Новини: Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Градинското езерце / Re: Трябва ми съвет
« Последна публикация от xoxi - Днес в 16:44 »
Нещо повече - рибите са се размножили, преброих 20+ малки рибки и изглежда, че някаква жаба е минала и тя си е оставила потомството.
Малките рибки са всички черни. Това нормално ли е или имам някаква мутация?
Кометите като малки са черни после се оцветяват разбирасе има и изключения .
2
Предлагам / Re: Продавам автоматична чистачка за дъ
« Последна публикация от logner - Днес в 14:03 »
up
3
Предлагам / Re: Продавам аквариум сън сън
« Последна публикация от MILMAN - Днес в 09:50 »
аквариум-240л-340лв -120-40-60см канистър ехайм2224-750л час-100лв с оригинална медия пълен комплект +резервно уплътнение за главата
 

 
 

 

 
--------------------------------------------------------

 

 
--------------------------------------------------------

 

 
--------------------------------------------------------

 

 
--------------------------------------------------------

Информация:
 0887830776

Местоположение: казанлък.

Снимки:

https://postimg.org/files
4
Лафче / Re: Добро утро - 2018
« Последна публикация от NO CARRIER - Днес в 08:29 »
Добро утро!

5
Градинското езерце / Re: Трябва ми съвет
« Последна публикация от gambletrade - Днес в 00:17 »
Вчера, за сефте тази година отидох до вилата и за моя радост всички растения и риби са оцелели. Това си е успех 'щото вилата се намира в гр.Шипка, където виелиците и бурите през зимата са нещо нормално. Нещо повече - рибите са се размножили, преброих 20+ малки рибки и изглежда, че някаква жаба е минала и тя си е оставила потомството.
Малките рибки са всички черни. Това нормално ли е или имам някаква мутация?
6
Данио / Re: Поведение на данио
« Последна публикация от pietrokaja - Вчера в 23:30 »
Да нормално е.Тези рибки обитават средния към горният план на аквариума.Също така са и достапъргави като поведение.
7
Живородки / Re: Болен хелер помощ!!!
« Последна публикация от Nikolasl04 - Вчера в 23:02 »
Ми нямат бели точки не се търкат
9
Градинското езерце / Re: Хидростатично налягане и филтър
« Последна публикация от vmax - Вчера в 19:22 »
На снимката не ми изглеждат като 40 мм изходящите тръби. Понеже моят е на същият принцип, но с един бидон мога да споделя, че основното за безпроблемното отичане на водата е да не се получава съпротива на водата и образуване на въздушни джобове, което се постига с елиминирането на 90 градусовите колена до колкото е възможно. Тези от снимката да не са предвидени да работят под налягане, понеже тогава диаметъра няма да е от такова значение. Ако няма да пускаш въздух в тях, прави ги и ти под налягане.
10
Pontos RTP  е разновидност на балинга и представлява йонно балансирана добавка за компенсиране консумацията на КАЛЦИЙ, МАГНЕЗИЙ и АЛКАЛНОСТ в рифовия аквариум, съдържа още СУЛФАТИ, СТРОНЦИЙ, КАЛИЙ, БОР и други елементи и съединения, за компенсиране на йонното им изместване.

Това е състояща се от две части, готова за използване максимално концентрирана добавка,  без да е необходимо разреждане! (при желание може да се разреждат с осмозна или дестилирана вода).

RTP е в течна, високо концентрирана форма и може да се прилага, както в системи с редовни смени на вода, така и в такива с редки и нулеви смени на вода. Оригинално е разработен да посрещне изключително високите изисквания за баланс, чистота и стабилност при поддържането на рифови системи с нулеви смени на вода. Практическото му прилагане при аквариуми с редовна и частична смяна на вода показва много добри резултати и висока стабилност на системите, като R2P позволява преминаването от един начин на поддръжка на аквариума към друг (със или без смяна на вода), без да се налага смяна на основните добавки, които се ползват.

Коралите изграждат своя скелет от калциев карбонат, като използват разтворените в морската вода калциеви и хидрокарбонатни йони. Добавянето на калций и алкалност в рифовия аквариум чрез популярните методи от две части, води до сериозно изместване на йонния баланс, поради натрупването на натриев хлорид във водата, като това важи в особена сила в случаите с малки или никакви смени на вода.

RTP решава проблема с йонното изместване чрез балансирано добавяне на макроелементите, които са най-засегнати от натрупването на натриевия хлорид и прави намаляването или спирането на смените на вода възможно.  С RTP балансирано се добавят магнезий, калций и алкалност само от два съда, като от всеки се дозира едно и също количество разтвор.

При дозиране на 10 мл от продукта на 100л аквариумна вода, алкалността се покачва с 1 кН, в този случай комплект от 1 литър ще стигне за 100 дни, комплект от 2,5 литра за 250 дни.
Дозира се равно количество от двете бутилки, на базата на консумацията на алкалността.

С какво се различава от ТРИТОН? Добавките на ТРИТОН са в 4 бутилки, Pontos RTP са само 2 бутилки, тритон съдържа микроелементи, които са необходими за растежа на макроалгите в рефугиума. Pontos съдържа само макро- и микро-елементите компенсиращи йонното изместване, което го прави по-универсален. Като концентрация Core7 и Pontos RTP  са почти еднакви  (Pontos  е малко по-концентриран) и са най-високо концентрираните на пазара.

повече информация тук https://pontosreef.eu/bg/product/real-two-part-kaltsiy-magneziy-bufer/11, прочетете информационната листовка
Страници: [1] 2 3 4 5 ... 10


Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд
Дължина см
Ширина см
Височина см
кг л
Осветление
Обем л
Сила
Вт
Филтър
Обем л
min л/ч
З А Т В О Р И