• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 14:37

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Рибка Бета

Започната от mags, 07.05.2014 10:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mags

Здравейте! По коледа взехме на сестра ми Бета, но преди около седмица започнаха да и се появяват бели малки образования по тялото, да се обезцветява леко и да се накъсват перките. Препоръчаха ни да започнем лечение със Sera Ecto + Costapur. Но откакто започнахме с капките (т.е. вчера), рибката започна да лежи повече. Плува си нагоре от време на време и като се движим около него и той започва да мърда, но доста седи по дъното. Може би ни е ударила параноя и само го следим :D Знам, че бетите по принцип са мързеливи, но преди беше доста деен. Все пак реших да попитам тук :)
Аквариума е мъничък (2л), но такъв ни препоръчаха като го купувахме и е сам вътре.
Предварително благодаря за отговори :))

kodo_i_podo

Бетите не са мързеливи, моите бети по цял ден нещо си правят по аквариума. Колко литра ти е аквариума, колко често сменяш водата, с какво и колко храниш?

mags

Здравейте! Благодаря много, че ми отговорихте! Аквариумът ни е малък - 2 литра. Храня го със суха храна за Бети. По две-три люспи и един път в седмицата гладува. Сменям водата на 3-4 дни. В аквариума ни има само камъчета.
Днес е 3ти ден откакто съм й сложила Sera Ecto + Costapur, смених й водата и сега за втори път ще й добавя отново към новата вода. Имам чувството, че е малко по-добре днес... Има по-малко бели петънца и май спря обезцветяването. Направих консултация с един магазин по акваристика и ми казаха, че най-вероятно - освен бактериите - й е студено. Нашият аквариум не позволявал слагането на нагревателче, тъй като е пластмасов и утре ще купим стъклен. Не мога да разбера защо се продават такива аквариуми за рибки Бета, след като те са топлолюбиви.

Similar topics (5)

52456

Започната от Атила


Публикации: 16
Прегледи: 5087

46370

Публикации: 2
Прегледи: 2646

35359

Започната от uBeTo


Публикации: 10
Прегледи: 4176

33781

Започната от andtwo


Публикации: 4
Прегледи: 2377

58231

Публикации: 4
Прегледи: 2243