• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 09:16

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Още един начинаещ, който рядко сменя водата.

Започната от oliver, 21.02.2005 09:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

oliver

Ей това е моя неподдържан аквариум. Не е чистен 2-3 месеца, вода доливам като се изпари. Ма на мен си ми харесва. По-естествен е така. А и няма нужда да торя водораслите  :wink:
Иначе на снимката не личи дълбочината му - щото аквариумът има почти кубична форма.
Ако ви харесва, ще кача още снимки, може дори да взема да го поизчистя :lol:

http://free.bol.bg/oliver_vogue1/AQUA.jpg

Boby_

Цитат на: "oliver"Не е чистен 2-3 месеца, вода доливам като се изпари. Ма на мен си ми харесва. По-естествен е така. А и няма нужда да торя водораслите  :wink:


Доливането на вода на мястото на изпарилата се рано или късно ще доведе до масова смърт на растения и риби. Иначе не изглежда зле аквариума.

oliver


niky

Цитат на: "Boby_"Иначе не изглежда зле аквариума.

Кое точно ти хареса?!! :(

Anonymous

Цитат на: "oliver".......... Не е чистен 2-3 месеца, вода доливам като се изпари......
И през колко дни купуваш нови рибки :D  - да си чул понятието пикочна киселина и последствията при натрупването и  - да не говорим за друго само това им стига:)

Boby_

Цитат на: "Niky"
Цитат на: "Boby_"Иначе не изглежда зле аквариума.

Кое точно ти хареса?!! :(

Ами като за аквариум на начинаещ не е зле. Иначе не ми хареса, но защо да го казвам на пича директно?  :lol:

oliver

Ми от както го направих миналата година април, не съм купувал нови риби, и не съм го пренареждал.
Умирали са ми само 2-3 данио, ма не от малабарското.
Верно не съм толкова вманиачен да го чистя седмично и  да изливам купища препарати като брат ми (Bimbargo) ама иначе на живо изглежда мноооо по-добре. Брато все на неговия докарва страхотни снимки, а на моя добре пак че се виждат половината водорасли ясно.
Иначе рибите ми живеят в пълна хармония, около 70бр.

bimbargo

И аз му казвам да го чисти по-честичко, ама не вдява. Аз като фотограф толкова мога. Sorry.
По-добре мразена личност, но личност!
Аквариум

Boby_

Цитат на: "bimbargo"И аз му казвам да го чисти по-честичко, ама не вдява. Аз като фотограф толкова мога. Sorry.

Въпросът не е в чистенето, а в това, че само долива вода, без да сменя. Трябва да сменя, иначе водата в аквариума му ще стане с параметри като тези на Мъртво море и с твърдост, по-близка до тази на циментовата плоча на блока, в който живее, отколкото на някаква течност.

oliver

От време на време сменям водата де...напоследък само нямам време и се стига до видим спад на водното ниво в следствие изпарението  
Иначе нали всеки ден ги храня рибоците, като отварям капака не мирише лошо водата. В южния парк водата в блатцата е далеч по-ароматна, ма си просперират слънчевките там.

Boby_

Цитат на: "oliver"... като отварям капака не мирише лошо водата. В южния парк водата в блатцата е далеч по-ароматна, ма си просперират слънчевките там.

Твърдата вода не мирише по-различно от меката.

Raven

само не се юркай сега да сменяш вода и да правиш генерални почиствания че при една по масирана смяна като нищо ще избиеш рибата и всичко друго,ако си на такъв режим - представям си какви параметри си докарал на водата :shock:
иначе не е лошо аквариумчето - заслужава си да се пооправи.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

bimbargo

Понеже разполагам с тестове за pH, kH, Анонии, Нитрити и Нитрати, лично ще проверя параметрите на водата на блатцето му. Представете си, че си е направил идеалното биотопче  :?
Лично аз не бих искал да съм рибка там  :wink:
По-добре мразена личност, но личност!
Аквариум

