• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 15:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Дали от грунда, дали от друго?

Започната от yasenst, 21.05.2015 10:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yasenst

Дано при теб да няма усложнения. Да не излезе като антиреклама за тези магазини цялата история. Напротив, оборудването и на този и на първия ми аквариум е от там и всичко е наред. Май имам само още един ход, преди да сменя грунда. Щом параметрите са наред, да пусна две три рибки и те ще си покажат. Обаче, хич не ми се иска да жертвам още рибоци. Все  се надявам, да е имало някакво натрупване на вещества, а после да са изчистени.

jabeto

Аз ползвам същия грунд преди да пусна риби минаха 3 седмици.След като уж го зациклих уморих голям брои различни рибки,които на вид си бяха добре и умираха като без причина.Сега след 5 месеца поне рибките спряха да умират,обаче от мазните кафяви налепи по грунд растения и стъкла не мога да се отърва и това е.Пробвах всякакви методи на осветление като продължителност и сила но резултати няма,каквото и да посадя се покрива стия налепи и става грозна картина.Аз лично повече такъв грунд няма да си взема повече(преди поставянето в аквариума съм го мил около 3 часа)В другия ми аквариум съм с друг по-скъп грунд и никога не съм имал ядове а и там си торя и съм прекалявал с торове и ако са се появявали водорасли  съм ги оправял за отрицателно време след това,тука с тоя няма оправия.Може и аз да съм малоумен ,но повече от този грунд не.В момента борбата ми с него и налепите продължава :buff:

Boqnov90

Цитат на: yasenst - 26.05.2015 07:24
Не съм го написал като хората, извинявам се. Втория също умря. Заради това повторих тестовете. Върти ми се и друго из празната глава, в понеделник е имало доста продължително спиране на тока. Натрупват се гадории. Във вторник пускам рибките и те се натравят. До четвъртък, когато правя тестовете, активния въглен е пречистил гадориите. А теста за амоняк, го направих в петък, тогава успях да купя. Не зная дали е възможен този сценарий.
Какви гадории ще се натрупат след като няма обитатели? Или партидата е гадна на грунда или просто бързаш при незатворвн цикъл да имаш риби. Аз съм с речен пясък и от самия старт до момента нямам 1 смъртен случай. При това съм надхвърлил допустимата бройка риби за моя литраж. Сменяй грунда и си реши проблема. Дали ще набиеш пари за грунд или за още риби разлика няма само дето ще умориш още животинки.

azanzu

Аз ползвам такъв грунд в един аквариум от 5 месеца, имам само една жертва Анцитрус с подут корем, съмнява ме да има нещо общо с грунда. Единствено започна да му се пойзмива боята в горния слой.Основата е стъкло или поне на такова прилича

_Kirilov

Колега случвало ми се е от 5 анциструса само 1 да оцелее дори и при стар аквариум. Не мисля , че трябва да съдиш по тях за каквото и да било по аквариума. Аз винаги съм пускал някой друг хелер или гупа за да ми стартира аквариума. Но другото което правя е , че винаги или филтъра или много голяма част от водата са ми от аквариум.

Димитър 744

С такъв грунд съм от 2 години и проблеми нямам. *bg*

yasenst

Благодаря на всички за мненията и съветите. Ще пиша след време, как са се развили нещата. Поздрави :-)

kraimirr

За стартиране може да ползваш и данио


Sent from my iPhone using Tapatalk

yasenst

Съжалявам, че повдигам малко старичка тема. Втори опит, втори провал. Рестартирах аквариума, след неспасяемо натрупване на кафяви водорасли. Десет дни, след рестарта и добавяне на Нитривек, направих тестове. Нямаше нищо нередно. Взех два малки анциструса, да създават работа на бактериите. Изкараха точно четири дни.Един колега от форума, сподели, че в аквариум с такъв грунд, не може да се отърве от кафяви водорасли и, че доста анциструси са умряли. Та, единственото друго предположение, е корена. Но е от магазин за акваристика и в другия аквариум, имам корен от същия магазин- проблеми няма. Че ще има нов рестарт и с нов грунд е ясно, но има ли начин да разбера, дали не е от корена?

danielm

Виж нещо  да не ти качва силикатите в аквата?!

yasenst

Малко съм лаик, на тема силикати, но сядам да чета. Благодаря за съвета :-)

niki_o

Незнам,цялата работа е малко невероятна-аз досега Анцитрос не съм успял да уморя при никакви условия.Смятах ги за неразрушими,но явно ти си им намерил Ахилесова пета.Сериозно дори жена ми преди години неможа да умори Анцитросите въпреки,че се справи с всичките други 6 породи *CRAZY*

yasenst

Хаха, явно им намерих цаката. За ден, два и готова работата  =-O Шегата настрана, жал ми е за рибките и в никакъв случай, не искам да го причиня на още някоя.

Публикациите са слети: 29.09.2015 22:02

Гледам аквариума и си мисля, доколкото ми се отдава: възможно ли е да има малки и остри парчета, които анциструсите да поглъщат и от там да е белята?

Similar topics (5)

55352

Започната от vench


Публикации: 6
Прегледи: 2658

40088

Публикации: 5
Прегледи: 4133

59342

Публикации: 1
Прегледи: 2709

42958

Публикации: 23
Прегледи: 9011

35696

Публикации: 3
Прегледи: 3436