• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2020 17:05

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Пожълтяване на аквариума

Започната от Tediwd, 22.12.2018 11:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tediwd

Здравейте, разполагам с два 12 литрови аквариума използвам за осветление 60 ватоте крушка за всеки и филтърна помпа от тези малките евтините, но от няколко седмици започна да жълтее единия сменях водата махнах част от водораслите, но нищо. И е двата има еднакви водорасли грунда е сходен, но в този проблемния имам някакви малки охлювчета черни и то много (те са там от много време но в последно време имаше бум на популацията им) също така различното е че този проблемния е изложен частично на пряка слънчева светлина и се чудя дали и това не е проблема. Ще бъда много благодарен ако ми дадете идеи за разрешаване на проблема😀😀


Lightning_boy

Баш светлината му е проблема, колега. Махни го от пряката слънчева светлина. Предвид обясненията съм сигурен, че ще има и други "аварии" в аквариума, но засега ти препоръчвам да прочетеш всичко от падащото меню в ляво на сайта. Там има абсолютно всичко нужно като за начало.
*THUMBS UP*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Георги

Tedi, какво става, има ли подобрение?

Smelly fish

Много охлюви, значи много останала по дъното храна! Или рибите са малко на брой или прехранваш. Много натрупани остатъци и бум на водорасли. Не изключвам и слънчевата светлина като помощник за цялата картинка. Сифониране и редовна смяна на 30% вода. Намали храненето. При мен поне всеки път това е бил проблема.

Tediwd

Здравейте благодаря за помощта спрях пряката светлина и намалих малко дажбите на храна и сега е доста добре много благодаря за помощта!