• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 16:45

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

неони и скаларии

Започната от Totti868, 07.10.2013 10:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Totti868

07.10.2013 10:08 Last Edit: 07.10.2013 12:03 by Георги
купих 3 неона и на другия ден бяха изядени.в аквариума има скалария молинезии,един сом и един барбус.предполагам скаларията ги е изяла през ноща или сома.Купих и 2 скалариики.На другата сутрин им нямаше нищо.на обяд бяха умрели.интересува ме от какво може да са умрели.аквариума се отоплява,има въздух,всичко.с другите риби проблеми няма

Caxapa

Ако всичко това което описваш като обитатели+ хелетите и останалите риби от стартирането на 20 литровият ти аквариум си е ужасно мъчение за рибите. Няма какво да се чудиш защо са умрели новите. И динозавър да сложиш там и той ще умре горкия. Ако те интересува толкова за рибките  и аквариума ето ти една статия  която не за пръв път ти се предлага да прочетеш http://aquariumbg.com/statii.php?statia=98 Там е описано  как к какво да направим като начало!

Totti868

тогава защо няма проблем с старите рибоци.От повече от половин година няма проблем.

Caxapa

Ти как мислиш? Всичките симтоми искаш да се появят изведнъж ли? Претоварваш системата,начушаваш еко равновесието а на всичко отгоре задаваш въпроси на които ако бях учител, щях да ти тикна книгата в ръце и докато не прочетеш и анализираш всичко по темата да не те оставя да станеш от стола. Четенето  е също свързано с хобито! Няма как да се получи иначе без знания. Чети!

Totti868

разбирам че са бая рибките,но не разбирам как от една рибка-малка скалариика ,ще се наруши равновесието и ще умре само тя.а на старите риби им няма нищо

Caxapa

За да престанеш да задаваш въпроси-отиди да ЧЕТЕШ. Не вярвам някой да се хване да ти пренапише това което е дадено в темите  само защото теб те мързи да отвориш линковете които са ти дадени като препратки. Лек ден и успешно четене през тези  дни които ти налагам.

mollies

Нямам намерение да ти гледам другите теми, само ще ти отговоря как - умират най-слабите първо, както и тези, за които условията (pH, kH и т.н.) са най-неподходящи. Най-силните умират последно. Ето така. Предполагам този аргумент ще е най-ценен за теб - по-евтино ще ти излезе да си купиш по-голям аквариум, отколкото да ползваш рибките като консуматив.

Едит: не видях датата...

sVGNsali

Колкото и да не одобрявам караниците с новаците, някои от тях наистина успяват да тестват добронамереноста ми.. Да не говорим, за старшите, за които рибките са нещо повече от декорация.
Колега, вземи малко послушай съветите. Почети малко. Най-малкото ще можеш да задаваш правилни въпроси.
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Similar topics (5)

43073

Публикации: 13
Прегледи: 4585

24316

Публикации: 2
Прегледи: 2404

54756

Публикации: 8
Прегледи: 3307

56345

Публикации: 1
Прегледи: 1544

52662

Започната от elena91821


Публикации: 1
Прегледи: 1580