• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 22:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Мазно петно на повърхността

Започната от binaz, 05.02.2013 16:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

binaz

Здравейте ,първо искам да се извиня ако не съм постнал темата си в правилният раздел! Имам голям проблем с аквариумът ми и по-точно с водата в него.От 1 седмица насам,на повърхността има нещо като петно,което ми прилича на  масло а по ръба на аквариума има балончета които на допир са мазни/слузести (не мога да го обясня даже) ,нали знаете когато навън завали и там където е останало по асфалта,излизат различни цветове,много прилича на такова нещо.Нищо ново не е добавяно в аквариума от много време,не е бъркано,местено или пипано от може би 4 месеца.
Единственото което ме съмнява е Tetra EX-700 филтъра,който свалих ,измих старателно и пуснах в друг аквариум.Там нещата стоят по следния начин,петното го няма,но пък балончетата от слуз стоят в краищата на аквариума.Рибите са абсолютно здрави,с цветове,единствено мъха ми започна да кафенее :( ,което ме учудва. Моля помогнете ,защото вече не знам какво да направя.
250l. / Tetra EX-700 /

Caxapa

Големия проблем който имаш се нарича бактериална ципа. Оправя се лесно. Малко зачестена смяна на водата и насочи флейтата ан филтъра?ако имаш такава/ малко нагоре за да образува нещо като вълничка. Така повърхноста на водата в аквариума няма да застоява.

binaz


: 05.02.2013г 16:04ч
Относно честата смяна на водата,в тази седмица съм сменил частично (по 10-15%) от водата всеки ден.Да имам флейта,ще я насоча нагоре.Благодаря за бързия отговор,дано има резултат,ще пиша тези дни с повече подробности!
250l. / Tetra EX-700 /

zmeq

Бактериалната ципа е следствие от недобрия баланс в аквариума.
Трябва да се поработи над това, защото дори и да я "разбиваме" с водна струя това няма да оправи проблема в аквариума.
Все си мисля, че трябва да "лекуваме" причините за проблемите, а не следствията от тях ...  *dontknow*

Caxapa

Бактериална ципа може да се получи и при добър баланс в аквариума.   :whistle:

Георги

Цитат на: binaz - 05.02.2013 16:32
Нищо ново не е добавяно в аквариума от много време, не е бъркано, местено или пипано от може би 4 месеца.
Може да се получи истинско блатце.

Смених заглавието.

binaz

 Под "Нищо ново не е добавяно в аквариума от много време, не е бъркано, местено или пипано от може би 4 месеца." ,имах предвид че не е размествано нищо от нещата които са вътре.Единственото което е правено е сифониране на дъното, "подстригване" на растенията,и доливане на водата.Вчера направих нещата които колегата ми каза (за флейтата) смених отново част от водата, за сега изчезна всичко,дано да се задържи така. Ще пиша с повече информация тези дни. Благодаря отново на всички!
250l. / Tetra EX-700 /

Caxapa

Освен, че не правиш промени  в аквариума, трябва да сменяш 1/3 от водата на същия всяка седмица.  Има го в наръчника на начинаещият акварист обяснението как става смяната на водата.
: 06-02-2013, 13:01:49
Само доливане на вода води до повишаване концентрацията на вредни елементи в аквариума. А един аквариум е една затворена система която ние трябва да регулираме. Инак става катастрофа.

Similar topics (3)

59247

Публикации: 10
Прегледи: 4765

51251

Публикации: 9
Прегледи: 4451

45089

Публикации: 10
Прегледи: 3460