нещо не е наред. Появата им в новостартиращ аквариум можем да приемем като помощница а не врагове.
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И