• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 06:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

300 литров се разлепи странично. Хола е наводнен.

Започната от atanweb, 30.10.2012 23:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Това за лепенето важи и за оборудването. Повечето майстори предлагат богата гама аквариумна
техника. Освен това може да се поръчат нестандартни размери според наличното място. Почти е
изключено да намериш купешки аквариум с по-изкълчени размери, каквито само теб устройват.
Но всеки сам избира, не целя да въздействам на никого, аз не съм майстор. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

paolo6481

За да се спука по диагонал едно дъно  най-вероятната причина е че не е бил добре нивелиран аквариума.И какви са тия 2г. гаранция?Все едно да си купиш кола с 2 месеца гаранция.Че то...аз не съм майстор и съм лепил само за себе си и пак бих дал 5г. гаранция че няма да се разлепи.Както казва Владо зависи си и от ръката и от материала.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

kapacitet

Че къде е проблема на двете години гаранция? Аз съм с два купешки от различни производители, и двата имат по 2 години гаранция. А на колата колко е по голяма гаранцията според теб?

paolo6481

Малко са тия 2  години на купешките.Би трябвало да им дават 10.На колата е обикновено 2г. или 100000км.Не е 2 месеца.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

wwladoo

Цитат на: paolo6481 - 17.11.2012 19:40
За да се спука по диагонал едно дъно  най-вероятната причина е че не е бил добре нивелиран аквариума.И какви са тия 2г. гаранция?Все едно да си купиш кола с 2 месеца гаранция.Че то...аз не съм майстор и съм лепил само за себе си и пак бих дал 5г. гаранция че няма да се разлепи.Както казва Владо зависи си и от ръката и от материала.
Зависи колега--имало е случаи на стъкло със вътрешна невидима за просто око пукнатина,нивелиран всичко залепен като хората с качествен силикон т.е.направен един път-при производството на стъклото.Според мен по дебелите стъкла трябва да се минават на вътрешна дефектоскопия след като се произведат,ама колко го правят един господ знае... ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

pathfinderrr

Цитат на: paolo6481 - 17.11.2012 23:01
Малко са тия 2  години на купешките.Би трябвало да им дават 10.На колата е обикновено 2г. или 100000км.Не е 2 месеца.

Абе къде са 2 месеца, къде са 2 години...кви ги говориш?
<O(((((<{

Bobby_D

До тук от прочетенето,започнах и аз да се замислям.Аквариума ми съм го лепил сам,като за тази цел съм изгледал безброй клипове за направа на аквариуми в YouTube.Естествено преди да си взема стъклата съм се съобразил с какво дъно да бъде,преди да го залепя.Да се надявам,че силокона Dow Corning 881 е бил качествен.Няма работна фуга между стъклата,а съда е голям около 250 литра.
Да чукна на дърво да не ми се случва,това което се е случило на повечето от вас. :duvar:

Giorgio_Armano

Тук спора за експоатация и гаранция мисля че е малко без мислен.Замислете се за експоатацията на аквариума.Трябва да се спазват някои основни правила преди да го напълните с вода:
1.Когато си поръчвате аквариум не се стискайте за някоя и друга стотинка и се вслушвайте в съветите на доказалите се вече в областта на правенето на аквариуми,казвам това защото някои искат аквариуми с неподходящи размери т.е. дължина и височина с по тънко стъкло за да им излезе по евтино.
2.Преди да поставите аквариума на мястото му проверете дали е добре нивелиран,не само по наклони а и за посукване на диагоналите.
3.Винаги и задължително слагайте под аквариума мека подложка и няма да си имате никакви ядове.Ако не спазвате тези 3 прости равила почти винаги ще ви се убие мерака от хобито.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

atanweb

Здравейте, искам да информирам всички съфорумци за некоректното отношение на потребителя майстор на аквариуми и търговец на флора и фауна за аквариуми mishokalkana - Михаил от Пловдив.

