• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.02.2020 07:07

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd
  • Ексима

здравейте моля за помощ

Започната от lochesco, 15.04.2017 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lochesco

здравейте колеги днес сложих във вътрешния филтър активен въглен измих го добре падна чернилката от него до тук добре поставих го във вътрешния филтър и забелязах че водата ми стана леко мътна леко бяла искам да знам това нормално ли е и след колко време водата ще е чиста,аквата е 100литра,качил съм снимка какво представлява мойта аква но там е с керамичните пръстени моля за помощ!!!


levis1980

Каква е причината да сложиш активен въглен?

lochesco

искам да добия ефект на перфектна чиста вода !!!

levis1980

За да не ставам банален и да ти кажа,че трябва да прочетеш,явно още доста неща...Ти казвам,махни активния въглен.Той се използва със съвсем друго предназначение.Ако постигнеш азотен цикъл в аквариума си,ще имаш бистра вода.И все пак прочети предварително за нещо което си решил да слагаш в аквариума.

lochesco

как да добия този азотен цикал дай малко жокер

pietrokaja

От това което виждам си подбрал несъвместими по вид риби.Златните са шаранови и цапат,също така са и студенолюбиви.Скаларията е от американските цихлиди която е топлолюбива.
И на двата вида стават големи,трябва им повече обем.
Активният въглен се използва след лечение с лекарсва да абсорбира остатъците от използвания препарат.Действието му е до месец,след това ако не се подмени е противопоказен(започва да изпуска).
Вътрешният филтър ти идва слаб за тази бройка риби,затова и можеби не е така бистра водата-какъвто ефект търсиш.

lochesco

махнах активния въглен и върнах керамичните пръстени и посредата сложих памук за да избистри водата докато взема по мощна помпа тази помпа я дават до 250 литра!!!

Публикациите са слети: 15.04.2017 21:09

рибите ми живеят нормално свикнали са една с друга не си правят проблем от 7 месеца ги стартирах заедно според мен на скалариите им е добре за сега

levis1980

Колегата е прав,аз не забелязах скаларията на снимките.Абсолютно не съвместими са.Все пак ти си решаваш дали да продължиш да ги гледаш заедно.Най добре ще е да вземеш канистер,и да го напълниш с хубава медия.Така всичко с водата ти ще е наред.