• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Златната ми рибка е в критично състояние :(

Започната от simonika, 19.01.2018 15:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

simonika

Здравейте!
Първо искам да кажа, че изчетох всичките възможни постове относно болестите при златните рибки, но не откривам външни отличителни белези с нито една от тях, когато става въпрос за моето рибче. От известно време лежеше на дъното, под декорациите, които съм й осигурила, като аз смятах, че просто се крие или си почива. Не бях запозната със смяната на водата в аквариума, само знаех, че трябва да е престояла, както и направих. Смених цялата вода, изплакнах камъчетата и рапаните и си върнах обратно рибката вътре. Храня я веднъж дневно, като 1 път в седмицата гладува. След смяната на водата положението й стана критично - обърна се по корем и губи координация, няма сила да плува и не се храни. От 5 дни вече не съм й давала нищо. От зоо магазините ми казаха да не се занимавам, и че рибката е пътник и никой не пожела да ми даде съвет как бих могла да я излекувам, след настоятелно "ходене по мъките" с продавача, ми каза да взема Флажил и да сложа по половин капсула за 2 дни, като сменям 15% от водата, както и направих, но без резултат. Аквариумът ми е 17л. (знам, че е малък), има средно големи камъчета по дъното и кислородна помпа. Температурата на водата е сравнително хладна, не повече от 19-20С. Рибката няма петна, няма язви, очите й изглеждат бистри и не са подути, нямам никаква представа какво й се случва. Ще прикача снимки и видео, за да можете нагледно да видите състоянието й. Отказвам да я убивам, преди да съм изпробвала всички възможни начини да я излекувам. Моля ви за съвет, къса ми се сърцето да я гледам така.  :-(
https://s9.postimg.cc/xeyse0unj/ribka.jpg  *SORRY*



:(

Nebunu

Са съжеление почти всичко е зле при тебе. Аквариума ти е малък, всичката вода не се смени ( нарушаваш азотния цикъл ако има такъв при тебе), не се мие грунда ако мога така да го наричам, рапаните нямат място в аквариума. За филтрацията не си споменала нищо. Тая рибка я забрави и намери време да прочетеш за стартиране на аквариум в форума, как се прави правилно. Също така чети профила на рибките които искаш да гледаш. Сама си писала че знаеш че аквариума е малък но въприки това гледаш златна рибка в тоя литраж. Златните искат 40 литра вода на риба ако си спомням добре.

Успех!

simonika


Nebunu

Няма страшно. Имаш възможност сега да стартираш наново. Ама прочети хубаво как се стартира.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk


simonika

Благодаря! И все пак мисля, че повече няма да гледам рибки.  :'(

thenight

Недей така. На всички им умират първите рибки заради грешки, нарича се опит. Опитай с бета или двойка гупички и истински растения, направи аквариума лека полека и тогава ги пусни. Гледането на аквариум може да е приятно и леко занимание, ако попрочетеш малко. Просто златна рибка в малко аквариумче се получава само в Том и Джери. Но в също толкова малко аквариумче преди години разбрах с две гупи (които после станаха 30 и още и още, и запалих всичките си познати) , че аквариумите са лесни и приятни и успешни, и грешките са поправими, ако ги забележиш бързо. Хубавото е, че веднъж ако го направиш както трябва, поддръжката е много по-лесна от редовно миене на целия аквариум. А вече се преборих с приятеля си и за много голям аквариум - гледа се почти толкова лесно, колкото телевизор.

Изпратено от моят EVA-L09 с помощта на Tapatalk


Similar topics (5)

55035

Публикации: 6
Прегледи: 2266

40830

Започната от ivo85


Публикации: 6
Прегледи: 2846

23068

Започната от valioti


Публикации: 7
Прегледи: 6032

39361

Публикации: 1
Прегледи: 1858

57120

Публикации: 3
Прегледи: 1924