• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 03:39

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос за помпи

Започната от Stas, 03.05.2005 01:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discus

Под "свежа кръв" разбирам това което и ти разбираш вероятно, а именно непрекъснато обновяване в рода а не както обикновенно става тук взимат се 2-3 чифта от нещо и започва едно голямо размножаване между родственици. Под диви то е ясно кво мога да разбирам, нямам пред вид току що хванати от амазонка а просто видове които съществуват в природата, не бих казал че са по малко красиви от "цветните" си селектирани братовчеди.

AQUASAUR

Тъй като доста изместихме темата,за да не ни се сърди Стас,аз поне ще приключа с няколко изречения:
Дискусите са,може би,моята най-голяма аква-любов...
http://www.aquamakerbg.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=78&sid=248b456e40eabfa7092b2354b2c183e8
Харесвам ги всички,независимо от "расата"...Заболява ме сърцето, когато видя,че някой се отнася нехайно и безотговорно към Тях...Мога да изкажа само адмирации и уважение кам неколцината колеги,посветили се всеотдайно на развъждането и разпространението им в България...https://aquariumbg.com/forum/images/smiles/bg.gif
Мисля,че Те правят всичко според възможностите си,въпреки  ограничението от фактори като - отчайващи понякога вносно-износни условия,потребление,рентабилност...Дори си имаме вече и първите Европейски шампиони(Орлин и Иглика) :!:
Та само човек да иска(и може да си го позволи...) - разнообразието от внос или "наше производство" не е малко... :!:
Виж цената, е друг въпрос... :shock:  :roll:  :lol:

discus

Цитат на: "AQUASAUR"...Дори си имаме вече и първите Европейски шампиони(Орлин и Иглика) :!:

Е това са хората от които ще си вземе следващите риби въпреки цената им. Наистина хубави рибки.Пък и Орлин е човек с който преди да купиш можеш да поговориш достатъчно дълго за всичко което те интересува относно условията в които ги е гледал :roll:

Stas

Доколкото разбрах едната "рибка", с която са спечелили е от благоевградчаните. Нека поздравим и тях!

Stas

Тъй като аз започнах тази дискусия и ми се струва, че от въпроса за помпите минахме на въпроса за постиженията ни в развъждането на дискуси, може би пак аз трябва да се върна на темата.

Понеже никой не се наема да бъде рекламен агент на никого, то и аз не искам да е правя на такъв. Единствено ще отдам заслуженото на тези, които се справят добре с работата си.

Е, както и споменах в предишен пост - най-лесно е да пробвам помпите наред за безшумност. Ясно е че помпата ОКЕАН е добра, но може би най-шумната на пазара. Докато течеше дискусията във форума, взех че поръчах от PetShop1.com една помпа на Sera (110 л/час). Пуснах я тази вечер и... трябваше да се заслушам много внимателно дали наистина работи! Чудесно изпълнение - корпусът е шумоизолиран, компактен и с приятна външност; има място за връзка, с която да вържеш помпата; крачетата - супер хитро измислени - гумени амортисьори, с които помпата седи на място (не се "разхожда" по масата) и които поемат всички вибрации. Най-накрая смятам, че цената от 15,72 лева (без доставката) е много добра, а и включва 2 години гаранция.

Най-накрая искам да благодаря на момчетата от PetShop1, които си свършиха много прецизно работата по приемане и експедиране на поръчката до София в рамките на 1 ден.

Similar topics (5)

52237

Публикации: 0
Прегледи: 1433

30305

Публикации: 2
Прегледи: 2538

23198

Започната от madojean


Публикации: 18
Прегледи: 6952

35614

Публикации: 5
Прегледи: 2910