• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 12:51

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем със система за СО2 с мая и захар

Започната от Aronax, 14.06.2014 12:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aronax

Здравейте колеги, преди около месец си направих система за СО2 с мая и захар. Работеше перфектно в продължение на 2 седмици. След това смених сместа и от тогава имам проблем. Не иска да изкарва балончета в аквариума. На малката бутилка, която ползвах за дроп чекер изкарваше балончета но до там. мазах с веро да видя дали не излиза от някъде но не. Махнах дроп чекера и сложих маркуча направо в аквариума, пак не става. Дифузера е на JBL стъклен, преди нямаше проблеми с него, махнах го за 2 дни и сложих филтър от цигара, пак не стана. След това сложих маркуча без никакъв дифузер, отното нищо. Сместа е направена по рецептата от форума. Давайте някакви съвети защото ми скъса нервите вече тая система!!! *CRAZY* :'(

petko

Единия проблем е да изпуска от някъде.
Другото е да няма ферментация-смени маята.

hunter

Каква мая ползваш да не би на не е хубава? И дроп чекер не ти е втората бутилка. Тя е като буфер да предпази от навлизане на разтвор в аквариума и да го играе евентуален брояч на мехурчета. Дроп чекера стои в аквариума и показва количеството разтворено СО във водата  ;-) И за да нямаш проблеми по добре си направи система с сода и лимонена киселина. Системата с мая и захар е много бъгава ако мога така да се изразя. Аз съм имал с мая имам и с сода и л.к. и да ти кажа много по добре е със содата.

bunzip2

Щом си излизат мехурчета в малката бутилка (която не е drop checker, а bubble counter), тогава реакция има. Виж да нямаш връзки по маркуча към аквариума, които да са се прецакали. Сигурно изпуска от някъде.

Similar topics (5)

42939

Започната от vertigo_26


Публикации: 13
Прегледи: 4627

27510

Публикации: 7
Прегледи: 3735

56724

Публикации: 0
Прегледи: 1780

54014

Публикации: 2
Прегледи: 2313

40323

Публикации: 6
Прегледи: 3358