• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 19:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Яванския мъх превзема аквариума

Започната от Infinity, 22.08.2023 13:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Infinity

Здравейте акваристи.

Проблема е следния. Имам аквариум 160 литра, в който има към 9 броя неонки, един ацитрус, още 4 броя данио, две SAE. Проблема е че яванския мъх който преди преди беше прихванат по един корен, сега се развива свободно където си поиска. Аквариума на едната си стена има 3D каменен гръб, и сега мъха расте обилно и по него. Общо взето колкото и да се опитвам да го премахвам ръчно на ръка, той все се развива доста бързо. В момента дори не торя, а има и други разстения, повечето бързо растящи и те са си ОК. При ръчното му скубане винаги остават плуващи части от него, които опитвам да събирам с кеп, но вероятно остават плуващи издънки и резултата е такъв че мъха се развива където попадне.

Та въпроса ми е имам ли някой воден обитател, който обича да си го хапва гарантирано? Знам че скаридите си го ядат, но при мен трудно оцеляват за повече от месец...

mushroom

Здравей колега,
честно да ти кажа нямам си идея. До колкото знам обича светлината. За съжаление при мен го прежзеха зелени алги и му разказаха играта. Предполагам светлината ти е силна, но само мога да гадая.
Може да си вземеш аманови скариди те са по-големи от неокардините. Може и да има друг вид скариди, които също да са по-големички и да не ги закачат рибите. Макар в един мой аквариум съжителстват ред чери с неонки.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Similar topics (2)

53735

Публикации: 5
Прегледи: 2903

56624

Публикации: 1
Прегледи: 2380