• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 03:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Изгоряло моторче на вътрешен филтър AquaEl BIO FS 80

Започната от Mu3epHuk, 15.01.2011 12:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Mu3epHuk

 http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=internal_filters&product=Aqua_EL_Filter_Bio_FS_80&n=3
      Здравейте! Надявах се да нямам личен повод да пиша в този раздел, но уви... Вчера вечерта се прибрах в нас, поглеждам към аквариума и гледам, че растенията не се поклащат както обикновено. Виждам, че филтъра не е изключен, но и няма никакво движение на водата.  Махнах капака на аквариума и точно над филтъра имаше едно мазно петно, наподобяващо  олио или светло масло  върху вода. Изгребах петното, махнах дунапрена от помпичката, пробвах да включа отново и никаква реакция. Отново се появи петно и мехурчета от областта на уплътнението на захранващия кабел. Изводът е, че моторчето е глътнало вода, а бобинката е перманентно изгоряла. Много кофти. Сутринта работеше, а вечерта - Тц! В най-лошия случай, филтърът е спрял да работи за десет часа, пресмятайки времето от излизането ми, до момента в който съм се прибрал и видял проблема.
  Преди два месеца и нещо, усетих, че ме удря ток като бъркам в аквариума. Имах раничка и заради това съм го почувствал. Проверих с фазоуказател (фазомер) и светеше като лятно слънце. Утечката идваше при работещ филтър. За да има утечка е нужен дори слаб контакт без да е заължително да влиза в пряк контакт с водата. Не излизаха мехурчета, а и не смятах, че някой би ми обърнал внимание за нещо уж невзрачно. Качвам снимки на моторчето с молба, ако някой може да ме ориентира откъде да купя резервно, докато оправят повреденото (сега отивам да го занеса в магазина). Предполагам, че трябва да разчитам на интернет сайт, но досега не съм срещал конкретно същия модел помпичка.  Това е, че не ми се купува изцяло нов филтър, понеже съм доволен от този, дал съм 48 лв и гаранцията е за още година и половина. Видимо вършеше добра работа и пълнежите бяха заселени с полезни бактерии (ако вчера не са умрели). Засега съм пуснал обикновено компресорче с камъче, което съм сложил под двете кошнички със сипоракс, за да ги обдухва и запази колониите бактерии. Дунапренената гъба също е в аквариума. Виждам, че на повърхностния слой на водата се образуват вълнички, които обогатяват с кислород, така че бактериите би трябвало да се запазят поне до някаква част. Качвам снимки на моторчето:
   Извинявам се, че снимките излизат толкова големи, но не съм наясно, как да ги  направя незаемащи целия екран... Сега тръгвам към магазина - Дискус Варна, за да видя дали ще ме баламосват или ще се окажат лоялни към клиентите си. Все пак съм спазил условията на гаранцията!

Асен Евгениев

Цитат на: Mu3epHuk - 15.01.2011 12:43
 Качвам снимки на моторчето с молба, ако някой може да ме ориентира откъде да купя резервно,
Защо да купуваш, след като филтърът е гарнционен, отивай да ти го сменят с нов.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Caxapa

При повреда в техниката, магазина или фирмата трябва да те обезпечи  с някакъв филтър (в случая) докато трае ремонта на твоя.  В началото на Декември  миналата година успях да посетя въпросният магазин и да се запозная със собстениците му. Виждат ми се разбрани хора и ще ти сменят филтъра. Освен това си си в гаранция а тези гаранционни карти не се раздават за запълване на празното място в кутията.

Mu3epHuk

   Здравейте отново! Оказаха се разбрани и учтиви, за което им благодаря. Взеха моето моторче и ще го изпратят в Полша на фирмата производител. След 20-на дни очаквам обаждане. За временно ползване ми дадоха друга моторна глава. Същият модел като моята, макар лепена  след счупване от друг клиент и някои недостатъци, но за момента върши достатъчно добра работа.

Caxapa

Браво! Така и трябва да бъде.  ДИСКУС са разбрани и учтиви колеги. Вярвах в доброто развитие на нещата още в самото начало.

Ивайло Гиздов

Е разбрани и учтиви,колко струва тоя филтър 200-300лв?
Неможаха да го смеят с нов и да се свърши,а ти дадоха пак старо моторче.

Caxapa

Цитат на: rapundzel - 15.01.2011 21:25
Е разбрани и учтиви,колко струва тоя филтър 200-300лв?
Неможаха да го смеят с нов и да се свърши,а ти дадоха пак старо моторче.
Така се процедира до отстраняване на повредата на твоята техника ползваш оборотна на фирмата от която си закупил стоката. Те имат грижата да платят разноските по транспорта до завода производител и обратно.

Ивайло Гиздов

Преди години ми се случи да върна телефон в магазина,след една седмица употреба.
Спря да намира обхват,и знаете ли какво направиха в магазина,дадоха ми чисто нов веднага.

Ноо действието се разви в чужбина.

Buhoff

Може да го сменят може и да го отремонтират
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F4lge4o.jpg&hash=5660dd52dccd55421c84b73c312185f9a730a154

NO CARRIER

Нека коментарите да бъдат само относно повредения филтър, моля.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

34198

Публикации: 3
Прегледи: 3476

52415

Публикации: 2
Прегледи: 2210

42325

Започната от castor07


Публикации: 30
Прегледи: 11498

24125

Публикации: 6
Прегледи: 5418

19928

Публикации: 6
Прегледи: 3423