• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
15.07.2020 15:03

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Постоянно умират Гупите

Започната от DMS_NOVA, 06.09.2018 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ARTU73

Водата я държа една седмица в 10 литрова туба. BTW Може и в мен да е грешката, тъй като добавям и нитрати на Еленков. А що се отнася до залесяването - прилагам снимчица, не е като да няма. Да, говореше се за филтри и смяна на филтъра, но пак казвам - навремето в подобен аквариум гледах поне десет пъти повече риби и то само с въздушна помпичка с гъба. Никакви филтри, смяна на 90% вода всяка седмица. А сега филтри, бактерии, торове и не нам кво си и нъцки.

tetra

Ако сменяш цялата вода е неправилно. За 48 часа водата се отгазява частично и нищо повече. Може да се използва за всекидневна подмяна но в много малки количества. При по големи се нуждаем поне от едноседмично отлежаване. Големината на цистерната в която водата отлежава трябва да е достатъчна за четири и повече подменяния. Което означава че всяка седмица ще се източва максимално една четвърт, и ще бъде доливана от чешмата за постигане на езерен режим и узряването и.

ARTU73

Сега сменям една трета, но като ученик 90%. Докато се чудех защо имам нула нитрити и 50-100 мг/л нитрати, реших да проверя питейната вода. Познайте резултата 🤔

Smelly fish

Тетра, мерси за инфото с водата, ще зареждам нова вода след седмичната смяна в аквариума. Аз сменям около 30%. Арту, предполагам, че имаш нитрати още от чешмата. Тук и други хора са имали нитрати в чешмяната вода. Ми тогаз не добавяй тез нитрати на Еленков.

ARTU73

Съгласно тестовете, всички показатели са ок. Затова купих още една гупа - мъжка. Днес тя изглежда така - с някакви странни червени петна по плавника. Не се храни както вчера, плува срещу течението на филтъра в горната част. Останалите рибки се държат нормално, включително и женската гупа.

Kai

Аз имах мъжка гупа със същите червени ранички. Моите при нужда ги лекувам в солни бани + метиленово синьо и зелено в зависимост от поставената диагноза от мен (която в повечето случаи май е грешна *SORRY*). Моята се оправи със солни бани и метиленово синьо в карантинния аквариум. След 14 дни наблюдение я върнах в общия.

ARTU73

Моята се самоизтощи. До отказ плува срещу течението, по обяд я извадих и третирах с ParaGuard на Seachem. Но едва плуваше и потъваше с опашката надолу. На моменти спираше всякаква дейност и не реагираше на побутване. Когато се прибрах от работа си беше отишла :(

flora3054

Здравейте, имам нужда от помощ!
Откакто се помня отглеждам гупи и досега не съм имала проблем, но преди около два месеца от 30литров аквариум ги преместих в 70л. В 30 литровият  аквариум нямах филтър и лампа,само помпа за въздух и повечето малки рибки които успявах да хвана ги отделях. За 70литровият си купих Водозащитено осветление, Почистващ Магнит Морска Звезда, Филтър AquaEL ASAP 500 EU. От около месец от големите ми риби започнаха да измират. плувнат на повърхността с накъсани опашки. Нямам обяснение на какво се дължи. От малките засега не съм забелязала дали измират /поне не изплуват на повърхността/ .