• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:48

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

проблем с хелерката ми

Започната от yumkata94, 06.02.2011 22:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yumkata94

 *HELP*имам доста едричка йенска хелерка,имам я от месец,в аквата имам доста силен и равностоен мъжкар всички условия са
окей ,но проблема е там че хелерката не иска да се опложда,моля за помощ,благодаря предварително.

Morphined

Я дай снимка. Да не е някой мъжки хелер без шип :) Без снимка нищо не може да се каже. Това "не иска да се опложда" може да се тълкува като :

1-Бие мъжкия и/или му бяга
2-Не се пълни с "черно" в корема
3-Пълни се,но заради тъмният си цвят ти не го виждаш и си мислиш,че няма
4-Не иска да ражда,но е видимо пълна с бебета.
5-Родила е,но ти не си я видял и се чудиш какво става.
6-Хелерката ти е голяма (на размер) но малка на възраст,тъй като е тъпкана с жива храна и хранена по 10 пъти на ден.
7-Превръща се в мъжкар.
8-Може да я имаш от скоро и да не е дошъл момента да ражда.

Без снимка никой нищо няма да може да ти каже. Това е като да питам "Имах една коза на село и роди 2 ярета миналата година,а тази година роди 1,защо е родила едно яре ? :)))

n1k3r

И при мен е същата история. Имам 3 хелера 2 мъжки и 1 женска и неще да се оплоди. Тези варианти който бяха посочени отпадат при мен. Женската я имам от 2 месеца и все бяга от мъжките. Или по-точно мъжкарите се спускат към женската и тя бяга. Само късно вечерта (към 00 : 00 часа) съм забелязал, че допуска някой от мъжкарите близо до нея.

Някакви идей ?

Caxapa

Хмм, рибката ако е доста едра  ще бъде трудно на някой мъжкар да е догони и "покрие". Имах женска която си раждаше нормално. Едра беше, но след няколко раждания спря и почна да трупа маса. Достигна размери до около или над 12 см и край. Година и половина нито едно бебе. Нямаше мъжкар който да е оплоди. Накупих дребни  мъжкари уж да не са тромави а пъргави но и те не се справиха с задачата. Едва сега на третата година успях да отделя две такива от нейни поколения женски с такива гени да са едри и да раждат по много.
Като заключение. Дребния но не и рахитичен мъжкар върши повече работа от някой напомпан батко с едро тяло. Едрите мъжкари само доказват сила пред другите и подтискат по-малките на размер. Махни големите мъжкари и дай шанс на два равностойни дребосъка да е заплодят. Ако ти е голям аквариума може и три да пуснеш.

n1k3r

Както казах 3 хелера .. 1 много едър мъжкар и 2-а е по дребнав а женската е доста едра и ме замнява, че заради размера си нестава да се оплоди. Скоро ще взема още 2 3 женски по дребни и да видим дали ще имам успех с тях.

Morphined

Това за мъжкарияте е вярно и за гупите. Дребните са много по-активни от едрите екземпляри. При хелерите и при гупите винаги използвам по-дребни мъжкари,но може да не е това причината. (няма снимки на женската,може въобще да не е женска,кой знае...може да е на 3-4 месеца (т.е. млада) напомпана с тубифекс и просто да изглежда възрастна)
Отделно от това съм имал 2-ма М хелера напълно импотентни,от които и едно бебе не се роди за половин година. :( Не знам на какво се дължи.

Similar topics (5)

29051

Публикации: 4
Прегледи: 4124

41297

Публикации: 38
Прегледи: 10890

52927

Публикации: 5
Прегледи: 3848

23781

Публикации: 7
Прегледи: 3353