• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 17:08

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с 30 литров аквариум.

Започната от kaloqn_0998, 17.01.2015 17:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kaloqn_0998

Преди няколко дни видях че аквариума ми сълзи малко. Силикона се беше разлепил, защото е стар и течеше леко отдолу. Та днес го изпразних цялата вода съм сипал в легени и рибките съм извадил там. След това мисля да я върна обратно без да мия грунда. Въпросът ми е минах го със силикон отвън по стъклото от всички страни където течеше долу в ъгъла. След като силикона стегне ще има ли проблем ако го напълня и пусна рибките? Силикона е бял за влажни места (бани, душ кабини) и т.н.

ipman

Мини го отвътре защото налягането е от вътре на вънка и въпреки ,че е малък литраж и няма кой знае какво налягане за по сигурно го намажи от вътре но преди това го подсуши много добре  :-)

kaloqn_0998

А след това трябва ли да го оставя по-дълго след като се стегне? Да не им стане нещо на рибките?

Marto99_mz

Написал си, че силикона е за влажни места (бани, душ кабини) и т.н. това не означава че става и за аквариум ако го минеш и от вътре рискуваш да си умориш рибките.

ipman

Това е санитарен силикон(мирише на оцет),същият с който се лепят аквариумите,намажи го отвътре и след 24 часа пълни спокойно,ако си пазиш старата вода както си писъл можеш да пуснеш и рибите,няма да умрът!!!

Асен Евгениев

Цитат на: ipman - 17.01.2015 18:13
Това е санитарен силикон(мирише на оцет),същият с който се лепят аквариумите
Кои аквариуми?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Caxapa

Цитат на: Marto99_mz - 17.01.2015 18:02
Написал си, че силикона е за влажни места (бани, душ кабини) и т.н. това не означава че става и за аквариум ако го минеш и от вътре рискуваш да си умориш рибките.
Н дааааа. И на мен ми дават такива съвети за разни силиконо лепящи стъкла но не са за аквариуми. Тези за душ кабини и фуги са един вид а уплътняващи па макар и на такава основа са други. Стават но трябва повече време  да съхне преди да се пълни  и да няма токсини във водата.

ipman

Примери ли да давам колега?Моят 400л аквариум е лепен с такъв санитарен прозрачен силикон 2 години е ползван без проблеми,също и предния 330л.който имах,на флакона няма рибки това не означава,че не става за аквариуми.

Асен Евгениев

Така, както си го написал, излиза, че всички аквариуми се лепят с такъв силикон. Аз също залепих един аквариум с фугиращ силикон, ама беше неделя и не намерих друг. Всичките ми други аквариуми са с аквариумен. При горе-долу една и съща цена не виждам защо да се използват заместители. При санитарните може да се попадне на такива с по-рядка консистенция, което не е проблем за фугирането, но може да е проблем за аквариума. И да, в неговия случай няма особено значение, още повече, че сълзене без проблем се лепи и отвън.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Caxapa

Цитат на: Асен Евгениев - 17.01.2015 19:31
Така, както си го написал, излиза, че всички аквариуми се лепят с такъв силикон. Аз също залепих един аквариум с фугиращ силикон, ама беше недея и не намерих друг.
При мен цената оказа влияние. Няма как да дам 12-13 до 15 евро за обикновен силикон за аквариуми при положение, че същото количество туба  обикновен  за обща употреба е от порядъка на 1,75 евро.  Разликата е доста голяма дори и за живущите тук.
Отделно, че за дребни поправки и залепвания  не си сртува да влагаме огромни парични средства ако можем да минем и по-тънко.

Асен Евгениев

Тук при масовия Церезит разликата не е голяма.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ipman

Идеята ми е,че този силикон който има колегата ще му свърши работа за сълзенето,и не си заслужава да дава 7-8-9лв.с още толкова ще си вземе нов 30л. *DRINK*

kaloqn_0998

Вече го минах само отвън. Да силикона мирише на оцет и утре ще пускам рибките. Водата е същата не съм я сменял, дори грунда не съм мил. Отвътре няма да го минавам, защото сълзенето не е силно просто капе леко в долния ляв ъгъл, защото стария силикон там се беше разпукал един вид. Я са изтекли 50гр. вода я не. И преди съм го минавал отвън на същото място с такъв силикон и изкара досега това са 2-3 години. Пък и аквариума е доста стар. Рибките са само 3 една златна и два анциструса това е.

petq3515

Можеше да сложиш в една спринцовка с игла малко силикон и да инжектираш в мястото с теча, за по сигурно. А относно за обикновеният силикон и този за аквариуми освен ,че единият е токсичен а другият не, изглежда при засъхване единият се свива докато другият не. Когато си правех един ат аквариумите и разпитвах колегите които правят такива в Хасково, единият ми каза, че опитвал да залепи два пъти голям аквариум с обикновен черен силикон и два пъти му се пукал по ръбовете при засъхване. След като го залепил със специалният за аквариуми нямало проблеми.
Никой не проумява какво притежава, докато не усети болката от загубата му.

Penta

Отвори нова тема, дадоха ти съвет да го залепиш от вътре, разви се дискусия която ти приключи с " ..и все пак Аз ще направя каквото си знам" . Чудничко :)

Similar topics (5)

43081

Публикации: 3
Прегледи: 2617

58931

Публикации: 8
Прегледи: 3895

546

Публикации: 9
Прегледи: 4924

54261

Публикации: 2
Прегледи: 1622

49468

Публикации: 19
Прегледи: 9156