• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 11:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Mътен аквариум

Започната от Dakata85, 24.11.2012 20:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Nikiengi

Принципно - да, домашни любимци са ни, радват ни, защо да гладуват? Самата тема е отговора на този въпрос! След като даваш съвет да си купи хранилка и да храни рибките с една и съща храна цели две седмици, наистина ли смяташ, че това е по-полезно за тях от гладуването през това време, да оставим на страна, че в природата рибките едва ли се хранят всеки ден.  Освен това, това което пиша съм го чел много отдавна (т.е. прилага се отдавна в акваристиката) и съм имал възможнжстта да се убедя в правилността на метода, за това и давам този съвет. ;-)

kapacitet

Има хранилки които позволяват да бъдат така програмирани, че да пускат храна определени дни в седмицата и по определено от потребителя количество. Има хранилки които позволяват подаване на няколко различни вида храна.
Колкото до разнообразието на менюто, за лично седмици наред  да не кажа и месеци храня с една и съща храна и не съм забелязал недоволни, мутирали, проблеми с апетита или храносмилането.  :-)
: 25.11.2012г 22:10ч
И по- точно jbl novo granomix

Nikiengi

Цитат на: kapacitet - 25.11.2012 22:19

Колкото до разнообразието на менюто, за лично седмици наред  да не кажа и месеци храня с една и съща храна и не съм забелязал недоволни, мутирали, проблеми с апетита или храносмилането.  :-)
: 25.11.2012г 22:10ч
И по- точно jbl novo granomix

Ей на това няма как да отговоря! :-)

kapacitet

Може и аз да не правя както трябва, но пък и не виждам недоволни рибоци. А и кутииката си има копче, цъквам 3 пъти минавайки покрай аквариума и всичко е наред.  :-)

Dakata85

Напълно приемам критиката на Сахара, че първо действах, а след това питах. Аз светлението ми е с време реле и е по - 9 часа едната и 10 другата. Това съм го направил с цел да създам максимално истински условия на промяната на светлината. За нагревателя също е с термо реле, но автоматична хранилка нямам. Не че не съм искал да си купя, но нямам място между капака и стъкленият капак.
Днес положението с водата е значително по-добре, но все още се вижда мътилка. Утре пак ще сменям около една четвърт и ще направя сифониране. За това лекарство на Сера съм го пробвал когато стартирах аквариума и не знам дали помогна да бъда честен. Вие какво мислите за него? Разбрах мнението на Сахара, но другите какво ще кажете?

stilista

Аз пък искам да изкажа мнение в защита на колегите "съквартирантите"му за умишленото скапване на аквариума.Със сигурност са давали повечко храна по няколко пъти на ден с цел да са грижовни за твоите рибки ,но незнанието как се подържа аквариум си е казало тежката дума.Пиша това защото съм го изпитал на свой гръб и виновника при мен беше баща ми които беше първоначално очарован от задачата за грижата за аквариума.Та изводите които си извадих от такава ситуация са.
1. Оставяш няколко малки кутийки с количество храна необходимо за едно хранене.
2.Ако прецениш че т.1 ще затрудни колегите ти най добре да останат гладни.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Nikiengi

Цитат на: Dakata85 - 26.11.2012 00:39
За това лекарство на Сера съм го пробвал когато стартирах аквариума и не знам дали помогна да бъда честен.
Ако говориш за Бионитривек, това не е лекарство, а биологичен активатор и смятам, че ще ти бъде от полза.  :-)

cwetalin

Цитат на: Nikiengi - 26.11.2012 08:24
Ако говориш за Бионитривек, това не е лекарство, а биологичен активатор и смятам, че ще ти бъде от полза.  :-)
Май вече е късно за такива медикаменти. Факта че нещата се оправят говори че цикъла е тръгнал. Според мен няма смисъл.

Similar topics (5)

1694

Публикации: 13
Прегледи: 6936

54978

Публикации: 10
Прегледи: 4446

53606

Публикации: 3
Прегледи: 2287

43940

Публикации: 0
Прегледи: 1844

41099

Публикации: 8
Прегледи: 5335