• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 19:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Побеляващ Барбус

Започната от R2D2, 04.05.2019 20:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

R2D2

Здравейте. Минавам директно на проблема, първо малко информация. Имаме аквариум от 3 месеца. Започнах го грешно, както можете да се досетите. Подцених сложността на цялото занимание, но чета много и мога да кажа, че нито една риба не е умряла досега, което е постижение за мен, като се има предвид как го стартирах.

Проблема: За две седмици единия Барбус стана почти бял. Не съм сигурен за пола, има по големи перки и почти няма черно по тях освен една едва забележима линия по горния ръб на гръбната перка.
Прочетох че се случва защото единия Барбус гони другия. Което е факт и при мен. Въпроса е какво да направя. Да пусна още от вида, ако да, какъв пол? Да ги разделя? Да ги махна като цяло от аквариума? Или нещо друго?

Имам 8 риби,не съм пускал нови от 2 месеца. 2 Молинези, 2 Барбуса, 2 Сомчета, 2 Неонки. Молинезите и Барбусите ги разпознавам че са мъжка и женска. Другите не мога да кажа.


metcheto

Колко литров е аквариума? Барбусите по принцип са стадни рибки и трябва да се гледат поне по 5 за да се разпредели агресията.
"Ако можех да им разкажа какво видях в теб, никой нямаше да ми повярва...Ще си кажат - мечтател ! Ако знаеха какво видях в теб, цял живот биха искали да мечтаят....."