• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Ексима

Проблем с подложката на аквариум

Започната от Gad_Man, 15.02.2017 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gad_Man

Сдобих се с аквариум на марката waterhome има си шкаф капак и почти всичко към него. Но дъното му е доста интересно направено, има нещо като силиконови крачета и пластмасовата рамка пасва точно на тях, но мека подложка няма незная и дали трябва да има. Когато поставя аквариума той стъпва само на рамката и ,,крачетата" а дъното на аквариума е няколко милиметра във въздуха и затова се притеснявам след като го напълня да не се спука ,защото все пак това са  250 литра.

Прикачам и снимки на дъното

vanko77777

Без притеснения, аквариума така е направен от производителя  (говорим за фирмен аквариум нали)
Нивелираи го добре и пълни смело
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.


20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

Gad_Man

Напълних го до половината и стчупи пластмасовата рамка. Мисля че ще успея да я залепя ,но явно трябва да има още някаква част от доло ,но тя липсва нямам и представа какво трябва да представлява. Някой ако има подобен аквариум моля да пише как трябва да стане. Щото така нямакак да го ползвам аквариума. Дори и без рамката този силикон на дъното пак наддига. :-!

pl86

Не мога да видя точно от снимките, но мисля че ако го сложиш върху дебел стиропор (не фибран, защото той е по-твърд, обикновен стиропор) поне 2-3см изпъкналите места просто ще потънат в стиропора, то това му е идеята по принцип.