• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 17:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Пълен комплект аквариуми

Започната от Martous, 18.11.2015 11:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

discusfen

Мисълта ми беше да не го сложи на скрин и чекмежетата отдолу да не може да се отварят и затварят.Комшията за 500,600 лева 250 литров аквариум продава с риби, растения,шкаф,две кофпомпи,оригинален капак с две лампи 109см 40 вата едната.

asito

Абе те чекмеджетата да не се отварят може да е най-малкия проблем :) Да не се срути шкафа,че става мазало  *CRAZY*
Шкаф предвиден за аквариум е шкаф на който гърба му е от плоскост ,а не от шперплат.Е,зависи от големината на аквариума разбира се.
Колега Марто,ако имаш вече шкаф или планираш направата му,консултирай се тука във форума,че да не стане беля :)

Martous

Ами шкафа не е проблем, има го, измислен е вече.. за подложка забелязвам, че те май си имат някаква фабрична под тях.... за дебелината на стъклото като гледам всичките от този калибър са 6мм.. Иначе мисля, че сведох избора до тези двата...
http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&path=124_125&product_id=879
http://bg-pet.com/Fish/Aquariums/capri80.htm

asito

Да,тези двата нямат нужда от подложка.Хубави са и двата.Ако ферпласта имаше две лампи,бих взел него.Но ехайма е с две лампи,което освен по-силна светлина ти дава възможност и на комбинация от лампи.Да ти свети бяло,по-жълто или червено и т.н.Освен това в малкото капаче,което май е за хранилка може да се вмести един вентилатор за охлаждане през лятото или да премахва конденза през зимата (ако има такъв-работи на по-малко обороти)
Филтъра на италианеца е по-хубав,но пък заема място и може в един момент да те дразни.Ехайма е по-добрия вариант от към оборудване и възможности за ъпгрейд :)
А,ехайма е и по-голям.А както е казал Мечо Пух-колкото повече,толкова повече :)
Пластмасата на ферпласта ми изглежда по-добра...
Ми нахвърлих моите виждания,сигурно и някой друг може да пише по темата.
Избора е твой :)

sVGNsali

+1 за препоръката на asito - вземай ехайма..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Martous

Значи вече е решено за ехайма...  направих снимки и на шкафа... според мен си е доста масивен, качвал съм се по него не веднъж и не помръдва и милиметър... най-подходящ от всичките в апартамента според мен е той.





asito

Плота само на страниците в крайно дясно и ляво ли се държи.Между чекмеджетата и шкафовете има ли вертикални,разделящи ги плоскости.Отзад май е шпертплат?Долу само в ляво и дясно ли стъпва на паркета?Ако не ти се прави шкаф,ползвай го този,но с едно на ум.Поне в началото го проверявай всекиден за провисване.После по-рядко.Аз на моя му правя ежемесечна проверка,хем е правен специално за аквариума :)
ПП:Ако шкафа ти има вертикални плоскости м/у шкафчетата ще е чудесно.Може под тях,под шкафа да заковеш пдч плоскости да стъпва и на тях и така ще стане доста по-здрав :)

Martous

Шкафа стъпва от всички страни на пода. ( на снимката се вижда леко, че има плоскост по цялата дължина) И всяка вратичка е отделен шкаф (демек разделени са) но не съм го снимал защото е пълен с разни глупости  :-D Отзад наистина е със шперплат, но много силно се надявам да поддаде  :-)

asito

ОК,става шкафа,но в началото му хвърляй по едно око :)

Similar topics (5)

58506

Публикации: 23
Прегледи: 7678

26571

Публикации: 16
Прегледи: 7183

55075

Публикации: 3
Прегледи: 3284

26555

Публикации: 15
Прегледи: 6321

41240

Публикации: 34
Прегледи: 12495