• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 16:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Изчеват ми гупи.ПОМОЩ!

Започната от Rusalka, 21.07.2017 09:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Rusalka

Здравейте.
Хвърлена съм шок и ми се реве та знае ли се.Вчера пуснах 4 гупи тукседо,подрастващи много добре оформени вече около 3 см. на два месеца са в общия аквариум.Целия ден нямаше никови грижи там си бяха,ядоха дори нещо и се перчиха понеже са мъжки и умирах от щастие.Тая сутрин като пуснах осветлението ги няма и 4-те!!!  :'(
Аквариума е 127 л. с мангрови корени и добре залесен.Обитатели предимно живородки,анциструси,лабео биколор един брой, /който е най кроткото същество спрямо това което съм чела за тях агресия и прочие/ 5 неончета и един синодонтис 18-20 см.По цял ден седи зад вътрешния филтър и само,като пусна дънни таблетки слиза да яде и после пак горе.
Моля дайте мнение,кой и какво ми е направил на гупенцата.Отровена съм!
Само да допълня,че другите гупи малко по големи на размер са си тамв общия и няма ядове с тях.
Благодаря на отзовалите се!

geshi

20 санта Синодонт и питаш каде са?

Rusalka

Еми питам,щот другите са там,а тези точно изчезнаха.Все пак за това е тоз сайт!Искам да зная дали да махна сома!

geshi

За мен на 100% е той, а другите гупи сигурна ли си че не намаляват?

Rusalka

Да сигурна съм,9 са на брой селекция и си ги много коткам.Всеки ден си ги броя като пусна осветлението,колкото и тъпо може да прозвучи.

niki_o

Цитат на: Rusalka - 21.07.2017 13:36
Да сигурна съм,9 са на брой селекция и си ги много коткам.Всеки ден си ги броя като пусна осветлението,колкото и тъпо може да прозвучи.
Не ,незвучи тъпо.Обаче изчезнали рибки в тъмната част на денонощието и сом способен да ги лапне(активен тъкмо по това време) ......неоставят място за въпрос дори.Но,ако условията в този аквариум са различни и то доста от тези в аквариума от който идват новодомците може и да оневиняват сома.Просто е разчистил вероятно умрелите от промяна на условията Гупи.Други вариянти не се сещам и втория дадох само защото изчезналите са новите :whistle:

geshi

Или са забили зад някой храст и ще се покажат.

Rusalka

Пропуснах да напиша,че имам и лабео биколор около 10 см.Може ли той да ми прави белите с гупите  *UNKNOWN* ??? Но пък през деня не ги и забелязва даже.....Направо съм в шах!
Моля давайте менения!