• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 23:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблеми с канистър - SunSun HW-402b

Започната от Methokill, 05.02.2015 13:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Methokill

И аз съм много доволен.И двата ми както стана ясно са СънСън.Първия направи няколко години вече и е супер все още.Сега това,че има проблеми втория си е от предишния му собственик.Аз се чудя какъв зор толкова трябва да види един канистър,че да е начупен целия.Чувал съм за потрошени направо,все едно са играли мач с него.
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

Caxapa

Цитат на: a__andreew - 08.02.2015 09:05
"Оста на ротора не трябва да я лови магнит.Имай го предвид това."
Здравейте колеги, но с това не съм много съгласен. Ице на другите малки филтри оста е точно метална и вероятно е направено с цел икономия, но филтрите си работят безпроблемно. Колега защо не вземеш оста и не отидеш в голям магазин и да видиш да ли някой няма да ти стане , като размер докато дойде пратката. В Бургас миналата седмица бях в МОЛ плаза и там в зоо магазина имаше разни ротори за тетра е сигурно не е най заредения.
Андрей! Нали знаеш се човъркам по тези неща и до сега нито една метална ос не е хваща магнит. Дори и на  репликите на Ехайма. Та помисли малко. Там  има магнитно поле, и самият ророр е магнит. Помисли каво би се получило ако е метал който го лови магнита. Не съм пробвал с такава ос но  не вярвам да стане поради горе изброените причини.

bunzip2

Цитат на: djibarov - 08.02.2015 10:37
Не съм съгласен! 303B от 3 години на 160 литров - взех го от тук - Варна, чисто нов и не се чува, нито е дал и най-малък проблем. При внимателно почистване и нормална експлоатация си е много добър.

+1

Купих си моя филтър употребяван, на 2-3 години сигурно, може и повече. SunSun HW302. Аз го ползвам една година вече. Няма шумове, няма течове, няма никакви проблеми.
Много съм доволен.
Принципно ми се ще да си взема по-нататък един по-голям, че сега комбинирам с един вътрешен, щото като се понатовари аквариума, 302 идва малко слаб за 140 литра.
Та, следващия пак ще е сънсън, 303 може би.
За мен канистрите на сънсън са максималното което може да получиш според цена-качество.

Methokill

Колеги днес сложих новата ос.Малко по-тънка е от заводската и се чува шум,но не е зверски.Мислите ли,че ще е проблем това?
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

Caxapa

Ако се увеличи шума предполагам ще да е от разширение на канала на оста . Та добре, че отвори темата и ще взема да се наканя да направя експеримент с ос която е лови магнит. Само да изровя от мазата  чантите с резервни филтри и да намеря подходяща метална ос. По принцип може би ще стане временно и от мед или алумин.Стига да има такъв размер дебелина на телта.

Methokill

В друг форум колега беше сложил малко алуминиево тиксо по оста,защото била с няколкл микрона по-тънка от оригиналната.Оправил се проблема със шума.Имах такова тиксо ,ама или свърши или не мога да го намеря....За сега работи така.Канистърс седи в един леген,така работи.Страх ме е да го изкарам,макар че вече втори ден работи без грам теч..Хахах
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

petq3515

Въпросът за керамичната и металната ос и мен ме заинтригува. Имам метална ос на един вътрешен филтър виватеч, но не съм я пробвал лови ли я магнит. Моите предположения за използване на керамични оси пред металните са, че те се износват в пъти по бавно от металните. И другото предположение е да не би да има опасност от индуциране на ел. напрежение в металната ос и от там в аквариума /на принципа на динамото или електрожените/, но ако може някой по компетентен в електротехниката да поясни.
Никой не проумява какво притежава, докато не усети болката от загубата му.

dgrn

неръждавейката не я лови магнит 100%
"Видяла жабата,че подковават коня,та и тя вдигнала крак..."
http://cdn.fishki.net/upload/post/201508/12/1626758/gallery/Kbi2p8E.gif

dalgia

Цитат на: dgrn - 03.03.2015 21:08
неръждавейката не я лови магнит 100%
Има и неръждавейка,която я лови магнита.

Methokill

Цитат на: dalgia - 03.03.2015 21:22
Има и неръждавейка,която я лови магнита.

Абсолютно си прав!Инокса също е неръждавейка ,но магнитна.Затова на иноксовият хладилник се лепкат магнити,а на мивката не хваща.Но на евтините мивки,на скъпите пак хваща.Ето цитат от друг форум,несвързан с акваристиката,но обяснено много добре.

ЦитатХромникеловата стомана аустенитен клас с търговско означение 18/10, често наричана медицинска неръждавейка/стомана, по нашите означения 08Х18Н10Т, съдържа Хром 17-19 %, Никел - 9-11 %, Титан 0,5-0,7 % и въглерод 0,8 %, е много устойчива на химически реактиви. Лесно се обработва и заварява.
Мартензитният клас неръждаеми стомани е значително по-твърд от предния и могат да бъдат магнитни.
Феритния клас неръждаеми стомани е по-мек от мартензитния и са магнитни.
Мартензитният и феритният клас съдържат Никел 1-5 %, а Хром 10-30 %,
което ги прави също неръждаеми, но магнитни.
Съществува и дуплексен клас неръждаеми стомани, по-просто казано смес от аустенитна и мартензитна стомана, явно ще са повече или по-малко магнитни.
Мартензитните неръждаеми стомани в бита се използват за производство на прибори за хранене.
"ИНОКС" - неръждавейка, от фр. inoxydable.

и

ЦитатПри производство на неръждаема стомана е много трудно да се "оттървеш" от въглерода ...и ако не го направиш -остава някакъв процент,който е ферообразувател (алфа желязо - с магнитни свойства) -останалото (много повече) е аустенит (гама-желязо -"магнита не го лови").Така различни неръждавейки (алпака,инокс,316,318...) се държат по различен начин спрямо магнита.
Ако материала е за заваряване - за предпочитане е да е с по-малко въглерод, но често (за по-лесно)производителите оствят въглерода и добавят микролегиращи елементи (ниобий или титан)-така стоманата ства примерно Х18Н9Т за по добра заваряемост.
Дано съм бил полезен.
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

nicco

Здравей колега, би ли споделил къде в Бургас е този магазин за 0-пръстени,интересува ме големия за канистър сън сън 304 .
200l. Victoria
240l. Malawi Mbuna
320l. Placidocromis,Aunocara

Similar topics (5)

26351

Публикации: 8
Прегледи: 5441

54591

Публикации: 26
Прегледи: 11596

34176

Публикации: 17
Прегледи: 7393

20486

Публикации: 16
Прегледи: 8415

56043

Публикации: 13
Прегледи: 3955