• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Какви са тези черни точки?!

Започната от ruNNer, 03.02.2006 13:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ruNNer

Вчера сутринта докато си хранех рибата забелязах няколко миниатюрни черни точици по стъклото на аквариума над водната повърхност. Размерите бяха като наакано от мухи  :lol:
В първия момент си помислих че алкохола от вечерта е бил марка "Цар Киро" и ми се веят черни петна пред очите , но след това забелязах че точиците се движат или по-скоро подскачат. След като понаблюдавах преброих около 20 животинки , но нали съм леко късоглед  е много възможно да са повече. Повечето бяха по стъклото , а само 2-3 скачаха по повърхноста на водата. Някой знае ли какви са тия дзверове и дали не са опасни ?

miTko

И аз съм виждал при мен, някакви насекоми май.Гледай колкото можеш да забършеш с някакъв мокър парцал или памук.Аз избърсах добре капака и след време изчезнаха.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Тони

Мухички са. Имах такива в един 30л. аквариум с малки рибки и дъбче.  Изчезнаха от самосебеси.  :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

tishovsx

И аз съм имал, но чудното е, че не ги ядеше нищо, след време изчезнаха :roll:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

Не можеш да се избавиш.Имал съм ги и ся като погледнах,пак си ги има.Не са опасни.Не съм пробвал с капка йод,пусната леко,че да се разтвори по повърхността,но май ще пробвам и това.И живородки не могат да ги изтрепят.Тия гадини подскачат и ту се покатерят по стъклото ,ту заплуват като водно конче с крачетата по повърхността.Е иди го гони:)Дълго време като че ли ги нямаше,но с някое растения съм си го придобил отново.Тва е като котка без бълха.Всеки аквариум ги има.

Raven

и аз ги имам в откритият аквариум- май не са опасни.
ако някои знае все пак как точно се казват ,да пусне име или линк.

интересно е че преди не съм ги имал,чак сега като направих аквариум без капак се появиха,и то от около два месеца.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Vojda

Аз "завъдих" такива от pistia-та и си ги има и при открит и при закрит авариум.Според мен живеят точно по растенията над водата,но явно може и да не е така.Моите са миниатюрни ,светло кафеникави и непрекъснато подскачат,като бълхи.Тъй като съм ги забелязал отдавна,съм забелязал че популацията им много рязко се променя откъм численост,но нямам представа в следствие на какво.

zmeq

Абе аз в аквариума нямам, ама бях забелязъл, че ги има по цветята.
Изчезнаха от самосебеси де  :roll:

Ilianidis

Пъхате маркуча в аквариума и пълните с вода докато прелее обилно:)Само така ще ги изгоните :wink:

Тони

Цитат на: "Ilianidis"Пъхате маркуча в аквариума и пълните с вода докато прелее обилно:)Само така ще ги изгоните :wink:
A паркета после :roll:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

rakim

И аз ги имам тези зверове :lol: Не мисля че преставляват опасност.При мене са се заселили върху водната леща.Имам капак и то плътен но явно това не им пречи.Между другото наностомусите ми ги ядат като за световно.Преди като ги гледах се чудех с какво се зарибяват винаги на повърхноста,винаги с издути кореми,и един ден отварям и като се загледах внимателно ги видях тези мезета :D
540л Южна Америка

6aro

Аз досега в нито един аквариум не съм имал. Преди имах открит 40л аквариум и там нямах.
Палудариум: 120/80 (16 вода; 64 надводна част )/40
острови: размери в най-широката си част - 23/18/40; 43/20/40; 10/19/13

sheytan

Днес поокосих и реших да подрежа и мъха. Първото което ми светна е да искарам камъните около които преди 2 месеца съм го увила и да ги топна в малък съд с аквариумна вода за по-лесна и старателна обработка. Естествено при процедурата съм извадила 8 новородени черита. След известно време и нерви успях да ги изловя и пренеса обретно. Преустанових процедурата и подрязах останалия мъх доста по-грубо- в съпровот с акробатични стойки :) След като водата в съда се пооттаи от дендрита който изкарах с първия опит забелязах едни черни точки, които се движат рязко и непостоянно. Гадините са доста дребни- под милиметър. Накой виждал ли е в своя аквариум одобни и ако да биха ли навредили на скаридите или рибките. Имам и едно малко стадо зелен неон и 3 данио.

pe6o_hristov

Аз имах такива и не пречеха
като се навъдиха скаридите изчезнаха явно и храната намаля

Gothica

В началото на миналата година в стария скаридарник се бяха навъдили много от тези животинки. Големи 0,5 - 1мм. Сложих ги на микроскопа да ги снимам, но бях загубила снимката. Днес я намерих и реших да ви питам някой има ли идея какво е това?
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

Similar topics (2)

59635

Публикации: 1
Прегледи: 11139

51009

Публикации: 3
Прегледи: 2808