• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 02:37

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

2-ра жертва...

Започната от mjtmac, 18.04.2010 13:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mjtmac

Здравейте, *privet*
преди 2 месеца започнах нов аквариум 84л с  :4 хелера, 2 молинези, 4 гупи, 2 коридораса и 2 малки скаларии.Сменям 50% водата всяка седмица в неделя и сипвам направо от чешмата хладка (забравих да спомена, че температурата в аквариума е 26 С).В сряда забелязах, че единя коридорас е умрял . . . понеже беше може би най-стария помислих, че поросто му е дошло времето.Днес обаче като сменях водата видях и че едната ми женска гупа е умряла. *SORRY*  :'(*SORRY*Много ме яд за нея, защото беше много добър екземпляр.От какво може да е...филтъра ми е потопяем на BOYU 400 л/час, а въздуха е китайски компресор за десетина лева :duvar:.Храня ги със СЕРА основна храна VIPAN.
Дали може да е от водата, която сипвам директно от чешмата и не е престояла или . . . незнам просто *dontknow*
*bg*

nikolay0876

Не сменяй повече от 30% вода. Не я наливай директно от чешмата, нека да е поне 24 часа престояла.  Не пишеш откъде си, а водата ви може да е с високо съдаржание на хлор. Оставяй я да престои 1-2 дни, примерно пълниш 3 туби в петък, оствяш ги отворени и в неделя сменяш.

mjtmac

От София съм кв.Лозенец.Мисля, че водоата е нормална и не е с високо съдържание на хлор.Мерси за бързия отговор  *bg*

Caxapa

От това което си писал в този форум се вижда да си нов и вероятно начинаещ. Не даваш сведение кога си стартирал аквариума и колко време след старта си пуснал рибите си в него. Как и с колко храна храниш рибките си. Слагаш ли някаквая химия (лично аз е отричам) в аквариума си и какви растения имаш.Едва тогава може да се говори за компетентни отговори на проблема ти. ако има и снимки ще е още по-добре.

mjtmac

Ами преди съм гледал рибки в по-малки аквариуми 10-15л с по 4-5 живородки вътре.Феврурари реших да започна по-сериозно и си взех 84литровия.Разбира се, че не сложих рибките заедно със старта на аквариума (след около 2 седмици).Храня ги със Сера ВИПАН основна храна един път на ден.Химия не използвам.
Ето една снимка, но е от телефон понеже батериите за фотоапарата са изтощени  :-|  *bg*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Ffiles%2F1520175E.jpg&hash=57bf51ae14ed12ed70543059e34f9694dc5ff0f7
: 18.04.2010г 20:08ч
:'( :'( :'( Прибирам се от училище и втория коридорас е умрял  *HELP*   *SORRY*
Дали не е някаква болест?Много ме е яд.В горните постове забравих да кажа, че филтъра и помпата ги спирам през нощта, което знам, че е грешно, но не очаквах да има голямо влияние.Дали пък не е заради това? :-(
*bg*

BOJO

Отгора сам си го намерил. Според мен си ги натровил с въглероден двуокис. Недей спира филтъра и помпата изобщо. Смени 50% вода днес и изчакай 3 дена и смени още 30%.

nikolay0876

Еееее, как ще спираш всичко? Ами то вечер и растенията потребяват кислород. Не спирай нищо освен осветлението.


mjtmac

Вече смених половината вода вчера затова направо в сряда ще сменя още 30%, а и няма да изгасвам филтъра и въздуха повече. ;-)
Аз понеже преди съм гледал рибки в малки аквариумчета и там само с помпичка за въздух, която не държах включена през цялото време нямах никакви проблеми и си мислех, че няма да е толкова голям проблема, че е спряна техниката през ноща.Благодаря за отговорите. 
*bg*

Caxapa

Колегите са си дали мнението както и аз го потдържам. Стаята ми е пълна с аквариуми. Един от външните ми филтри се е разбучал напоследък но не го спирам. Като за капак и  помпичката за въздух в един малък аквариум ми вади нервите и става нетърпимо когато някой охлюв се загнезди в дунапрена но пак не ги спирам.  Наблюдавай скалариите които също може да са причина за смърта на рибките ти.