• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 07:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Мъртви рибки

Започната от Kabuto, 26.01.2014 12:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kabuto

Тази сутрин открих две мъртви рибки в аквариума - една ботия и едно САЕ. Видимо бяха подути и обезцветени. Аквариума ме е 70 литра с нормално количество риби 9 разбори, 2 барбуса. 2 ботии, 2 САЕта. и едно лепящо сомче. Направих тест на показателите  на водата. В норма са. Оцелелите рибки са с обичаен външен вид и окраска. Последните извънредни действия: вчера правих разместване на растенията и се беше вдигнала сериозна мътилка (но и друг път им се е случвало) и купих нова храна - Dajana - tropi granuli mix и spirulina wafes за дънните. Два три пъти е ползвана. Гранулите ще ги изхвърля така или иначе защото потъват на дъното много бърза (въпреки твърденията на лъжливия продавач в обратното) и разборите не съумяват да ги изядат.
Каква може да е причината за смъртта на рибките и трябва ли да направя нещо за да няма още неприятни изненади?

Lucky Fish

А мъртвите рибки докато още бяха живи добре ли се хранеха?
Каква е температурата на водата? Твърде ниска, твърде висока, нормална...?
Аквариумът ти чист ли е (тоест да не е заленясал и така). Ако е зеленясал, то може би от това е смърта, на мен веднъж като ми зеленяса ми умряха няколко риби и вече ден през ден го чистя  ;-)
Както и да е, дай повече информация за аквариума  :-)
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

Ivan_S

Аз имам някакво подозрение за гранулираната храна. Щом е нова и не са привикнали към нея, може да се поели по-голямо количество. След това храната се е раздула в стомасите на рибите и ......  *dead. Ако, пък не са яли особено от гранулите, тогава не мога да обясня такова измиране за 1 вечер. Ако причината се окаже в храната, то и решението вече ти е известно - изхвърляш я или я подаряваш.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

wwladoo

Според мен,умирането на рибите се дължина това,че си разровил сериозно грунда  за да местиш растенията и си вдигнал сериозна мътилка.А това,че и друг път вдигал мътилка и не се е случвало да умират риби,зависи какво е било моментното съдържание на отрови в утайката,т.е.растенията и полезните бактерии са си свършили работата. :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Kabuto

Мерси за отговорите. *privet* Купих друга храна и гледам да не стресирам повече рибите. Каквато и да била е причината, няма повече жертви. Кофтито е, че като остана само по една бройка ботия и сае и полудяха. По цял ден се блъскат в отраженията си в стените на аквариума...
   

Similar topics (5)

56304

Публикации: 4
Прегледи: 2678

32660

Публикации: 2
Прегледи: 2347

42018

Публикации: 14
Прегледи: 4878

54379

Публикации: 0
Прегледи: 1217