• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.02.2020 06:06

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Ексима

Проблем с телескпоче

Започната от bmicew, 26.03.2019 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bmicew

Здравейте,

На телескопчето ми, му е трудно да се задържи на дъното или в средата на аквариума и изплува, а на моменти леко обръща и коремчето си или пък задържайки се горе спира всякакъв вид движение. Бих ли могъл да му помогна?

От много скоро се занимавам с акваристика и не съм сигурен дали грешката не е в мен.  Аквариума ми е 50л. с 4 златни рибки, една от които телескопче, и 2 анцитруса (знам, че ми е нужен по-голям аквариум, просто за момента нямам финансовата възможност). Сменям 25-30% от водата всяка седмица сипвайки разтвор за хлорта и за pH. Все още нямам pH метър, но съвсем скоро ще си взема. Храня си ги веднъж на ден, а на всеки 6, един почивен. Притеснява ме това, че не знам дали достига достатъчно кислород до тях, защото често се качват на повърхността, и си търсят въздух..инсталираният филтър е един от най-евтините налични тогава в магазина за 50л. аквариум - Magic-Jet Filter Mag380 (ще прикача снимка, за да видите дали е поставен правилно и нормално ли е да има толкова балончета на повърхността).

Не се сещам за друга информация, която би била от нужда, така че ще допълвам ако всъщност има такава.

Благодаря предварително!  :-|


Tracker

Здравей.
Ще е добре да попълниш бланката от падащото меню в дясно за повече информация.
Спри да ползваш на сляпо препаратите особено за Ph.
Направи спешна смяна на 50% от водата а след това всеки ден по 30-40 % . Наблюдавай рибките ако нещата се подобряват сменяй вода на по-големи интервали.
До тогава научи повече за стартиране на аквариум и азотен цикъл.
Помисли за по-добра филтрация или по-малко рибки.
Hagen, Aquarien-Set "Marina Basic 54"
2x15 [w]: GLO, Sera plant color
Sera fil 120
Sera heater, 50 [w]

vasko_006

Здрасти. Проблема може да е от храната, ако храниш със люспи или не потъваща храна се получава подобно нещо. Аз също гледам златни рибки, от които две са телескопчета и преди да започна да храня със потъваща храна се получаваше подобно нещо. Като цяло обаче найстина е добре да смениш филтрацията понеже златните рибки цапат много и ти препоръчвам да си купиш и аераторна помпичка понеже този филтър едва ли ти обогатява достатъчно водата.