• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 18:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Моля за мнение

Започната от poison, 18.01.2016 12:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

poison

Това са ми вторите растения които закупувам, пърите бяха същите като тези, сега и на тези се получават същите неща, не знам нито какво е това нито защо се получава, пъврите изкараха някъде около 3 4 месеца, но почнаха много да ми цапат аквариума а и ме хвана страх да не стане нещо на рибоците, помислих си че са си били болни още при закупуването , но сега и с тези се случва това... Това ми е акватиума http://aquarium.bg/akvarium-hailea-fa-400-3-podar-ka , лампите работят от 11 до 19 часа, водата е сменям на 1 седмица около 30% процента махам, след това добавям новата вода и слагам препарат за премахване на тежките частици, нищо друго гледам да не слагам, даже бях писал една тема тук, казаха ми че даже и този препарат не трябва да слагам, защото водата с която заменям премахната престоява 3 4 дена(вода от чешмата), но тъй като водата тук (в Пловдив) е доста мръсна си позволявам да добавям този препарат  :-(











baygry

Според мен,това е черна брада.Има доста изписано за нея във форума.
http://aquariumbg.com/forum/problemi-s-akvariuma/cherna-brada-po-rasteniyata/
и още доста теми има.

karadaliev

На мен ми изглежда също точно като брада, а това ще се появява след време е и напълно логично. Погледни из форума, има вече доста начини за борба с нея, мисля, че ще се справиш.

jabeto

Ако ториш спри да го правиш.Намали дажбата(храна)на рибоците.Ако не сифонираш дъното започни да го правиш при седмичната смяна на вода.Гледам имаш златни рибки (дано да не са много)В тоя обем повече от 2-3 са много.Не пишеш какви други рибки имаш.Може да сложиш и някое бързорастящо растение да дърпа излишните нитрати( роголистник,дъбче,лимонче,хигрофила полисперма)в гугъл може да им намериш наименованията на латински.Анубиаса (едно от растенията ти не обича силна пряка светлина сложи го на по-сенчесто място.

discusfen

Още като погледнеш упътването пише изключително подходящ за морски аквариум от там и осветлението сигурно е за такъв.Девет хиляди келвина а на теб ти трябва нещо от 4500 до 6500 келвина.Това истина ли е ,че осветлението свети по 11 до 19 часа на ден.

Amev


Цитат на: discusfen - 18.01.2016 16:21
Още като погледнеш упътването пише изключително подходящ за морски аквариум от там и осветлението сигурно е за такъв.Девет хиляди келвина а на теб ти трябва нещо от 4500 до 6500 келвина.Това истина ли е ,че осветлението свети по 11 до 19 часа на ден.
Мисля ме иска да каже от 11 часа преди обед до 19 часа привечер = 8 часа светоден.

poison

Ами имам 3 златни рибки, 2 сома единия е Plecostomus (Плеко) другия е Калихт-албинос, винаги като сменям водата сифонирам или 1 път на седмица, лампите светят по 8 часа на ден от 11:00 до 19:00 часа, не торя по горе съм споменал че единствения препарат който слагам е този за премахане на тежките частици, за брадата ще прочета вече като знам какво е , а тези дупки от нея ли са ? Ако нямаля времето на светене ще стане ли работата, или трябва да взимам по слаби лампи ?

bunzip2

Осветлението малко силно ми се вижда за растенията, които имаш.
Келвините че са 9000 не е проблем, стига да те кефи как изглежда.
Рибите за литража са прекалено много.
Златните ги махни.

discusfen

Това вече е по изчерпателен отговор по 8 часа на ден.Ако е силно осветлението можеш да сложиш плаващи растения на повърхността за да го регулират по естествен начин.

poison

Ами няма как да ги махна рибите такъв беше съвета от магазина че толкова е добре. Сега се сещам за едно нещо, аквариума е направен с двойно дъно, или има една решетка от долу и под нея има някъде около 1см място, в което се събират всички неща които падат по дъното(камъните) не ведната но след известно време. В една от темите прочетох че растенията им трябват екскрементите на рибите за да могат да се хранят, да не би това да е проблема.И ако сложа (роголистник,дъбче,лимонче,хигрофила полисперма) колко трябва да сложа на брой като за моя аквариум, а за плавищите растения има ли пак значение какви ще са или просто отивам в магазина питам и взимам. Като се замисля май ще трябва да ми кажете дали е по добре да намаля времето в което ще светят лампите или да ги сменя с по-слаби защото струята от помпата ми върви по повърхността и за растенията които ще са там май няма да е много добре?

Similar topics (4)

54403

Публикации: 22
Прегледи: 8326

60121

Започната от Lightning_boy


Публикации: 3
Прегледи: 954

54372

Публикации: 4
Прегледи: 2671

55948

Публикации: 0
Прегледи: 1256