• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 10:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

как се справяте с високата температура

Започната от badu, 12.07.2004 14:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

badu

Здравейте!
Кажете ми как да се правя с високата температура на аквариума през лятото.Температурата на водата е 30 градуса, а при положение че имам само златни рибки това никак не звичу добре.И четирите са унили и едва дишат.наскоро им провеждах лечение но явно от този стрес сега се оправят с много бавно темпо, ако доживеят изобщо да се оправят съвсем.Не съм чувала за климатик за аквариуми  :) Ако някой има решение на този проблем моля за съвет.За сега изгасих лампата да не им грее и ми иде да хвърлям лед във водата

miTko

Не прави глупости и не хвърляй лед  в аквариума, така  само  ще направиш  повече бели!!!!!!!!!  Рибите общо взето привикват на постепенна промяна на температурата над препоръчваната за  вида.
Според мен това  е  по-малката беда  отколкото  лед. Ако не ти е  голям аквариума може да пробваш  с бутилка(и) с вода(лед) държана  в хладилник.Слагаш я  в аквариума - тя плува.Все  пак резултата не е траен и е  съмнителен, и  не прекалявай да  не спукаш някое  стъкло.
Пропуснах да пиша , че не гледам и  не  съм гледал златни рибки и  не знам какъв  им  е  проблема на твоите, но  едва  ли  е температурата.Така  мисля.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Boby_

Дори и бутилката не е решение. Резките температурни промени могат да навредят на рибките далеч повече, отколкото да им помогнат.
Проблемът не е толкова в прякото влияние на температурата върху рибките, колкото в това, че при повишаване на температурата намалява способността на водата да разтваря кислород. Ако рибките ти се "задъхват" и висят на повърхността, значи точно това е проблемът. Трябва да се опиташ да усилиш движението на водната повърхност. Един допълнителен вътрешен филтър, пък макар и малък и евтин, би бил доста добър вариант.

Similar topics (5)

32913

Публикации: 3
Прегледи: 2743

28036

Публикации: 7
Прегледи: 5548

51482

Публикации: 7
Прегледи: 4124

34585

Започната от imarkov


Публикации: 13
Прегледи: 5577

22999

Публикации: 42
Прегледи: 11421