• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 02:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Вода от боилер

Започната от koyota, 24.03.2005 21:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

koyota

Днеска един приятел акварист(е не толкова запален)ми зададе следният вапрос"мога ли да използвам вода от боилера"и аз не можах да му отговоря защото просто никога не сам се замислял варху тази тема.Ако някои има достатачно опит и тези води ще сам му благодарен да сподели опита си  :) Но като се позамисля малко се чудя дали водата няма да е много тварда заради котленият камак в балона на боилера.
Благодаря ви предварително :lol:

STIKS

Водата от бойлера е супер, но след като изстине. :lol:
Обратно. След преваряване по стените на бойлера се отлага котлен камък, който е калциевите и магнезиевите йони. Именно те вдигат твърдостта на водата. :wink:
Тук е интересно да се отбележи, че е много важно какви рибки ще гледаш. Ако това са например африкански цихлиди се изисква по-висока твърдост и това не е препоръчително. Обратно за развъждане на неонки трябва много мека вода и тогава преварена вода от бойлер едва ли ще помогне. :P

koyota

Да но водата в боилера не може да заври става най много 70градуса.

ВЕЛИНСКИ

Дълго време позвах вода само от бойлер, защото доскоро нямах ТЕЦ. Може да имаш проблеми едиствено от високата твърдост (ако живееш в такъв район - в София нямаш грижи) и отложените метали (ръжда и цинков прах) от тръбите. Така че задължително използвай препарати като Aquatan или AquaSafe преди да налееш вода.

Similar topics (5)

52612

Публикации: 12
Прегледи: 11652

26289

Публикации: 8
Прегледи: 4978

56810

Публикации: 5
Прегледи: 2732

20947

Публикации: 4
Прегледи: 5927