• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 07:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Как да избистря водата на естествен водоем???

Започната от other333, 16.05.2013 11:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

other333

Разполагам с естествен язовир, през който постоянно преминава вода. В него отглеждам китайски шарани. Проблема ми е следния. Доста често водата става мътна и не може да се видят рибите. Искам да избистрям водата за да могат да се виждат рибите. Дълбочината на езерото е 60см. Прилагам снимки за да е по нагледно. Предварително благодаря за съдействието.


Caxapa

Според мен, проблема е в нивото на езерцето. Освен това  в постояно течащата вода може да попаднат частици земна маса която допълнително да внася за мътната вода. Може да е от цъвтеж на микроводорасли и прочие.Езерняците ще кажат повече по въпроса но с толкова малко информация ще е малко повече гадане отколкото поставяне на конкретна причина.

FHM

Еми явно е че проблема идва от източника на водата в случая щом е естествен предполагам е някоя река и мътилката идва от нея. Решението е водата да се филтрита преди да влиза в езерото . Друго на тоя етап немога да измисля

xoxi

Щом нямаш никаква филтрация ,най лесния начи при теб е да си направиш филтърна яма,която да напълниш с филц и пясък и водата от рекат да я вкараш в тръба под филца и пясъка и от там да  минава през тях те ще извършват механична и биофилтрация и водата ще излиза чиста към езерото.
Разгледай езерната част на форума
http://aquariumbg.com/forum/gradinskoto-ezerce/

Деян

Точно както каза последният колега, така смятам е най-удачно. Направих ти и схема.  :-)

Similar topics (5)

26119

Публикации: 4
Прегледи: 3104

25916

Публикации: 13
Прегледи: 5180

46723

Публикации: 7
Прегледи: 4592

35834

Публикации: 21
Прегледи: 6606