Още в началото на темата споделих, че искам да получа отговор от майстора който направи проблемният аквариум.
Ето кратката история на кореспонденцията и краиният резултат от напразните ми надежди.
Изпратих ЛС на mishokalkana с описания от мен проблем, така, че да му дам възможност да обмисли ситуацията и да ми отговори или да ми се обади.
След като не получих няколко дни отговор позвъних на mishokalkana по телефона (от темите за продажби тук в форума) и разказах за случката с разлепването на аквариума. Последва моментална реакция и с много сериозен и убедителен отговор, той ме увери, че ще се погрижи за ситуацията и ме помоли да му кажа и изпратя размерите на аквариума. Проблемът бил в лоша партида силикони за която той знаел и дори си направил списък с клиенти на които е правил аквариуми с този силикон и каза, че силно се надява никой да не се обажа. Аз съм бил първият случай. На други хора пък ги презалепил преди да се случи наводнение.Каза, че ще направи нов аквариум който ще ми го донесе след 6 дни (на 10-ти ноември).
Каза, че така щяло да му е по-удобно за да няма големи разходи за двойно транспортиране на повредения аквариум. Щял да остави новия аквариум и да си вземе стария. Помолих го новият аквариум да бъде направен по устойчив с допълнителна горна разпънка, увери ме ,че така ще бъде направен и дори ме попита дали има щети в апартамента който ако се наложило щял да поема на което с развеселен тон му отговорих, че не е нужно и държа само на здрав аквариум. Разговора беше подробен и убедителен с продължителност 5-6 минути. Организирах си почивен ден в събота за да посрещна mishokalkana. По принцип съм търпелив и не обичам да досаждам, петъка мина не получих никакво обаждане за уточнение на срещата, събота дойде .. и отмина. обаждане никакво. Изчаках до понеделник и реших, че трябва да се обадя за да попитам какво става. Звънях,звънях и пак звънях, може би 5-6 пъти, отговор не получих. В вторник пак звънях цял ден може би още 7-8 пъти отговор няма, само свободен сигнал. Реших да звънна от друг телефон. Мигновенно получих отговор "Ало"... след което се представих и попитах как стоят нещата и защо не се осъществи доставката и не получих никакво обаждане, последваха много объркващи оправдания преплетени с проблеми с дете, след това проблеми с разрешително за буса му, каза, че искал да ми го прати по автобуса (300лтр.  =-O ) на което му отговорих, че това е неосъществимо и безумно. Още доста оправдания и извинения. Разговорът продължи с бъдещите планове, а именно, че той не беше сигурен кога ще може да дойде. Поиска ми два дни отстрочка за да си изясни нещата и обеща на 100% да се обади за да ми каже кога ще докара аквариума.Разговорът продължи 15минути. Двата дни минаха и mishokalkana отново не спази уговорката и не се обади. На следващият ден 17-ти от разлепването на аквариума започнах отново да звъня, отново и отново, но отговор нямах, само сигнал свободно. Взех отново друг телефон звъннах и отново получих моментален отговор "Ало.." пак го попитах, защо не отговаря на обажданията и защо той не се обади за да ме информира. Отново започнаха нелепи оправдания и че не било нарочно не бил си чул телефона (над 20 пъти). Попитах, го директно какво е планувал и той ми обеща, че на 100% във вторник щял да го докара в ранния следобяд, защото по късно същият ден заминавал за Холандия. Казах му, че това е последния шанс и последната уговорка. Той беше 100% сигурен и ме убеждаваше, че ще дойде.
Днес 22-ри ден от разлепването и денят в който трябваше да пристигне аквариума отново нямам информация какво се случва с "майстора" на аквариуми mishokalkana започнах да му звъня още от вчера за да му кажа, че съм взел почивен ден и да се уговорим за час на пристигане. Вчера звънях 8 пъти сигнал свободно, днес звънях още 6 пъти и отново сигнал свободно. Реших, че вече всичко е напразно.  :-| явно съм прекалено наивен за да вярвам в доброто у хората.
През периода на надлъгване се опитах да запазя рибките, скаридите и растенията в съдове каквито имах, защото си представях, че само няколко дни ще са нужни за да оправя този проблем. Е.. рибките измряха останаха само 5-6, скаридите измряха, останаха само две, растенията окапаха може би саму анубиаса се държи.
Моля посъветвайте ме какво да правя. Да търся ли майстор който да ми презалепи аквариума тук в къщи или други идеи?!
Поздрави Сашо-Кюстендил

