• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 09:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

300 литров се разлепи странично. Хола е наводнен.

Започната от atanweb, 30.10.2012 23:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

djibarov

Аз вътрешно бях сигурен от първите часове, че не сме те загубили за хобито :-)
С най-искрени пожелания за много приятни моменти в акваристиката занапред.
Дидо - Варна

Асен Евгениев

Мехурчета ли има в силикона или така ми се струва?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

atanweb

Не мехурчета не е имало. Това което се вижда в силикона предполагам е в следствие на разкъсването  от напора на водата, а дребните бели точици са от зелените полепи по стъклото. Просто така е излязло от фотоапарата.

ogogogo

На мене и стъклото нещо ми се вижда недобре обработено но може да е от снимките.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

atanweb

Здравейте, изминаха 17 дни от "домашния водопад" през този период изгубих 70% от растителноста и подчти всички рибки и скариди защото нямам съдове където да ги сложа а и мислех, че нещата ще се оправят по-бързо но винаги има оправдания.
Все още чакам новия аквариум който трябваше да пристигне преди 1 седмица. Последното обещание е, че трябва да бъде докаран след 4 дни. Когато ще започна с новия аквариум който ще бъде най-вероятно с М'буни.
След редица неприятни емоций и тягостно очакване все още имам голямо желание да сформирам еднин хубав аквариум вкъщи. Използвам времето за да чета за новия хабитат и да избера как точно ще изглежда.
Все още пазя в тайна името на майстора/търговец с който комуникирам защото се надявам в крайна сметка да изпълни обещанието си макар с голямо закъснение. Бих го поздравил ако удържи на думата си и бих забравил неприятните седмици.
Поздрави на всички!

pathfinderrr

Не искам да засягам никой от т.нар. майстори, но аз предпочитам "купешките" аквариуми точно по тази причина. Наистина по-скъпи са, но такива инциденти не съм чувал да се случват. Ще се радвам ако твоя майстор ти възстанови аквариума и се върнеш с нов хъс в хобито. Успех!
<O(((((<{

SDB

ЦитатНе искам да засягам никой от т.нар. майстори, но аз предпочитам "купешките" аквариуми точно по тази причина

Мой познат се върна миналата Нова Година на 1 рано сутринта от Хижата където празнува точно заради един купешки аквариум 120 л.

pathfinderrr

Цитат на: SDB - 16.11.2012 17:10
Мой познат се върна миналата Нова Година на 1 рано сутринта от Хижата където празнува точно заради един купешки аквариум 120 л.

поне дават гаранции, моя е с 2г. гаранция
<O(((((<{

tonino

Цитат на: pathfinderrr - 16.11.2012 18:31
поне дават гаранции, моя е с 2г. гаранция
А замислял ли си се защо е само 2 години? И какво покрива гаранцията? Защото някои от БГ -производителите даваме повече от 2 години ;-)

SDB

Цитатпоне дават гаранции, моя е с 2г. гаранция

Той си го взе в края на лятото.
на нова година му се е пукнало дъното по диагонал
Гаранцията - безплатно са му залепили друго дъно в/у пукнатото
и то след около 2-3 седмици!

danielm


wwladoo

Колеги имам аквариуми на по 10-15 год. а имам един-250л.от 6мм стъкло, който е над 20г--не помня вече колко год. е.лепен е със бялото непрозрачно немско лепило от 5лв. тубата--по старите колеги го помнят,то беше първото лепило за аквариуми,след маджуна.и няма никакви разпънки,само една горе в средата да придържа ,,корема,,-издуването.Е във къщи такива акви не на повече от10г.--но исках да кажа всички са правени от БГ-майстори,всичко зависи от майсторлъка и от качеството на силикона--всичко друго е оправдание и майтап. ;-) :-) *DRINK*Не се отказвай колега---пръскало ми се е стъкло на аквариум(вътрешна невидима пукнатина) и щеше да ми отреже сухожилието но не съм се отказал от хобито. *THUMBS UP*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

pathfinderrr

Цитат на: tonino - 16.11.2012 18:44
А замислял ли си се защо е само 2 години? И какво покрива гаранцията? Защото някои от БГ -производителите даваме повече от 2 години ;-)

Виж тонино, аз не казвам в никакъв случай, че всички майстори са родени еднакви. Просто, човек трябва да знае къде отива. Видях ти блога и съм впечатлен от това, което правиш. Пожелавам ти никога да нямаш клиент с проблемите на човека.

Проблема за майстора на страна, безспорно е, че има много случаи, в които се избира "правеното" пред "купешкото" - по голям литраж, по специална поръчка с уникална изработка, нестандартни решения...

Мисля, че и за двете системи има място, особено ако не ти се занимава сам много много с техническите аспекти на хобито.
<O(((((<{

Асен Евгениев

Не мисля, че купешките аквариуми са по-добре залепени от тези на доказалите са майстори.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

pathfinderrr

Цитат на: akapulko - 17.11.2012 12:12
Не мисля, че купешките аквариуми са по-добре залепени от тези на доказалите са майстори.

лепенето е само част от проблема. Фабричната изработка на капака също е не нещо хубаво, всички кабели скрити, капака лек, правен от тънко пвц/пластмаса, системата напълно оборудвана с подходящи компоненети. Например на моя Рио ми хареса, че си имаше вътрешен филтър с подходящ обем изчислен за аквариума, при който няма рискове от протичане (вярно филтрацията не е като на един голям канистър, но всеки си преценява за риска от наводняване. Изобщо за по-малък литраж до 100-200 литра го намирам за по удобно да си купя цялата система някъде изгодно.

А между другото както сподели един колега по-горе при големи литражи наистина най-добре е да се вземе и "аквариумна" застраховка.
<O(((((<{

Similar topics (5)

58285

Публикации: 9
Прегледи: 2801

53145

Публикации: 14
Прегледи: 5215

53714

Публикации: 4
Прегледи: 2550

23414

Публикации: 6
Прегледи: 2910

53253

Публикации: 5
Прегледи: 2924