• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Златни риби. Проблем!!!

Започната от simeonov_74, 10.04.2018 19:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

simeonov_74

Дата на стартиране на аквариума:23.03.2018
Обем на аквариума:60/30/40


Данни за водата:
Температура:27 градуса
Сменям по 30 литра на всеки 4 дни засега.
При смяната: Водата е (престояла).

Филтрация:
Вътрешен филтър л/ч:600л/ч


Филтрите работят(непрекъснато).

Промени в аквариума и оборудването през последните 20 дни:Само растенията


Риби:5бр
Нови риби през последните 20 дни(видове, брой):3бр.

Храна:Хирономус, някаква суха
Колко често храните рибките си:1път
За колко време рибките изяждат порциите си:3 4мин

Растения:Анубиас, Лимонче

Грунд:Черна мозайка
Дебелина на дъното:3-4см
Размер на камъчетата:6+

Осветление:Лед 3W

Здравейте, Едната златна(комета) мисля че вече е пътник и съм я отделил в колба. Преди да я отделя започна да плува с главата към дъното, прибра перките и опашката имаше лек червен отенък, започна да се ввърти. В момента лежи на дъното настрани, като долният край на опашката го няма все едно е изядена. Лошото че и другата (по възрастна 1год)започна да плува по мудно и да се застоява  на едно място и не е жизнена в сравнение с другите три малки. Освен анубиаса имам и мангров корен, който го киснах само две нощи и го измих. Какво да купя, ако мога да я спася. Жалко че не мога да кача видео.  Благодаря предварително






BatV

За 5/пет/ златни риби трябват поне 150л.вода, стабилен канистър/външен филтър/ ,който да върти поне 7-8пъти водата в час.

Не спазваш ли изискванията на рибите, останалите ги чака същата участ.

simeonov_74

Зная че трябва по голям, но трите са още малки и като пораснат ще го измисля. Тази която е на път да умре и другата и "връстница" 1год бяха в колба 7л,без помпа и нищо друго,  тоест само вода и си бяха екстра докато не реших да ги преместя в по голям. Така че не вярвам пространството да е причина за това че умира едната, а искрено се надявам да не умре и другата.

Lightning_boy

Колега, доста неща забелязвам като цяло. Някои от тях са изброени вече от колегата BatV. Температурата ти е сериозно висока за тези риби. Обема го споменахме. Грунда ми се вижда малко като дебелина. Това, което е най-тревожното е, че имам опасения, че не ти е затворен азотния цикъл. В момента най-вероятно имаш сериозни пикове на стойностите на амоняка ... отравяне и смърт. Както каза колегата, другите рибета ги чака същата участ.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

simeonov_74

Най лошото е, че няма как да я намаля тази температура, защото нямам изобщо нагревател. Как да разбирам "че не ми е затворен азотния цикъл" и какво да направя?

Lightning_boy

Като за начало, пишеш в търсачката "азотен цикъл" и четеш, докато те заболят очите. После спираш, почиваш си час-два и същата процедура на ново. И то самото стартиране на аквата не е никакъв зор. Съсредоточи се да четеш проблемите, които са имали колегите като са стартирали аквариуми, за да сведеш твоите до минимум или да ги избегнеш съвсем.
Прочети профила на златната рибка, изисквания, храна...
Ако това, което пише в профила ти е вярно и в момента в Перник не можеш да свалиш температурата под 27 градуса, то не знам лятото какъв супник ще е.
Ако все пак не си се нахъсал да гледаш точно златни рибки, при тези условия според мен е добре да се ориентираш към друг вид рибета.
*privet*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

simeonov_74

Да, реших заради детето и че са по непретенциозни да бъдат златни. Ясно е че не е установен въпросният "азотен цикъл". След като имам вече наличните бактерии мога ли да отделя рибите в друг съд още 20тина дена или да подменям водата в сегашният аквариум  по 50% през три, четри дни докато се установи този цикъл. Иска ми се ако мога да ги запазя живи тези, защото детето много се разстрои за първата която все още е жива, но умира.

Similar topics (5)

26918

Публикации: 8
Прегледи: 3800

28404

Публикации: 18
Прегледи: 8310

38861

Публикации: 14
Прегледи: 5907

58359

Публикации: 0
Прегледи: 1245

23363

Публикации: 5
Прегледи: 3948