Raven

ако можеш направи непременно каквито тестове имаш възможност- ще ми бъде много интересно от научна гледна точка какво се получава :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

miTko

И на мен ще ми е интересно да науча параметрите.Те обитателите вече са свикнали с кенефа и без друго, явно са корави... :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

oliver

Ми това си е естествения подбор...само най-силните оцеляват.
Явно са ми много яки рибетата 8)

bimbargo

Ти да не подготвяш колония за колонизация на Марс? :lol:
По-добре мразена личност, но личност!
Аквариум

dido

Абе вие нали сте братя  :?: Менкате ли се пред компа докато си задавате въпроси един друг  :lol:

bimbargo

Не, бачкаме в една фирма, в един отдел и в една стая, но на различни компютри. И на моя дисктоп е по-добрия аквариум - MINE.  :lol:  :wink:
По-добре мразена личност, но личност!
Аквариум

bimbargo

А споменах ли, че сме близнаци?  :roll:
По-добре мразена личност, но личност!
Аквариум

Raven

вие сте егати купона :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

oliver

Лабеотото, малабарското данио и молинезиите са ми любимитте...

http://free.bol.bg/oliver_vogue1/AQUA2.jpg

pepi

Аз да кажа мнението си  като абсолютен лаик, но все пак - аквариума ти е прекрасен, поне на мен много ми харесва. В интерес на истината не смятам, че човек трябва да се вманиачава чак толкова много, че да следи всичко да му е абсолютно перфектно. Вярно е, че всяко нещо иска грижи, ама ако трябва толкова грижи да полагам предпочитам да впрегна    енергията си в нещо друго....... например дете!
Все пак уважавам усилията на хората, които дават всичко от себе си, за да имат част от природата в дома си :lol:
"възможностите съществуват, за да се възползваш от тях"

ico

точно тъй що да си даваме зор много те рибките са тънкана като измрът може си купим други  :lol:  по тая логика даже и за децата може да не стараем толкова докато сме здрави може си народим нови все ще остане някое по издръжливо пък ако не здраве да е :D
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

pepi

Цитат на: "ico"точно тъй що да си даваме зор много те рибките са тънкана като измрът може си купим други  :lol:  по тая логика даже и за децата може да не стараем толкова докато сме здрави може си народим нови все ще остане някое по издръжливо пък ако не здраве да е :D

Ако питаш мен предпочитам да впрегна толкова усилия и внимание за отглеждане на деца! Сравнение дори и на майтап не може да се прави!!!!!!! А относно аквариума - на мен наистина ми харесва! След като изглежда толкова добре (поне според мен) значи всичко е наред.  :wink: Сама казах, че не разбирам много, но от естетическа гледна точка изглежда добре!
"възможностите съществуват, за да се възползваш от тях"

Longanlon

уау, много популистки звучи туй... 'предпочитам да впрегна енергията си в отглеждането на дете'... сякаш като гледаш дете и нищо друго не можеш да правиш. ники и боби като имат деца да не би да са им грозни аквариумите?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Igi

и Веско също, плюс това 1 - 2 часа на седмица за смяна на водата не са чак толкова много време.

pepi

Цитат на: "Longanlon"уау, много популистки звучи туй... 'предпочитам да впрегна енергията си в отглеждането на дете'... сякаш като гледаш дете и нищо друго не можеш да правиш. ники и боби като имат деца да не би да са им грозни аквариумите?

Няма смисъл да изпадаме в безсмислени спорове. Но просто акваристиката е по-голяма страст на едни, отколкото на други.  Съответно и хората полагат различни грижи. Всеки взема решение сам за себе си. Не съм тръгнала да съдя никой, още повече че съм на 24 години, а тук има доста по-зрели хора!
П.П. Всъщност  най-важното е да имаме положително отношение един към друг :lol:
"възможностите съществуват, за да се възползваш от тях"

ico

спора не мисля че винаги значи отрицателни отношения и не спорим дали е хубав аквариума в случая  :roll:  ама да затвориш или вържеш нейде риба куче или дете  и да ти е безразлично дали е добре  си е малко садистично
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

niky

Аз мисля, че pepi искаше да каже друго. А именно, че има и по важни неща в живота от аквариума и рибите. И е напълно права.

