• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 03:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем с окраска на рибите

Започната от BurningAcid, 16.01.2005 14:50

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

BurningAcid

16.01.2005 14:50 Last Edit: 11.12.2009 01:00 by Живко
Значи аз гледам рибки от доста години обаче никога не съм се занимавала с кой знае колко тррудни за отглеждане рибоци. Та имам един проблем с трихоногастерите ми. Те са два във аквариума и съжителстват с хелери, гупи, скаларии, някви сомове, неонки, барбуси и още една риба дето не и знам името (лепи се по стените). Та трихоногастерите като ги взех бяха с много ярка окраска обаче сега нещо избледняха. Не знам болни ли са или това е нормално. Окраската им не че е изчезнала напълно обаче е доста по-бледа от преди. А и единия стана много голям, а другия горкият си остана дребосък. И това не знам на какво се дължи. Помягайте!

Не знаех къде да пусна темата затова я пускам тука. Не се сърдете ако съм объркала. Малко ме домързя да прочета правилата на форума и... Съжалявам ако не съм спазила някое...

dido

При моите окраската варира според светлината, състоянието, харанене.

Като са на светло или са изплашени избледяват. Като са на тъмно - под листа на растения или при хранене стават доста тъмни.

BurningAcid

Цитат на: "dido"При моите окраската варира според светлината, състоянието, харанене.

Като са на светло или са изплашени избледяват. Като са на тъмно - под листа на растения или при хранене стават доста тъмни.

А можеш ли да ми кажеш дали мога да "накарам" дребния трихоногастер да стане на големина колкото събрата си. като ги взех и двата бяха еднакви на големина, а сега единия е около 3 пъти по ситен от другия. И големия само го тормози. Някаква храна например? Има ли стероиди за риби? :D

VassetZ

То всяка храна  за рибикато я погледнеш е бъкана от химия :lol: а иначе тоя малкия трихогастер да не е някой бъгавелко? Да не би по-големия да му е изяждл яденето, като са били еднакви? 8)  :?  :)

BurningAcid

Цитат на: "VassetZ"То всяка храна  за рибикато я погледнеш е бъкана от химия :lol: а иначе тоя малкия трихогастер да не е някой бъгавелко? Да не би по-големия да му е изяждл яденето, като са били еднакви? 8)  :?  :)
Ами не знам ама като го гледам какъв тормоз му налага големият няма просъществува дълго гадинката за съжаление. Като златните рибки, които не знам по какви причини не могат да виреят в моя аквариум  :lol:

Longanlon

извинявай, ама последно как им викаш на тия риби - трихиногастери, както си написал в заглавието или трихоногастери, както си написал в темата? Щото те всъщност трихогастери се казват...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

dido

Удачна забележка ;-) Името на латински ще рече космокоремници :-)

Longanlon

TE AUDIRE NO POSSUM. MUSA SAPIENTUM FIXA EST IN AURE!

Боби, ти не се обаждай.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

dido

Гледай само да не се подхлъзнеш, че ще ти излезе през другото ухо ;-)

N.Nobs

Цитат на: "dido"Гледай само да не се подхлъзнеш, че ще ти излезе през другото ухо ;-)
Каде го намери тоя речник :?:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Raven

превеждам си го но не разбирам смисъла.

явно е някоя мъдрост,сентенция или поговорка която не знам :(
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

BurningAcid

ТрихОногастери. Объркала съм в бързината. Ама като гледам май темата е тръгнала да клони към друго, а не към въпросът...

abaro

Последно не трихоногастери а трихогастери. А офтопиците тук са ежедневие :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

BurningAcid

Трихогастери или трихоногастери?... Май си пролича колко съм невежа в начинанието с рибите... Аз им викам трихоногастери ама не знам. Сиво-синьо го докарват на цвят. Нещо като "мустачки" имат... И единия е доста агресивен.  :roll:
Някой по нагоре каза че били трихогастери така че явно така ги именуват :)

abaro

В този форум "големите" пичове като видят някой не много в час с материята и започват да му правят забележки а не му помагат :cry:
Това на шега :lol:
За да се опитаме да помогнем напиши моля те колко е голям аквариума, какви са рибките - на брой и приблизителен размер и какво оборудване имаш. Това е важно за да е ясно какви са условията в аквариума. Как големия бие малкия - само го подгонва и малечко бяга или го удря и хапе. А, пиши и имаш ли растения и колко.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Similar topics (5)

59311

Публикации: 1
Прегледи: 1558

23781

Публикации: 7
Прегледи: 3372

36247

Публикации: 2
Прегледи: 3289

47522

Публикации: 0
Прегледи: 1121

56345

Публикации: 1
Прегледи: 1544