• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 00:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

златна рибка

Започната от monty_2003, 26.07.2014 10:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

monty_2003

Здравейте, днес забелязах нещо върху горната перка на златната ми рибка. Помогнете ми да я излекувам. Филтрацията ми е 400л/ч, отделно имам и керамика през която минава въздух. Водата я сменям 1 седмично около 30л. Аквариума е 130л. Не успях да намеря тестове и не мога да кажа какви са параметрите на водата....


monty_2003

има ли някой идея, какво е и дали е опасно?

DPI


monty_2003

Не съм сигурен какво е...нека още някой каже. След седмица време, няма никаква промяна по рибката, като тя се храни и плува нормално. Все още не успявам да намеря тест за водата..

rlzasheva123

Рибката отърква ли се в растенията и/или декорациите?

monty_2003

Не съм я виждал да прави така сега...преди 2-3 месеца го правеше но спря. Няма липсващи люспи...Сутрин докато не е пуснато осветлението една друга мъжка я кълве, но тя си е дейна и бяга...

rlzasheva123

Рибката със сигорност е болна ,но не съм сигурна от какво.Най-добре я отдели и прочети малко относно болестите в аквариума и тяхното лечение. :-)

Стилиян С. Пенев

Според мен е Glossatella или Heteropolaria colisarum
В случай,че е по-горе посочената болест вземи Sera Costapur.Ето и малко информация за лекарството:
Sera costapur е препарат против едноклетъчното Ichthyophthirius и други паразити по рибките ( Costia , Chilodonella , Trichodina и др. ) в сладководния и соленоводния аквариум . Повишаване на температурата с няколко градуса ( в зависимост от вида на рибката ) и аерацията ще повишат ефекта . Sera ectopur обогатява водата с кислород , спомага за отделяне на паразита от рибката и така повишава ефективността на Sera costapur . Повече информация може да намерите в безплатния Sera справочник " Как да пазим декоративните си рибки здрави " Инструкция за употреба : За сладководни аквариуми . По време на третирането изключете UV лампата и отстранете активния въглен от филтъра . Разклати добре преди употреба ! Добавете на първия и третия ден по 22 капки на всеки 40 л. вода . При по тежки случаи добавете на петия и седмия ден по 22 капки на 40 л. вода . След третиране с препарата Ви препоръчваме частична смяна на водата и филтриране със Sera super carbon или добавяне на Sera toxivec . За по бързо възстановяване след прекарана болест и засилване устойчивостта на рибките към болести Ви препоръчваме Sera fishtamin . При соленоводните аквариуми да се използва за лечение само в карантинен съд . Sera costapur е опасен за водораслите и мекотелите в морския аквариум . За профилактика на новозакупени рибки : Добавете 4 капки на всеки 25 л. вода и оставете рибките в карантинния аквариум за няколко дни .

raiko

По-добре не слагай нищо. Това е счупен лъч от гръбния плавник, най-вероятно вследствие на механично нараняване. След време мястото ще се калцира и ще заздравее.

monty_2003

благодаря на всички, които се отзоваха...ще пиша има ли развитие

Similar topics (5)

42413

Публикации: 10
Прегледи: 5200

38400

Публикации: 5
Прегледи: 2621

33504

Публикации: 4
Прегледи: 2731

29431

Публикации: 12
Прегледи: 8085

45500

Публикации: 6
Прегледи: 2287