Това обаче изобщо не ми е пречело да ми се насълзяват очите, когато ми умря любимото лабео :oops:  Само няма да ме издавате, ей :D

ico

аз писах за всички животинки ...кучета ...деца  :P  по принцип всяко същество на което живота му зависи само от теб си заслужава максималното което може да осигуриш
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

abaro

Мисля че тази дискусия твърде много се изкриви. Уж е ясно всеки какво иска да каже, а накрая приятелю Ico слагаш на една плоскост деца и животинки. Все пак човек докато е нормален човек не трябва дори и наум да сравнява отношението си към хората с това към животните. Иначе заприличва на Бриджит Бардо.
Аз като имам 8 месечна дъщеря и 5 месечен аквариум, за който съм сигурен че съм го правил от началото до края кое да избера ако възникне конфликт м/у двете :?:  :?:  :?:  :D
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Igi

и аз  имах това предвид  :D,  а също така, че е садистично да се взима някаква животинка и да не се гледа, като това не е насочено към  pepi .

ico

:D  abaro не се сещтам за основателна причина за подобен избор защо изобщо трябва да се избира като може се радваме на всичко  :D
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

oliver

Бе по принцип за избор м/у рибки и дете не може и дума да става, ама и аз, и брат ми Bimbargo, си правихме аквариумте в мнооооого критични моменти, и все пак - с голям мерак. Даже племеника още е на 3, и вече знае имената на повечето рибки. И помага в чистенето на аквариума на брат ми. Освен това по-добра алтернатива на домашен любимец от това да гледаш рибки няма.

miTko

Абе вие двамата нямате стигане!  :lol:
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

To и моя син знаеше имената и на растенията и на рибите (латинските!!), но сега порасна (на 11) и се интересува от едни други същества, които определено са по трудни за гледане  :lol:

dido

Да бе, там е цифромания. Ще има да плаща докато е жив. Акваристиката категорично е по-евтино хоби  :lol:

miTko

Цитат на: "dido"Да бе, там е цифромания. Ще има да плаща докато е жив. Акваристиката категорично е по-евтино хоби  :lol:
...защото е жив! :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

FLEXX

Да се похваля и аз  :lol: имам 80 литрово корито, (така му вика баща ми :) ) в него имам 3 фосилиса (възрастни индивиди, два около 20 см и един 30см.) един калихтис 15-тина сантима, и два анциструса по 5 см. Вода не съм сменял от половин година, водораслите ми са живи, (понамаляха малко ама ко да се прави :) от 30 корена ми останаха 10-тина  :cry: ) И така, тез фосилиси съм ги научил да ядат от ръка - веднъж баща ми трябваше да ги храни и него го убодоха (нали имат отровни шипове) а мене явно ме познават, поне така си мисля - щом се доближа до аквариума те излизат, а когато едно съседче се доближи - дим да ги няма :o !? явно тез дзверчета познават някак си човека. А също тез фосилиси съм ги спасил от един пълен идиот, които ги хранеше с хляб, в аквариум без светлина, аерация, филтър, нагревател и капак - демек само пясък и вода. Аз го питам с ко ги храниш тез животни ??? А той - "Сутринта им хвърля половин филия хляб без кората и изчезвам на даскало" - а представете си какъв тапак  :shock:  :cry:

FLEXX

В тоз негов аквариум имаше и още риби - сетих се 1 седмица след това да го питам дали има още, а той - те измряха :cry:

 Изводът е, че наистина съм ги спасил фосилисите :)

niky

Браво. Някои хора си мислят, че е нужно само някаква вода, за да гледат риби?!

miTko

Според мен и другите риби си познават "човека". 8)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

52936

Публикации: 19
Прегледи: 8291

28857

Публикации: 3
Прегледи: 3418

24704

Започната от mojiganga


Публикации: 15
Прегледи: 7834

49900

Започната от Rashidos


Публикации: 2
Прегледи: 1919

46043

Публикации: 12
Прегледи: 5583