• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 17:51

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Рибките измряха за 24 часа

Започната от cbr, 19.06.2016 22:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cbr

Здравейте на всички. Имам проблем с рибките, които вече скоропостижно измряха. Акварума е 200л. стартиран преди 4 месеца. Осветление 4x18 вата, светя по 7 часа на ден. Филтрация сън-сън 1200л. На час. Пълнежи- само лава от горе до долу. Растенията са около 30% от дъното, предимно бавнорастящи. Обитатели: 15 клиновидни разбори, 3 неона, 5 данио, 4 анциструса и една бета.
Веднъж седмично сменям 20% вода. Водорасли почти не съм имал- малко зелени налепи по стъклата и ципа на повърхността. Сега за проблема: от вчера до днес измряха всички риби, без бетата и 3 анциструса. Без видими симптоми за болести или паразити. Просто спряха да се хранят, стояха неподвижно близо до повърхността и днес умряха. Единствено бетата, като че ли нищо и няма плува си нормално и търси храна. Останалите анциструси стоят залепени за нагревателя и не мърдат цял ден.
Промените които са правени: преди 5 дни сложих зеолит в едната кошница на канистъра и смених 30% вода. Преди 3 дни пуснах бетата заедно с водата от плика от магазина. Знам че е грешно, но винаги така правя(до днес без последствия) Просто няма къде да държа карантинно риби. Предполагам, че до утре и анциструсите ще гушнат букета. Единственото, което съм предприел беше да махна зеолита, пълна смяна на вода в ланистъра и аквариума. Не знам дали е правилно, но до сега не съм имал подобен проблем. Някакви идеи как да процедирам, или поне с какви препарати да третирам за рестарт.
Поздрави!

baygry

Това определено е някакво отравяне и/или липса на кислород.Бетата е лабиринтова и диша и атмосферен въздух,затова си е ок.Нещо с азотния цъкъл ти се е объркало,макар че при тоя литраж и тези смени ,не ми е много ясно какво .Иначе за рестарт,бионитривек и акватан на Сера,или тяхни производни.

pl86

Жалко за загубата :(
Температурата на водата колко е, охлаждаш ли някак, защото последните дни е доста топло  *dontknow*
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

Nikence

Здравей, добавял ли си скоро риби? Възможно е да са натровени с амоняк или нитрити. Не ми се е случвало до момента, но приятели са ми разказвали, че им се е случвало .

Caxapa

Цитат на: Nikence - 21.06.2016 10:34
Здравей, добавял ли си скоро риби? Възможно е да са натровени с амоняк или нитрити. Не ми се е случвало до момента, но приятели са ми разказвали, че им се е случвало .
Човека е писал> "Преди 3 дни пуснах бетата заедно с водата от плика от магазина. Знам че е грешно, но винаги така правя(до днес без последствия) Просто няма къде да държа карантинно риби."

Similar topics (5)

43143

Публикации: 9
Прегледи: 4354

40201

Публикации: 23
Прегледи: 9001

34915

Публикации: 10
Прегледи: 6138

31889

Публикации: 9
Прегледи: 3901