• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
22.11.2019 19:07

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Ексима
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Последни публикации

Страници1 2 3 4 5 ... 10
1
Лафче / Re: Добро утро - 2019
Last post by NO CARRIER - Днес в 08:57
Добро утро! Петък е!2
Малко зеленясал!


3
Здравей, Цвети! Останах си със същото осветление , само ме дразни факта , че е филтъра закрива задната част на аквариума и не достига особено светлина. С това осветление полянка едва ли ще стане. Но на мен и грунда не ми беше подходящ, пробвай и сподели резултати, поздрави!
4
Лафче / Re: Добро утро - 2019
Last post by NO CARRIER - Вчера в 08:19
Добро утро!5
Колко кубика беше твоето езеро? Моето съм го пръскал с перхидрол преди време, но слагам количество съобразено с обема на езерото ми, което е около 100-130 мл на 4 кубика вода. Предполагам е малко, понеже резултата не бих казал, че беше забележим. Но се съобразих с дозировката която намерих в чужди форуми въпреки, че те не го пръскат директно върху нишковидните. Септември пробвах JBL algopond forte, съдържащ Monolinuron, който уж трябваше да е супер ефективен, но нямаше никакъв ефект в моето езеро, предполагам поради това:
Цитат на: https://www.jbl.de/en/products/detail/3764/jbl-algopond-forteDuring the day the pH value increases to potentially very high values, especially when there is an algae plague. With high pH values the effectiveness of JBL AlgoPond Forte is reduced. It is therefore important to stabilize the water in the evening as required, and then to carry out an algae treatment in the morning, when the pH value is reduced.
Въпреки, че третирането с него го направих сутринта и PH-то тогава ми беше под 8.6, но явно все пак го е неутрализирало, преди да може да подейства. Сега в растителният филтър експериментирам с фосфат блокер, който уж действа и в студено време. Ще видим какво ще се случи.

Декември не е ли прекалено късно и студено, за да разбутваш обитателите? То и аз закъснях правейки го началото на ноември, но поне времето беше супер и все още не бяха изпаднали в летаргия.
6
Лафче / Re: Добро утро - 2019
Last post by NO CARRIER - 20.11.2019 08:08
Добро утро!7
Добра вечер и тук, Насе.
Пусни някоя снимка или клип на това което гледаш. Няма да се разсърдя, ако пуснеш нещо по-цветно.  *DRINK*
8
Стока 1: 6 см, мисля, че е мъжки.
Работи добре, но вече му е тясно, малък ми е аквариума.

Цена: подарявам
--------------------------------------------------------

Стока 2:

Цена:
--------------------------------------------------------

Стока 3:

Цена:
--------------------------------------------------------

Стока 4:

Цена:
--------------------------------------------------------

Стока 5:

Цена:
--------------------------------------------------------

Информация:

Начин на връзка: 0883 933334

Местоположение: Стара Загора.

Снимки:

https://postimg.cc/YhsW9TBL9
Нишковидните аз ги пръскам с перхидрол с пръскачка 8л .  Хем им унищожава спорите ьа известно време. Разтвор 5 л вода на 1л. концентрат. Рибите после си умират да ги ядат "побелели" , не знам на какво се дължи явно им харесват поомекнали като спагети.  Инак е почти невъзможно да се изстържат. Моето ще го чистя декември.
10
Благодаря за съветите. Ще помисля за анциструси. Тази седмица започна да се забелязва леко избистряне на наситения зелен цвят на водата. Вече се виждат камъните в дъното на аквариума. Параметрите са непроменени и тази седмица. Затова реших да пропусна седмичната смяна на вода.
09.11:

18.11:

Ще запазя засега и светенето на 4 часа - поне докато се избистри напълно. Уж трябваше за 7-10 дена да премине цъфтежът от само себе си, но гледам датите и от 3.11 до 19.11 са повече от 10 дена, а със сигурност с това темпо ще трябват още 7-10 дена. Аз не бързам, а и с моята концепция предпочитам минималната намеса - да се избистри по естествен път.
Страници1 2 3 4 5 ... 10