iivs

Много лошо градски, аз също говорих с Мишо исках едни охлюви да взема и той каза че има да докарва аквариум до Кюстендил и че могъл да ги донесе лично до тук.Затова сега се учудвам че те е метнал така.Нямам лоши впечатления от него до сега.А иначе трябваше да пишеш щях да приютя растенията и животните ти докато си оправиш аквата

bustama

Като страничен наблюдател - лъгал те е и то здраво.
Преди месеци един пич също се оплаква от него.
Сега пак ще има едни оправдания - аз това, аз онова... дано пича си държи на думата или момата. *ROFL*

miki123

приятелю има няколко добри майстори от варна и то доказани за аквариуми и шкафове направи си един нов и забрави за главоболията па оня калкана ли е или паламуда господ ще го накаже,нали се знае забавя ама незабравя това е мои съвет или разлепи целия аквариум почисти стъклата и хавани някои твои градски дето разбира и го залепете наново аз мога да ти помогна със рибки цихлиди малави ако искаш да гледаш такива ще ти подаря щом е за хобито трябва да се подържаме а не като мишокалкана да зема кинти и да не си чува телефона това са чалами от столипиново така да знаеш аде ако имаш желание за цихлиди имаш ги
: 20.11.2012г 22:10ч
на калкана маи е почнало да му става навик на един познат му набута сумати скариди дето уж зелени те безцветни и измряха за два дена явно човека го дава по течението със лъжите,допадат му маи маи

cwetalin

Цитат на: miki123 - 20.11.2012 22:23
приятелю има няколко добри майстори от варна и то доказани за аквариуми и шкафове направи си един нов и забрави за главоболията па оня калкана ли е или паламуда господ ще го накаже,нали се знае забавя ама незабравя това е мои съвет или разлепи целия аквариум почисти стъклата и хавани някои твои градски дето разбира и го залепете наново аз мога да ти помогна със рибки цихлиди малави ако искаш да гледаш такива ще ти подаря щом е за хобито трябва да се подържаме а не като мишокалкана да зема кинти и да не си чува телефона това са чалами от столипиново така да знаеш аде ако имаш желание за цихлиди имаш ги
: 20.11.2012г 22:10ч
на калкана маи е почнало да му става навик на един познат му набута сумати скариди дето уж зелени те безцветни и измряха за два дена явно човека го дава по течението със лъжите,допадат му маи маи
В 2 поста - 2 запетайки, и след тях няма интервали. Други препинателни знаци не видях. Главни букви - съвсем.
Първо се научи да пишеш, след това да мислиш, след това давай оценки!

Колкото до въпросният майстор - много лошо ако е започнал да се държи така. Поръчвал съм му рибки и съм бил що-годе доволен от него. Дано наистина е инцидент и се поправи.

pathfinderrr

Цитат на: cwetalin - 20.11.2012 22:45
В 2 поста - 2 запетайки, и след тях няма интервали. Други препинателни знаци не видях. Главни букви - съвсем.
Първо се научи да пишеш, след това да мислиш, след това давай оценки!

Колкото до въпросният майстор - много лошо ако е започнал да се държи така. Поръчвал съм му рибки и съм бил що-годе доволен от него. Дано наистина е инцидент и се поправи.

Наивно ще бъде да се вярва, че той подлежи на "поправка"...
<O(((((<{

meisita

Много жалко за това което ти се случва *SORRY*.Ужасно некоректно от страна на mishokalkana ,това въобще не е мъжка постъпка при условие че обещава да поеме отговорност и да ти изработи нов аквариум.За голямо съжаление има много такива хора...но аз те съветвам да се организираш и да си направиш нов.Вярно разходи са на твой гръб но и да чакаш чудото няма да стане. mishokalkana вече отавна е решил че няма да предприеме нищо.Обърни се към Antuni от Варна да ти изработи перфектният аквариум.Имаме два направени от него ,сега очакваме тези дни още един.Коректен и точен човек е.Желая ти успех,и скоро да се похвалиш със нов аквариум. :-)

Similar topics (5)

53714

Публикации: 4
Прегледи: 2527

23414

Публикации: 6
Прегледи: 2903

53253

Публикации: 5
Прегледи: 2915

58285

Публикации: 9
Прегледи: 2718

53145

Публикации: 14
Прегледи: 5184